מישהו יכול לתת לי עצות ל...

capoeira rulles

New member
מישהו יכול לתת לי עצות ל...

האוסימאו החלפה?????? זה התרגיל הכי קשה שראיתי!!!

Ze Colmeia

New member
איך....

אהו סימאו החלפה
אני לא מצליח לדמיין אתה זה אתה יכול להשאיר סירטון או משהו

capoeira rulles

New member
תכנס...

סירטון אין לי אבל אני יודע שבעיקרון אחרי הנחיתה עושים סיבוב כזה כמו במיאלואה פטרייש... כשקולטים ת'נועה זה אמור להיות דיי פשוט. אני חייב שיטה!!!

Escova

New member
האו-סים-מאו החלפה ?!!?!??!?!?!?!?!?

שאלה אחת... איך !?!?!?!?!??!?!?!?!?!? אולי סים מאו פונצ'י אתה מתכוון ??? מה זה סים מאו החלפה ??? סים עם חצי בורג ????

Escova

New member
כן.. יש לי עצה...

שתתחיל לעשות קפוארה במקום לבקש עצות בשביל איך לעשות שטויות וירטאוזיות... ואיך כך אנשים אומרים "קפוארה = סלטות"

capoeira rulles

New member
מה אתה מזיין תשכל?

מה לעשות שהאו סי מאו זה תרגיל קפוריסטי ובשביל להצליח כזה תרגיל קשה אני צריך שיעזרו לי. זה רק ניחוש אבל אתה בטוח מאבדה נכון?

kranves

New member
ישנה תאוריה שהקפוארה נולדה בשביל

להרשים את הבחורות, ואקרובטיקה ומעברים הם חלק בילתי נפרד מהקפוארה לפי תאוריה זו.

TIS

New member
תיאוריה שגויה מיסודה

שכן הקפואירה התחילה הרבה לפני שהיו בחורות...

Escova

New member
א. התאוריה עוד לא הוכחה...

אבל היא עובדת... אז מי דא פאק צריך הוכחות !?!?!?!??!?! ב) זה יופי שסים מאו בורג זה קפואריסטי, תרגילים לומדים בדשא, לא דרך הפורום, ולבקש עזרה בשטויות כאלה... נו באמת ??? תתמקד במה שחשוב... בסיס...

kranves

New member
שום תאוריה בנושא הולדת הקפוארה

לא הוכחה מכיוון שממשלת ברזיל שרפה את כל המסמכים כשהיא ביטלה את העבדות. ברור שזה דפוק לבקש עצות בדברים כאלה בפורום, כי דוגרי, אי אפשר באמת לעזור בדברים כאלה בפורום. אבל זו טעות להגיד שאקרובטיקה היא לא חלק מהקפוארה.

TIS

New member
האקרובטיקה היא חלק מהקפואירה - אבל!

האקרובטיקה היא חלק מהקפואירה, אבל לא לשם האקרובטיקה, אלא למטרות מסויימות. אם בהתעמלות קרקע עושים סלטה בשביל היופי, בקפואירה עושים אותה בשביל לתת כבוד בכניסה להודה. האו-סים-מאו הוא גם סלטה מסויימת, אבל גם לה יש מטרה. לכל סלטה או תרגיל אקרובטי בקפואירה יש מטרה. אז נכון - הקפואירה לא מלמדת אקרובטיקה לשם האקרובטיקה אלא לשם התגוננות, או כבוד, או לפעמים אפילו תקיפה (מריפוזה). אבל הקפואירה מלמדת אקרובטיקה. לא ברמה גבוהה מדי, לא עם דגש על האקרובטיקה אלא עם דגש על הקפואירה, אבל האקרובטיקה קיימת שם. הבעיה מתחילה כשאנשים שמים דגש על האקרובטיקה ומפסיקים להתעניין בקפואירה. אנשים כאלה עלולים להוציא לקפואירה שם לא נכון של קבוצת מתעמלי קרקע, ולא של קבוצת קפואירה - שהיא אומנות לחימה. בקבוצה שלי אני למדתי קצת אקרובטיקה בשביל עצמי, לכיף. גם היה לי רקע קל של התעמלות מכשירים. אני לא עשיתי הרבה סלטות באימונים, אם בכלל. אם עשיתי זה היה או בכניסה להודה, או אחרי האימון כשאחרים ביקשו. מה שקרה, הוא שילדים (בהחלט ילדים! כיתה ו'!)בקבוצה ראו אותי עושה, ניסו גם, חשבו שהצליחו והתחילו לעשות סלטות סתם בהודה, בלי קשר. חושבים שהם באים לחוג התעמלות קרקע. אני שונא את זה. ממש שונא! האימונים שלנו נראים ככה כמו אימונים של ליצנים לקרקס, ולא אימונים של קפואירה. הפתרון הזמני שלי היה להפיל את הילדים האלה, סתם בשביל הכיף, אבל זה לא עזר...
סתם שטויות שאני כותב. עזבו...
סטיתי לחלוטין מהנושא. הנקודה שלי הייתה שכששמים דגש על אקרובטיקה הקפואירה הולכת לעזאזל, כמו מה שקרה בקבוצה שלי. וזה חבל.

kranves

New member
יש הרבה אקרובטיקה שהיא תקיפה

הליקופטר נועד כדי להתגונן מקבסדה, פטרייס נועד לתקוף(פעם באמת פגעתי במישו עם זה), כנ"ל אמזוניקה(גם עם פגעתי במישו), ג'יקולונה נועד לתקיפה ועוד הרבה... מעברים לדעתי זה אחד הדברים החשובים בקפוארה, בלי מעברים הקפוארה הייתה משעממת... גם במשחק הכי מעניין צריך קצת מעברים. כמובן שברז'יונל אני לא אעשה מעברים.

benny afro

New member
כשאתה אומר מעברים אתה מתכוון ל??

ועוד דבר, משחק בלי אקרובטיקה בכלללללל יכול להיות נהדר ויפהפה, אני תמיד משחק בלי אקרובטיקה בכלל(סתם כי אני לא חושב על זה יותר מדי,לא שחסר לי..),ואומרים לי שאני משחק יפה, אקרובטיקה היא לא החיים של הקפואירה...ממש לא. ועוד משהו,בקשר לכל הקטע עם הכבוד/תקיפה בהודה עם אקרובטיקה,איזה בולשיט, תחשוב על זה ככה: קפואירה ----> אומנות לחימה ברזילאית ברזילאים ---> אנשים שמחים ופרועים(מבחינה טובה),אקרובטיקה חוץ מזה שנמצא להם בדם,גם נמצא להם בלב,והם נהנים מזה(ברזילאים חיים בשביל הכיף!) מכאן,שהאקרובטיקה בקפואירה הגיעה רק בשביל היופי וההנאה,אין שום קשר לכבוד לקפואירה וכו' וכו'...

RaY MaN

New member
יפה !!

אתה מבין כל הכבוד גם עם זה שאני יודע מלא סוגי סלטות זה לא אומר שאני צריך לעזוב קפואירה כי קפוארה זה שליטה ו. ביחוד קורדאו די אורו...!!!!!!!!

RaY MaN

New member
לא.. לא נראה לי.....

תשמע אין כזה תרגיל אתה יכול לעשות רק דיפרנצ'י בלי ידיים החלפה יא גמור....... ובשביל זה אתה צריך לדעת דיפרצ'י בלי ידיים עם גובה ומהיר. אז תשאל אותי איך עושים החלפה.......

למעלה