מישהו כאן (או מישהי) מוכן.ה לעשות קצת סדר עם מה

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
מישהו כאן (או מישהי) מוכן.ה לעשות קצת סדר עם מה

שהיה בפרק 99?
נראה לי שאני לא סגור עד הסוף לגבי כל הפרטים.
ואני אשמח לדעת אם הבנתי נכון...
כל הנושא הזה של שינוי המציאויות קצת מבלבל....

תודה!!

rubmwue1234

New member
אוקי..

זה התחיל בזה שרחלי חזרה לעבר בשביל שהמצב לא יגיע לכך שטדי יקבל את המטה ויעיף את השכונקים מהשכונה..
היא חזרה לזמן שבו טדי גנב בהתחלה את המטה. היא הגיעה לפניו, לקחה אותו, ובאותו הרגע לא היה לטדי סיכוי להנצל ולהציל את משפחתו, כי הרי המטה הוא זה שהציל את ממצבה של משפחתת שיינפלד 100 ימים אחרי..בעזרת ההגרלה כמובן..
ואז המצב היה ישר נראה שמה שעומד לקרות זה שגם השיינפלדים יהיו עניים וגם הבן דוידים.
אבל מיד אחרי שרחלי גנבה את המטה, היא הגיעה למכולת, שם מילאה את הטופס להגרלה בשביל שהבן דוידים על בטוח יחיו חיים טובים ומאושרים, ונעלמה ברגע שליחת הטופס.
כל מה שתיארתי עכשיו זה בעבר, וזה מה ששינה בעצם את ההווה..
כי ישר אחרי מילוי הטופס המקום שאליו רחלי נעלמה זה ההווה המתוקן שיצרה.
בו הענייים כאמור הם השיינפלדים והעשירים הם הבן דוידים.
לפי תיאוריה שלי, כל הקטע עם המטה זה שברגע שרחלי חזרה להווה המתוקן, המטה נשאר שם בעבר אבל עדיין הלך איתה להווה כי הקטע הוא, לפחות לפי טדי, שאיפה שמשאירים בעבר את המטה, ואז כאמור נעלמים מהעבר, הוא נשאר באותו המקום. והרי במקביל ראינו את רחלי מסתובבת איתו בין הזמנים. אז תחשוב שבזמן שרחלי לקחה איתה את המטה להווה המתוקן, המטה נשאר אי שם בעבר כדי שהבן דוידים יוכלו לשמור עליו, ואז גם זה עזר בתכלס לגיורא להגיע למצב שבהמשך לירון ימות כי נינה חיפשה את המטה..אבל זה תיכף.
בקיצור ראינו את רחלי מגיעה להווה והכל פשוט השתנה...אני לא אתחיל לפרט כי ראית בעצם מה שקרה..ואז הגילוי ההכי מרעיש לגבי ההווה זו ההבנה שלירון בעצם נהרג ע''י נינה, שרצתה את המטה.
אחרי כל מה שרחלי ראתה בהווה, היא הלכה וראתה את המצבה. ברגע הזה היא החלה לבכות, ואז ליד היה את האבן שמאפשרת מעבר בין הזמנים והיא שמה את היד ועברה לחדר הלבן. המטה בזמן הזה היה מונח ליד הקבר.
בחדר הלבן, ואת זה שיר הסבירה לי מעולה, קרה מה שלא ראינו עד עכשיו, ורחלי בעצם ממש התעמתה עם נינה ממש נלחמה בפחדים שלה ואז בעצם זה שינה את החוקים ובמקום שתחזור לעבר ותראה הכל כדמות מהצד, היא חזרה כרחלי עצמה לעבר לרגע בו היא התעוררה בעקבות הנסיוב. זה בעצם הקטע שהיא שוב חזרה לעבר אבל פשוט לרגע בו לירון נהרג. כי מיד אחרי שהיא קמה מהנסיוב כמו שראית רחלי ונינה נלחמות על המטה, ואז הוא נעלם, ממש כמו שקרה עם נמרוד. ואז יצא שרחלי באמת הבינה ששם לירון נהרג.
ואז רחלי הבינה רשמית:היא פשוט הרסה את המציאות. החוקים השתנו, לירון האהוב שלה נהרג והיא גם לא מנעה את זה כפי שככל הנראה יכלה.
ואז, אחרי שרחלי כבר נסעה לעבר כמה חדושים אחורה, חזרה להווה המתוקן, ושוב חזרה לעבר כמה שבועות אחורה, רחלי הלכה לקבר של פריצי, ובעזרתו עברה ל 1936 , לאן שככל הנראה המטה באותו הרגע נעלם, שזה נראה לי לפחות לסוף של הפרק פרט די שולי, פשוט להבנה זה טוב..
שם היא באמת חשבה לעצמה שהיא חייבת למנוע את זה שרחלי מהעבר תחזור לעבר כבר מההתחלה, ותתחיל בכל מה שרחלי שלנו בעצם התחילה, ואז גרמה לכל מה שראינו.
עכשיו אנחנו במצב שבו רחלי נמצאת ב 1936, הרבה לפני שהיא בתכלס עשתה את השינוי שגרמה אליו בתחילת הפרק, הרבה לפני שהיתה השכונה, והכל פתוח, השאלה אבל מה באמת יקרה ומה רחלי תחליט לעשות..
&nbsp
&nbsp

dar dahan

Member
אוקיי אז לפי ההבנה שלי זה הולך ככה

יש את ההיסטוריה המקורית שבו מוצאים את המטה וכו' ורחלי חוזרתב בזמן בפעם הראשונה ולפניי כן היא מוצאת תמונה של פריצי עם הכיתוב "אל תעשי את זה" היא חוזרת ל1936 ואת מה שקרה שם אתה יודע.
ואז היא שוב נוסעת בזמן והפעם ליום שבו טדי גנב את המטה, היא גונבת את המטה לפניי שהוא מספיק להגיע ומשאירה פתק לאנשים בעבר ואז נעלמת להווה והיסטוריה חדשה שבה הבן דוידים עשירים בזכות מטה אהרון והשיינפלדים חיים בעוני ולירון מת.
היא שוב חוזרת בזמן לראות מה קרה ללירון בהיסטוריה החדשב ואז היא חוזרת בזמן שוב ל1936 דרך הקבר של פריצי ורושמת לעצמה "אל תעשי את זה".
מעין לולאה שחוזרת על עצמה, השאלה האם יש דרך לצאת מהלולאה הזאת.
ככה לפחות אני הבנתי את מה שקרה.
&nbsp
&nbsp

למעלה