מישהו/י יכול להסביר את ההגיון בכך שבוגרי תואר בסיעוד יקבלו

victoria1001

New member
מישהו/י יכול להסביר את ההגיון בכך שבוגרי תואר בסיעוד יקבלו

שכר של 9,000 לעומת שאר בוגרי תואר ראשון..?
כלומר אני אוטוטו מסיימת תואר ראשון בפסיכולוגיה, אז נגזר עליי להרויח שכר של 5,000-6,000 בחודש..?
זה מתסכל..

אגב מישהו יודע איך אפשר לעשות הסבה לתיאום טיפול..
תודה לכל העונים..
ושבת שלום
 

6leeor

New member
כמה דברים:

א. אני לא באמת בטוחה שזה השכר של בוגרי סיעוד. חברות שלי, כאשר סיימו את התואר, הרוויחו פחות. אילו שמגיעות לסכומים כאלו, זה כולל בדרך כלל, עבודה בלילות, סופי שבוע וחגים.
ב. גם אם הן מקבלות שכר כזה, אז מה? הן לא גנבו מאף אחד/ת, הן למדו קשה, במשך 4 שנים, עושות עבודה, שלא בהכרח כולם/ן היו מוכנים/ות לעשות, תחת לחץ נוראי. אני לא חושבת שאני נמצאת איתן בתחרות על השכר.
ג. אם כל הכבוד, יש הבדך מאוד רציני בין תואר ראשון בפסיכולוגיה לסיעוד. תואר בסיעוד מקנה לך תעודה לעבוד. בפסיכולוגיה לא. הלימודים לתואר בפסיכולוגיה הם קשים וסיזיפים. אבל כל מי שנרשם לתואר ראשון בפסיכולוגיה, יודע מראש שהמסלול קשה וארוך ולא בהכרח מתגמל, במיוחד בשנים הראשונות.
ד. אני לא חושבת שנגזר עלייך שום דבר. את יכולה לנסות להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה או לעשות הסבה למשהו אחר.
ה. תיאום טיפול, זה תפקיד שמבוצע הרבה פעמים על ידי עובדות סוציאליות, או כל אלו שנמצאות במסלולי הסבה, או בוגר/ות תואר שני בבריאות נפש קהילתית. תיאום טיפול זה בתחום בריאות הנפש, ועובדוים בהוסטלים ובדיור מוגן. אפשר להתקדם לתפקידי ניהול שונים.
 

victoria1001

New member
כמה תגובות

את צודקת אני לא בתחרות עם אף אחד, אבל זה ידוע שבתחום הזה, של בריאות הנפש השכר הוא לא משהו בכלל.
אישית מכירה משהי עם תואר שני, כלומר תואר ראשון בעו"ס ושני בבריאות נפש קהילתית, והיא מקבלת רק 7,000 ש"ח.
זה מטורף..באמת..השכר בתחום הזה.
לי יש נסיון של 7 שנים בתחום, ואני לא חושבת שאני פחות טובה מעו"ס. מה לעשות תוכניות שיקום..?
אני עבדתי גם בהוסטל וגם בדיור מוגן, לכן לא מבינה מה כל הרעש הזה סביב תיאום טיפול.
אישית גם מכירה משהי שלמדה פסיכולוגיה ועבדה כמתאמת טיפול. אולי דברים השתנו מאז, לא יודעת.
למה אי אפשר הסבה של חצי שנה- שנה..? מה אני צריכה עכשיו ללמוד תואר שני בעו"ס כדי להיות מתאמת טיפול..??
זה הזוי.
ודבר נוסף ואחרון.. זה לא הגיוני שאם יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה אני לא יכולה לעבוד בתחום הזה, של בריאות הנפש, מעבר לתפקידים של מדריכת שיקום, או מדריכת תעסוקה. זה ממש הזוי. יש לי לא מעט ידע בנושא.

תודה על התגובה בכל מקרה. זה סתם מתסכל.
 

