מישהו יכול לתת לי הסבר על...

מישהו???

בשום פורום לא ידעו מה לענות לי חשבתי אולי יש פה סיכוי ... ולו הקטן ביותר????!?!?!?!?!??!?!?!

aviron

New member
הוםםםםםם.....

זהו סמל ה"הוםםםם". הצליל הראשון שנשמע עם בריאת העולם. ומעשה שהיה - כך היה: האל ברהמה, הינו האל האחראי לבריאתו של היקום. ( וישנו אחראי על שימורו ושיוה על הריסתו והמשכיותו). ברהמה ברא את העולם בתוך ביצה, וכשהעולם בקע - זהו הצליל הראשון שנשמע: הוםםםם... זהו הסימן למנטרה חשובה זו שבעולם ההינדוהיסטי. ולמה לברהמה יש 4 ראשים, יודעים? על זה בפעם אחרת... ד"ש מג'איפור, הודו.

kogawa

New member
גאנש

בשוטוטיו הרבים של האל שיווה היה נעדר שנים מהבית. יום אחד בחזרתו ממסע ארוך של הרבה שנים מצא להפתעתו בביתו שבמרומי ה"קאליש" נער שוכב במיטת אישתו של שיווה. כאל קפריזי ערף מייד את ראשו וכשבאה אישתו ואמרה שזהו בנם המשותף, שלח אותה שיווה להביא לו את ראש החי הראשון שיקרא בדרכה, ובצאתה מהביית פגשה פיל, וכך הודבק לבנם ראש של פיל. לגבי סימן ה"הום" כל מטייל בנפאל, סיקים, בהוטאן, לדאק, זאנסקר וטיבט, ימצא בדרכו קירות אבנים מאוטרות דגלי תפילה צבעוניים, אותם יש להקיף תמיד משמאל (נגד כיוון השעון) הנקראים "מאני וול" בשל הכיתוב / תפילה "מאני - פאדי - הום" - והסימול "הום" הוא כמו נשיאת התפילה כולה.

תודה רבה!../images/Emo13.gif

זה בהחלט נשמע מעניין... ואני שמחה שמישהו סוף כל סוף סיפק את סקרנותי. אז שוב תודה רבה לך!

ענתי אותי זה ריתק בטח גם

אותך זה ירתק. בכלל כל ההיטוריה של ההינדואיזם מעניינת מאוד כל האלים ומשרתיהם וישנו שיוה ויש כמובן דת הבודהיזם שפרטים עליה תוכלי למצוא כאן.

למעלה