מישהו/י מכיר/ה בעיה של גמישות יתר

מישהו/י מכיר/ה בעיה של גמישות יתר

הבת שלי בת 10 חודשים והיא עדיין אינה מתהפכת אינה עומדת על ארבע הפיזיותריפיסטית אמרה לנו שהבעיה שלה נקראת גמישות יתר (לא זוכר את המונח הלועזי ואשמח אם מישהו ירשום לי אותו כאן) והיא זקוקה לטיפול פיזיותרפי רציתי לדעת אם מישהו מכירה את הבעיה ותוכל לספר לנו עליה קצת יותר ולהרגיע אותנו או להפנות אותנו למאמרים בנידון אודה מראש משה

יערולה

New member
טונוס נמוך אולי?

כי אם כן, אז להרגיע אותכם, היא תזחל, תלך ואפילו תרוץ, עם קצת פיזיוטרפיה. אל תדאגו.

אורית ג.

New member
לבתי היתה גמישות יתרה

(לא הלכתי לפזיותרפיסטית - אלא חברה שלי שהיא "בתחום" אמרה לי) והיא לא התהפכה ולא זחלה עד גיל מאוחר (10 חודשים או 11) וכשכבר התחילה לזחול - זה היה לתקופה קצרה ומשם עברה מהר להליכה (בגיל שנה וחודשיים). לא עשיתי טיפול . עד היום (היא בת 6.5) היא מאד גמישה ואפילו ישנה בשפגט (ככה נח לה) אני לא הייתי סומכת בכל אופן רק על פזיוטרפיסטית אחת (במיוחד אם היא מתפרנסת מהטיפול בכם
) לא הייתי מתחילה טיפול אם הוא כרוך בסבל לתינוקת (בררו היטב) ובמיוחד אם היא עומדת (עם האחזות ברהיטים או אנשים) - לא הייתי דואגת בכלל.

zimes

New member
עד כמה שאני יודעת -

יש בארץ פיזיותרפיסטים ספורים בלבד שיודעים לטפל בגמישות יתר. ולאורית - תעשו מאמץ, וביום בו בתך תרצה ללכת לחוג בלט - תגידו לה שזה ממש לא בריא לה. (אם את רוצה, תגידי, ואני אפנה אותך לאותה חברה שלי.)

ציפי ג

New member
תעקבי טוב טוב אחרי הגב שלה ../images/Emo104.gif

יש ילדים בעלי גמישות יתר שמפתחים בגיל ההתבגרות בעיות בגב. (יש ...זה בודאי לא כולם - אבל כדאי לעקוב)

zimes

New member
hyper mobility syndrome

אני שולחת לך במסר דוא"ל של חברה שלי, כמעט רופאה, שמתמחה בתחום.

michal@gal

Active member
מנהל
לבת שלי יש גמישות יתר

היא בת 6 וגילינו לגמרי במקרה לפני מספר חודשים. זה מעולם לא גרם לבעיות עד עכשיו, וההתפתחות המוטורית שלה בגיל צעיר דווקא היתה מאד מהירה. בגיל 10 חודשים היא כבר הלכה. הסבירו לנו שבגלל גמישות היתר היא צריכה להפעיל יותר כח בכל פעולה שהיא עושה כדי ליצב את עצמה (זה בערך ההסבר שאני הבנתי), בגלל זה יש לה בעיה בכתיבה כי היא לוחצת חזק מדי על העפרון. המליצו לרשום אותה לשחיה ולחוג בלט.

tamzug

New member
הידרותרפיה../images/Emo19.gif

משה תבדוק אפשרות לטפל בהידרותרפיה. תתפלא איזו עצמה יש למים רק מעצם השהייה בהם. אשמח להמליץ על מקומות סמוכים אליך המטפלים בבעיות כגון אלה בהידרותרפיה. בהצלחה

anat30g

New member
פיזיוטרפיה התפתחותית

לא כל פיזיוטרפיסט הוא מומחה להתפתחות מוטורית ולבעיות של תינוקות וילדים, יש קבוצה של פיזיוטרפיסטים שעוסקים בתחום הזה באופן מיוחד ומומלץ לגשת אליהם. אני יכולה להמליץ על מישהי מדהימה ברחובות שטיפלה בבן שלי (לא בגמישות יתר - אלא בהפוך של זה). ענת

zimes

New member
תסמונת גמישות יתר

תסמונת גמישות יתר מכונה באנגלית hypermobility syndrome או Ehlers-Danlos Syndrome - hypermobility type (type III) התסמונת מתבטאת בגמישות יתר של המפרקים, כאבי מפרקים, נטיה לפריקות או תת פריקות של מפרקים ודלקת חולפת במפרקים. התסמונת לא מסוכנת. לא מקצרת חיים. ילדים שמאחרים בעמידה או הליכה סוגרים את הפער מהר מאד וההתפתחות המוטורית שלהם תקינה. על מנת להקל עליהם ולמנוע ולו במעט את התופעות של התסמונת מומלץ להרגיל את הילדים כבר מגיל צעיר לשחות ולעשות תרגילים במים. רצוי לא לעודד אותם לחדר כושר, ספורט תחרותי וגם בלט, למרות שהם יכולים מאד להצליח בזה. ממש לא לתת להם ללכת לחוג ג´ודו או קרב מגע. יש אתר בעברית שמפנה גם לאתר בבריטניה: www.geocities.com/israelhms שם גם מפנים למרפאה שמטפלת בתסמונת ונמצאת ברמב"ם מקווה שזה עוזר, יעל (בשם חברתי הטובה העונה לכינוי צימס)

zimes

New member
מי שכתבה למעלה היא החברה המומחית

מנפלאות תפוז - ישבתי פעם על המחשב שלה, אז היא השתמשה בניק שלי (כנראה, בלי להיות מוגעת בכלל. נו טוף.)

למעלה