KFIRB

New member
אהיה חריף מקודמיי

חבל שעבודת השיקום נעשית ע"י אנשים שאינם אנשי מקצוע, זו הסיבה שכיום משרד הבריאות מקשיח את התנאים לקבלת אנשי שיקום חדשים (מה שאת קוראית להם בזלזול "מתאמי טיפול"). התפקיד כולל בתוכו הרבה יותר מבניית תכנית שיקום ואני אישית נעלב שיש אנשי שיקום שאינם מבעלי המקצוע הייחודים לחוק שיקום נכי נפש בקהילה. למה? כי בתוך התפקיד יש מרכיבים טיפולים, שמבוססים על תיאוריות שיקום והחלמה, שילוב בין גורמים, בניית תוכנית טיפול, משפחות, זוגיות, מיניות, מעקב רפואי, מעקב פסיכיאטרי, תעסוקה, פנאי, סנגור וגישור ובטח שכחתי משהו פרקטיקום , וזה הרבה יותר מתפקיד של הדרכה שיקומית.

הדרכה שיקומית או התנדבות בבית חולים פסיכיאטרי מלמדת המון אך עדיין איננה התערבות טיפולית שיטתית המבוססת על ניסיון ונמצאת תחת פיקוח והדרכה כפי שמבוצע בכל המקצועות שיש בהם הסמכה לאחר פרקטיקום.

מקצוע הסיעוד (אחיות) הוא מקצוע במצוקה!!! אם את רוצה להתחלף עם אחיות, תתקבלי להסבה קלה וקצרה יחסית לתכניות ההסבה שהיו בעבר, שוחחתי לפני כשנתיים שהמשבר החל להיות בשיאו והמדינה הציעה פתרונות עם אחות מוסמכת שהיום היא אחות בעלת תואר שני ואחות אחראית בבית חולים כללי, היא אמרה שיש בעיה חריפה במקצוע , לא רק שחסרים תקנים כמו בכל מקצועות הטיפול אלא שבסיעוד אין מי שימלא את השורות- יש תקנים ריקים רבים ללא כ"א והרבה מהאחיות יצאו בשנים הקרובות לגמלאות וחלקן עוזבות את המקצוע לאחר סיום הלימודים. יש אחוז נשירה גבוה מהמקצוע. הבעיה הקשה היא שהמקצוע עובר הדירדרות ברמה האקדמית שלו וכולנו תקווה שהרמה ירדה ובסופו של דבר תעלה חזרה לרמות הגבוהות שהיו בשנים האחרונות.

העלאת שכרן נובע מהיות המקצוע במצוקה, ולצערי צעד זה לא מספיק, אין עדיין מספיק אחים ואחיות כדי למלא את השורות.

אומר לך משהו כמי שעשה את המסלול הארוך (והיקר!) של תואר ראשון במדעי ההתנהגות, התנסות בהדרכה שיקומית בדיור מוגן מיוחד במינו ולימודים בתוכנית ההשלמה לעבודה סוציאלית, אם הייתי צריך לעשות זאת למען השכר, כנראה שהייתי בוחר מקצוע אחר יותר מכניס....

אני דווקא נגד אנשים המגיעים למקצוע בשביל הכסף, שבוכים על משך הלימודים הארוך של תיאום טיפול, הם לא מתאימים לא לעולם השיקום ולא לעולם הטיפול. למה? כי בעולם השיקום אני פגשתי עובדים מדהימים שלא הפסיקו ללמוד, לצאת ללימודי תעודה בשיקום וללמוד תארים מתקדמים בשיקום , ואת יודעת מה? זה לא מעלה להם שקל אחד במשכורת - להיפך הם לפעמים צריכים לשלם חלק מזה על חשבונם.

אני אישית משוחד, אני ממליץ על עבודה סוציאלית כי היא אינה מגבילה אותך לשיקום פסיכיאטרי בלבד. אבל השיקום הפסיכיאטרי בארץ עובר ויעבור מהפיכות רבות, מה שנכון להיום לא יהיה נכון לעוד עשור וכך הלאה, יש רצון מזה מספר שנים להתמקצעות יייחודית לשיקום והחלמה בבריאות הנפש, זה הניסיון בברה"ן קהילתית אך זה לא ממש קורה בשטח.

