אני אנסה להסביר...
בתחרות התעמלות מכשירים באולימפיאדה יש 12 קבוצות של 6 מתעמלים כ"א, ועוד 24 (אם אני לא טועה) מתעמלים בודדים שמשתתפים רק בתחרויות האישיות... פאבל הוא כמובן אחד מהבודדים הנ"ל, כי נבחרת ישראל רחוקה מאד מהצמרת העולמית... במוקדמות יש 3 סבבים של תחרויות שמתקיימים באותו יום. התחרות הראשונה היתה ב-12.30, השניה החלה ב-16.30 והשלישית תהיה ב-20.30. הקבוצות והמתעמלים הבודדים חולקו לפי הגרלה לאחת מ-3 התחרויות הנ"ל, ובכל תחרות נקבע בהגרלה מה יהיה סדר המכשירים של כל קבוצה (לצורך התחרות כמה מתעמלים בודדים מצורפים לקבוצה מעורבת). כך נקבע שפאבל יתחרה ב-16.30, ושהמכשיר הראשון שלו יהיה מתח. המעבר בין המכשירים הוא לפי סדר קבוע: מקרקע עוברים לסוס, אח"כ לטבעות, קפיצות, מקבילים ומתח. בתחרות של 16.30 שמתקיימת כרגע משתתפות 3 קבוצות מתוך ה-12: רוסיה, ספרד וארה"ב. נדמה לי שהיו 4 קבוצות בתחרות הראשונה, והיתר יהיו בתחרות השלישית. כמו כן ישנם 11 מתעמלים בודדים. למי שלא ממש מתמצא בהתעמלות ויודע להעריך את היכולת של המשתתפים אין אפשרות לדעת בשלב זה, ואפילו לאחר סיום התחרות הנוכחית, מה יהיה המיקום הסופי כי שליש מהמשתתפים עוד לא התחרו, והחלוקה לפי הגרלה היא לא בהכרח שווה... אם גופמן יהיה בין 10-12 הראשונים אחרי 2 התחרויות הראשונות יש להניח שהוא בטוח בגמר הקרב-רב, אבל פחות מזה עלול לא להספיק אם בתחרות האחרונה יש הרבה מתעמלים טובים (והעובדה שיש 5 קבוצות בערב מרמזת שזה הגיוני). אז אין בררה אלא להמתין בסבלנות עד פרסום התוצאות הסופיות הלילה כדי לדעת מה יהיה מקומו, ואם הוא יהיה בגמר.