מישהו/י קוראים את הספרים והקומיקסים של הד"ר?

גלבטרון

New member
מישהו/י קוראים את הספרים והקומיקסים של הד"ר?

בעבר התחלתי לעשות סקירה של עונת הקומיקס של הד"ר העשירי אבל לא נראה שהיתה התעניינות, אז תהיתי האם עוד מישהו/י קורא כאן את הספרים והקומיקסים הנילווים או שרוב כאןרואים רק את הסידרה?

תמיד היה לי בא לנסות לקרוא את הספרים...

אבל האם יש להם איזה שהוא קשר לעלילה?

גלבטרון

New member
קשר יש אבל השאלה היא, באיזה קשר את חפצה?

כסידרה ארוכה ומצליחה לדוקטור הו יצאו ספרים, קומיקסים וסיפורי אודיו נילווים ובדומה להרבה זיכיונים דומים, הכלל בעולם של דוקטור הו הוא כזה: מה שנראה על המסך - קובע. עלילת הספרים, קומיקסים ותסכיתיי רדיו הם סיפורים משניים שאושרו והופקו באישור וידיעת BBC ולפעמים מיוזמתו. הכוונה בסיפורים משניים היא שכותבי סידרת הטלויזיה לא מחוייבים להתייחס לסיפורים הללו כ'קאנון רישמי' ולרוב לא מתייחסים אליהם כלל אני אוהב להחשיב את הדבר כאל יקום מקביל מורחב. לדוגמא: לדוקטור התשיעי היו בסה"כ 13 פרקים אבל ביקום המורחב היו לו 19 לדוקטור השמיני היתה הופעה טלויזיונית אחת אבל למעלה מ-70 הרפתקאות למעשה, עד כה ידוע לי רק על שני ספרים שנחשבים כקאנון לסידרה וזה הספר The Monsters Inside הרפתקאה הראשונה של הד"ר (9) עם רוז בכוכב לכת אחר. מאורעות הספר מוזכרים בסידרה של שרה ג'יין ובפרק Boom Town של ד"ר הו שגם ציין פרטים מהספר Damaged Goods שכתב ראסל דייוייס ב-1996 אם את מעוניינת רק בספרים שהמאורעות שלהם צויינו על המסך אז יש לך רק שני ספרים לקרוא אבל אם את אוהבת את הדוקטור ורוצה עוד מההרפתקאות שלו, תנסי כמה ספרים ותראי אם הם מוצאי חן בעיניך. העונה 4.5 של הדוקטור העשירי, שנעשתה כ-16 גיליונות קומיקס, היתה מאוד נחמדה והתרחשה בין הספיישלים ובינתיים הרפתקאות הדוקטור העשירי במיני סידרת קומיקס Fairy Tale מאוד טובה ואני נהנה מימנה יותר מפרקי הסידרה

גלבטרון

New member
תיקון חשוב

הובהר לי שטעיתי וכי שלא כמו זיכיונים אחרים בסידרת דוקטור הו אין 'קאנון רישמי' ולמעשה זו הפוליסה של יוצרי הסידרה ועד היום כך שלמעשה כל ספר, פרק ותסכית רדיו הם חלק בלתי נפרד מהעולם של דוקטור הו, פרט למס' מצומצם של יוצאים מן הכלל כמו המחזות שהועלו,הספרים שמעבדים פרקי טלויזיה ושני סרטי הקולנוע הראשונים (אם כי במקרה שלהם נעשה ניסיון לתת הסבר לקיומם כסרטים בתוך העולם של דוקטור הו) הסבר נוסף ניתן למצוא בויקיפדיה http://en.wikipedia.org/wiki/Whoniverse#Inclusion_and_continuity

קתרינהA

New member
אני שומעת את האודיובוקס ואת "מחזות הרדיו"

ובמת תהיתי אם יש טעם לכתוב עליהם ביקורת, אם זה יעניין מישהו.

תסכית.

"מחזה רדיו"

קתרינהA

New member
פחות דרך הiplayer ויותר ישירות באיטיונז

חוץ מאודיובוקס ותסכיתים, שאני שומעת המון המון המון, אז את הפודקאסטים של סטיבן פריי (aka god), גרג פרופס, נרדיאסט, ועוד כל מני ארועים ספרותיים והרצאות של פעילים אתאיסטים... והנה תמצית הטעם שלי בהכל.

Talpa europaea

New member
פחח גדול, איזה צירוף מקרים מטורף,

בעוונותי נאלצתי להחשף להמון טקסטים מקראיים בזמן האחרון ומרוב סלידה ושיעמום התחלתי לחשוב על קאסטינג במידה והתנך היה זוכה לעיבוד קולנועי וכל הזמן חשבתי על סטיפן פריי כאלוהים אבל זה גרם לי לאי נוחות כי הוא היה נורא נעלב! (וראסל בראנד היה שלמה בשל האינטיליגנציה אבל יותר מהכל בגלל 1000 הנשים חיחי) נשמע שיש לך טעם משובח
(אגב את מגיעה לאירועים של הקהילה הספקנית אני מתארת לעצמי...אבל במקרה מדובר באלו שבתל אביב?)

קתרינהA

New member
אני לא מגיעה לארועים

אף פעם לא הרגשתי צורך. אתאיזם לא בא אצלי בבגרות, ככה נולדתי וגודלתי. אין לי צורך לחפש קהילת תמיכה. וסטיבן פריי הוא אלוהים ללא ספק. ואין בלתו. חשבתי שאני הגרופית הכי פתטית שלו, עד שאמש הוא העלה לבלוג שלו תמונה של בחורה שקיעקעה את הפנים שלו על הגוף שלה... עד כדי כך לא הגעתי.

Talpa europaea

New member
חח מעניין אם הבחורה התחרטה על זה ביום למחרת

זאת לא קבוצת תמיכה נוסח א"א (אתאיסטים אנונימיים)...אלו מפגשים חביבים ביותר בפאב בחוף גורדון (של הקבוצה התל אביבית כמובן) במטרה להאזין לאחלה הרצאות דווקא...נסי פעם, הפגישה הבאה בסוף החודש, נדמה לי יום רביעי ה29 התבאסתי נורא כשנודע לי שאלוהים ביקר בצלמו ובגופו בארצנו יום אחרי שעזב!

קתרינהA

New member
בדיוק בשביל זה יש לאלוהים טוויטר

וגרופיות פתטיות שעוקבות אחריו ברחבי ירושלים כדי לקבל חתימה וחיבוק (!) וצילום משותף. הללויה.

Talpa europaea

New member
מעולה, צעד אחד לפני חיטוט בפח האשפה שלו ../images/Emo8.gif

אגב אני בטוחה שהוא יעדיף שנתיחס אליו כגלגול עתידי של הדוקטור שבחר להשתקע בבריטניה של המאה ה21 מטעמים נוסטלגיים מאשר בורא עולם

קתרינהA

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יש כמה קמפיינים אינטרנטים להפוך אותו לדוקטור ה12.

Talpa europaea

New member
אויש, מעולה!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עוד מתאבן שמכיל שניים מהרכיבים האהובים עלי- סטיפן ודייויד

למעלה