צר לי שאת מתוסכלת משכר החודשי שלך לאחר תואר ראשון , למדת כמוני תואר לא מקצועי, תואר במדעי ההתנהגות\פסיכולוגיה נחשב היום כתואר כללי במדעי החברה, הוא לא מכשיר אותך לכלום. הניסיון שלך לא מעניין אף אחד מאחר ויש חוק במדינה הזו, וכמו שלא תרצי שהאססיטינטית של רופא השיניים שלך תבצע לך עקירה או סתימה כי יש לה הרבה ניסיון בזה, וכמו שלא תרצי שהאחות חדר ניתוח תבצע לך ניתוח , או אני מניח שלא תרצי שהאופטומטריסט שלך ירשום לך טיפות עיניים אנטיביוטיות.

לכל מקצוע יש את הייחודיות שלו, לתיאום טיפול במערך השיקום הפסיכיאטרי אין מקצוע אחד בלבד, אלא רשימת מקצועות הרשומים בחוק שיקום נכי נפש בקהילה. התיאום טיפול מורכב מפרקטיקה מורכבת הרבה יותר מבניית תכנית שיקום אלא ממש שימוש בטכניקות ומיומנויות טיפוליות והתערבויות מבוססות ידע בשיקום . לא כל אחד יכול לבצע התערבויות אלו מאחר שלא לכל אחד יש אחריות המקצועית לכך.
 

victoria1001

New member
אז ככה..

דבר ראשון לא הייתה כוונה לזלזל, פשוט אני לא חושבת שמה שעושה מתאם טיפול אני לא יכולה לעשות, עם איזה הכשרה כזאת או אחרת.
(של שנה- חצי שנה)
אני מסכימה מאוד שחייבים אנשים מקצועיים, בעלי רגישות ונכונות באמת לעזור.
דבר נוסף, גם אני רוצה ללמוד וללמוד, ואני מוכנה להשקיע מעצמי, אבל קצת כואב שאי אפשר ממש להתפרנס מזה, וכולנו יודעים שלעיתים בוגרי עו"ס עובדים בכמה עבודות רק כדי לסגור את החודש.
ואגב אם הייתה לך טעות או לא, הניסיון שלי הוא מעבודה, עבדתי 6.5 באחד ההוסטלים הקשים במדינה שלנו. ואני מכירה את התחום היטב.
אני מתוסכלת מכך שצריכה עכשיו ללמוד עוד שנתיים - שלוש, להשקיע כסף וזמן, ובסוף אקבל שכר של .... מי יודע ..אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה כרגע, כדי לא להיכנס לייאוש..

תודה על מענה...
 

KFIRB

New member
אגב זה לא הזוי

עצם האמירה שלך שזה הזוי זה מעיד על הזלזול שלך באוכלוסיית היעד- זה ההזוי.
 

victoria1001

New member
די נו..עכשיו הגזמת..

יש לי כל כך הרבה אהבה כלפיהם, שאין לך מושג. אפילו אחרי כל השנים שלי בתחום.
לצערי יחס חם ואוהב כמו שלי לא ראיתי אצל צוות אחר איפה שעבדתי, בין אם זה אחויות, אם בית..ואפילו מנהל..
אני ממש לא מזלזלת..
אני פשוט רוצה לעבוד בתחום, עם הידע והניסיון שלי, יחד עם תואר בפסיכולוגיה..מה זה כזה מוגזם..??
 

KFIRB

New member
אהבה היא הכרחית אך לא מספיקה

אני לא יודע באיזה "הוסטל קשה" היית , יש הוסטלים מכל מיני סוגים ,
יש לצערי מסגרות גרועות עם אנשי צוות גרועים... יש גם עו"סים גרועים , עו"סים שאני אישית מתבייש שהם במקצוע, למרות חוק העו"סים ולמרות מוסדות האיגוד אין כיום מערכת להפסקת רישיונות על רקע אתי או ע"פ חוק העובדים הסוציאלים.

