מישהו יכול לתת לי מדריך של

sims 4 life

New member
מישהו יכול לתת לי מדריך של../images/Emo3.gif

visual beisic זה עם שגיעות אבל זה ויז'ואל בייסיק אפשר? תודה מראש!

masterboy

New member
Visual Basic

תראה קודם כל אני רוצה שלא יהיו לך אשליות, אי אפשר ללמוד לתכנת משחק או תוכנות רציניות בלי שתלמד באופן מסודר ובלי שיהיה לך ניסיון במחשבים(מעבר לניסיון של משחקים ודברים קטנים, אני מדבר על כל הצורה שבה תוכנות מסודרות ודברים בסגנון). מה שאתה כן יכול ללמוד בויזואל בייסיק זה איך לבנות דברים קטנים כמו תוכנה קטנה שכל לחיצה על כפתור משנה את הצבע של טקסט או של החלון עצמו או דברים קטנים בסגנון. הבעיה בתחום המחשבים היא שהמון חומר הוא באנגלית ככה שאם אין לך אנגלית מספיק טובה אתה לא תוכל ללמוד את זה כמו שצריך. גם צריך להבין שזה לא כמו הסבר לתוכנה פשוטה ששם אומרים לך "תלחץ על זה ולך לתפריט הזה ותעשה את זה" כי ככה לא תלמד כלום, אתה צריך להבין איך עובדים העקרונות בתיכנות כמו לולאות או תנאים ובשביל זה תצטרך באמת לקרוא הרבה... אני מציע לך ללכת לחנות ספרים שמחזיקה ספרי מחשב ולהסתכל על ספרים שעוסקים בויזואל בייסיק בשביל מתחילים. אל תקנה אותו ישר, תקרא קצת, אפילו שב חצי שעה ותקרא ותראה אם אתה מבין שם משהו, אם לא אז כדאי שקודם תלך לאיזה חוג או קורס שיסביר לך את הבסיס, זה הרבה יותר קל ככה, ואם תבין אז תקנה את הספר ותתחיל ללמוד :)

אפשר

ואני הוכחה חיה לזה. נכון שתכנות איכותי בא אחרי לימודים מסודרים של מדעי המחשב (בתיכון לפחות), אבל בהחלט אפשר להגיע לדברים מורכבים ויפים גם עם ספרים או חומר מקוון אחר. ניסיון רוכשים עם הזמן, והדרך הטובה ביותר לרכוש ניסיון היא לעשות הרבה טעויות ולמרוט שיערות, ככה אני עשיתי. אנשי המחשבים הטובים ביותר הם אלו שהתחילו לבד, ונהיו ילדי מקלדת שכאלו. הרבה מהאנשים בני גילי שאני מכיר שכתבו קוד בצורה מסודרת בלימודים כלשהם - גם כותבים לאט ולא בצורה נוחה וקריאה (בגלל שהם לא ראו את הייתרונות בזה, כי הם לא כתבו קוד רציני), וגם החשיבה התכנותית שלהם ממש לא מפותחת. קשה ללמד לחשוב, וזה הדבר החשוב ביותר

masterboy

New member
זה לא שאני לא מסכים

את כל הבסיס של תיכנות למדתי לבד אבל ללמוד לבד זה הרבה הרבה יותר קשה. אני לא יודע אם הייתי לומד לבד הייתי מצליח להבין מהר גם דברים בסיסיים כמו שיטת הזקיף בלולאות while או דברים בסגנון שמאוד חשובים לתכנות. הבעיה היא שאנשים חושבים שללמוד תיכנות זה כמו ללמוד איך לעבוד עם ICQ או מסנג'ר ואחרי מאמר או שניים שהם יקראו הם כבר יוכלו לעשות דברים מתקדמים.

כמובן שלא

בשביל לחשוב על הזקיף, פשוט השתמשתי בהיגיון היגיון פותר הכל זה לא טריק תכנותי מקצועי ומיוחד אני חשבתי עליו לבד או שראיתי אותו בתוכנה שקראתי של מישהו אחר - ואימצתי תמיד טוב יותר ללמוד בקורס אבל בגיל 10 הקורסים עלובים, אני זוכר שהייתי בשיעור פסקל או משהו כזה, והייתי הרבה יותר מתקדם מאחרים בגלל שלמדתי לבד, והרמה בשיעור היתה נמוכה. מישהו שבאמת מתעניין בזה ישתעמם בקורס כזה לילדים. וקורסים למבוגרים הם למבוגרים... אין משהו מספיק מותאם לאמצע.

יש בסנטר חנות ספרים מוזלים

צומת ספרים או יריד הספרים, אני לא זוכר. זה בקומה השלישית מתחת למכון כושר. בכל מקרה יש שם ספר VB 5 (לא הגרסה הכי חדשה, אבל גם טוב) ב-15 ש"ח. קצת פגום אבל לא ברמות גבוהות, לדעתי זה ממש טוב.

יש המון מדריכים (אפילו בעברית)

באינטרנט ל-VB 6 לדוט נט פחות כי זה חדש אולי, אבל עדיין יש אם אתה יכול ללמוד לבד, חבל לבזבז את כספך על ספרים שבזולים מביניהם גם אין חלק גדול מהדברים בגוגל יש הכל בהצלחה

vinney

Well-known member
תסתכל

באתר הזה. יש גם פורום VB בתפוז (מספר 141, יש קישור מהדף הראשי של הפורום)

sims 4 life

New member
תודה לכולם..../images/Emo3.gif

א-ב-ל יש לי כבר את ויז'ואל בייסיק..(מאח שלי הגדול) הלכתי לחוג אני מבין שם מצויין.. ויש לי ספר הדרכה אבל לא חשוב..(יש לי vb 6 )

למעלה