עם זאת, למתמודדים מגיע אנשי מקצוע מיומנים בשיקום, בהחלמה, בסינגור, בגישור, תיאום טיפול, תיווך, וניהול מקרה. יש במערך השיקום המון בעיות, בעיות קשות הקשורות להפרטה , לדה הוספיטליזציה, להיסטוריה שהייתה לפני חקיקת החוק. הבעיות הקיימות היום קשורות לאיכות הטיפול הניתן, איכות אנשי המקצוע, איכות הצוות הפרא מקצועי. למשל החלמה הוא נושא שהיה מוזנח שנים רבות והיום הרבה אנשים אוהבים לדבר החלמה אך מבצעים שיקום וזה במקרה הטוב לעתים מדובר בהשלטת כוחות בשם ה"שיקום" וה"ההחלמה"-גישה פטרונית שחלפה מהעולם השיקומי בחו"ל וי.
 

victoria1001

New member
מהסוג שיש בו צוות רפואי 24/7

כלומר אח/ות כולל משמרת לילה . רופאים רק במשך היום.
ברוב ההוסטלים אין רופאים... אולי אח/ות.
מסיכמה איתך לגבי צוות, יש מכל הסוגים.
היום ראיתי הרצאה של מכללת קריית אונו, לגבי התחום, שכאילו לא מתייחסים למטופלים ופונים רק למדריך שלהם או לרופא שלהם ואליהם לא מתייחסים כאילו שהם לא קיימים.
ברור שחייב להיות שינוי בתחום הזה, אגב חבל שאין עוד מסגרות כמו המקום שעבדתי בו,
אגב אני שוקלת כרגע תואר שני, ב-MA בהבעה ויצירה, האם בתחום הזה אוכל להיות מתאמת טיפול..?
יש לי אגב נתינה אינסופית..
תודה על מענה..
 

KFIRB

New member
מבין את התסכול

כתבתי תשובה ארוכה ונמחקה.

אך הבעה ויצירה מתאים לתיאום טיפול.

תקראי קצת על החלמה ושיקום כי כל פעם שאני כותב זה נחתך או נמחק.

במגורים אינטיסיבים אין החלמה וכמעט ואין שיקום ולכן אין תקווה כי אין כמעט שירותים פסיכוסוציאלים. לכן מבחינתך מה התפקיד של תיאום טיפול משנה משהו.
המגורים האינטסיבים היו במטרת סגירה אך זה נדחה לבנתיים , טובת המטופלים לא נראית ע"י הרגולטור, לדעתי במדינה מתוקנת לא צריכים להיות מקומות כאלו, בשביל זה יש מחלקות לחולים ממושכים מטעם המדינה . מקומות כאלו רק משפילים אותם והורסות את התקווה מי שמתאים לשיקום יש הוסטלים שיוכלו לתת לו מענה שיקומי טוב יותר. מענה שיקומי והחלמתי הלוקח את כוחותיו שאיפותיו והחלומותי של המתמודד. ולא מתייחסים אליו כאל תת אדם, חיה רובוט שאין לו רגשות או תחושות.

רוצה לכתוב עוד אבל מפחד שהמערכת של תפוז תחתוך או תמחוק לי.
 

victoria1001

New member
איפה בדיוק לקרוא על החלמה ושיקום..? צרף קישור

אגב מניסיון שלי במחשבים האלה. כל פעם שזה קורה לך..פשוט תרשום בוורד...ואז תעשה העתק- והדבק פה..
ניסיתי את זה עכשיו וזה עבד...
הקשר הוא כזה..שלא מעט משרות, אני רואה שיש דרישה או לעו"ס או למרב"ע , אז הבעה ויצירה לא כזה שונה ממרב"ע...
וזה לתפקידים שלא קשורים לאמנויות, תפקידים בכירים, כמו ניהל, וכמו ריכוז..וכו' וכו'..
אתה צודק שיש הוסטלים שהדיירים גוועים לאיטם למותם או למוסד סיעוד אחר..
צודק לגבי הרובוט, אצלי בהוסטל נהגו להשתמש במילה אחרת, שלא ארשום כאן, שגם פוגעת לא פחות ואולי יותר ממה שאתה כתבת, והכי נורא
שהאם בית שם הייתה אומרת זאת..זה אגב אחת מהסיבות לכך שברחתי משם..
אגב כדי לא להציף פה את הפורום, אפשר לכתוב ב- מסרים..
 
למעלה