מישהו כאן דרואיד?

Druid Master

New member
מישהו כאן דרואיד?

מעניין אותי אם מישהו כאן דרואיד גם... או שאני לבד כאן? אם כן אני שמח להיות לצידה של אמא אדמה ורוח החיים במקרה אני דרואיד כי אני מזל שור וזה אלמנט האדמה שכפי שידוע זה האלמנט הכי חזק ביקום... :)

"אני דרואיד כי אני מזל שור"

אתה מוכן להסביר את עצמך, בבקשה? נראה לי שאתה קצת מבולבל...

Justin Angel

New member
אני חושב שעמדתי על מקור הבלבול

הוא מזל שור ---> קשר לאדמה --> דרואיד. הבעיה היא שהשיטה האסטרלוגית הזאת היא יוונית, והקשר בין דרואיד ואדמה היא יותר נחלתם של משחקי תפקידים מאשר של מציאות.

אפשר לשאול מהיכן למדת על דרואידיות?

הדרואידיות שאני מכיר, היא זו שמציג ג'סטין, Dia Leogahnn, Cath וכן את גישתו של Isaac Bonewits. את שלך איני מכיר.

Justin Angel

New member
בוקר טוב

נכון לעכשיו אין דרואידים בפורום. אומנם יש את ארי-אל (מנהל הפורום), יוני (Cath) ואנוכי שהולכים כל אחד בדרך הדרואיד שלו. אין כזה דבר להיות במקרה דרואיד רק בגלל איזה פרט שולי. זה עניין של בחירה, רצון עז מאוד והתמדה של לפחות 20 שנה. גם אתה לא דרואיד, מילא אתה הולך בנתיב הדרואיד, אבל נשמע כאילו יש לך עוד הרבה ללמוד. כמה הערות: 1. קבוצות הכוכבים כפי שאתה מדבר עליהן אם אני לא טועה נקבעו ע"י היוונים, ולכן אינני רואה את הקשר והרלוונטיות שלהם לקלטים. 2. אלמנט האדמה הוא גם מונח יווני שנובע מהתאוריה של אריסטטוס (אני חושב) בקשר לארבעת האלמנטים שמהם ניתן להרכיב את הכל. השיטה הקלטית שונה בעליל מהשיטה היוונית (שכיום מקובלת בעולם) בכך שאינה מיישמת אלמנטים או יסודות אלא יותר מקומו(העולמות התחתונים, עולם האדמה והעולמות האחרים) וממלכות (הרוח הקדושה, אמא אדמה, ונהרות הבארות הקדושים). 3. נשמע כאילו יש לך עוד הרבה מאוד למידה לפנייך, אני ממליץ שתקרא בעיון את ההודעה הבא שאשלח לך בשם "לאנשים חדשים בפורום" ובפרט את הקישור לקלטיקה-ישראל. ברכות זוהרות

Justin Angel

New member
לאנשים חדשים בפורום :)

(כתוב בלשון נקבה, אתה תשרוד) שלום וברוכה הבאה לקרבנו :) אז דבר ראשון יש את מאמרי הפורום הזה, פורום פאגאניות בישראל של תפוז, אשר מכסים מגוון רב ושופע של נושאים בעל אופי פאגאני. המאמרים מומלצים מאוד לכל מי שמתעניין בפאגאניות ובנושאים הקשורים ומעוניין לשבת וללמוד בצורה רצינית. אני רק אגיד את זה מראש, יש מאמר שלא מעניין אותך? עץ שלא אוהבים לקרוא? לעבור הלאה! לא כל המאמרים מעניינים את כולם. עכשיו, אם יש לך נטייה לנתיב הקלטי אפשר להיכנס לאתר קלטיקה ישראל שהוא אחד מהאתרים הטובים ביותר שאני מכיר בתחום, ומדבר בצורה מקיפה ואיכותית על נושאים בעלי אופן קלטי. אם יש לך עניין במיתולוגיות עולמיות ובפרט מיתולגיות בריאה אפשר להוריד את הספר האלקטרוני "חלום הבריאה הפאגאני". הספר הוא בעברית בפורמט PDF ובעל התקנה מלאה, וכולל בתוכו מגוון של סיפורי בריאה מרחבי העולם וממספר רחב של נושאים. אפשר כמו כן לעבור על "ארכיון הפורום", אשר מכיל בתוכו דיונים\עצים\שרשורים שנוהלו בפורום הזה. אומנם מדי פעם לפעם אנחנו נוטים לקשקש, אבל גם ניתן למצוא בו מספר רב של דיונים תורמים ומעניינים. אחרי כל זה, מכאן הרשת היא מקום גדול, גם יש ספרים בנושא, אבל עדיף לקחת את זה צעד צעד :) ברכות זוהרות, בהצלחה בדרכייך וברוכה הבאה לפורום :)

morgan le fay

New member
ללמוד?

רק מלשפוט הודעה ראשונה של בן אדם בפורום אין לך יכולת לשפוט אותי. אני בעסק הזה יותר זמן ממה שאתה חושב.... אני כבר 11 שנים בעניין רק שתדע ולקרוא אני קראתי יותר ממך תהיה בטוח... אולי שנכיר תוכל לשפוט אותי אבל עד אז בבקשה שמור לעצמך התעלות על אחרים..... ברכות ואיחולים לך..

suki da yo

New member
הכל בסדר..

ובאמת שכלא דרואידית אין לי שום דרך לשפוט את הרמה שלך לעומת זאת של ג'סטין ואחרים, וגם אין לי שום רצון. אבל למה לזלזל באחרים? אם אתה לא רוצה שיזלזלו בך, אל תעשה לאחרים את אותו הדבר. איך אתה יודע שקראת יותר ממנו? אולי שניכם יודעים המון? מטבעו, ג'סטין תוקפני ונוטה להאמין שהוא יודע יותר טוב. ברב המקרים, זה כי הוא יודע. אולי לא יותר טוב, אבל יודע. אל תמהר לשפוט גם אתה.

Druid Master

New member
לקחתי לצומת ליבי

בסדר לקחתי לצומת ליבי מצטער אם מישהו נפגש אבל כל אגד מרגיש צורך להתגונן שמתקיפים אותו לא?

Justin Angel

New member
לא תקפתי אותך חתיכת פאראנואיד

תקיפה מילולית שלי מתארת בפירוט רב כיצד אני אפגע בך ואיזה איברים בגוף שלך יפגעו באופן דרסטי בתהליך ובאיזה משחקי כדור אשתמש באיברים שיוצאו מגופך. היות וזה לא הופיע, זאת לא הייתה תקיפה מילולית. אמרתי שיש לך הרבה ללמוד, ויש לך עוד יותר מזה ללמוד. זאת לא הייתה תקיפה, זאת לא הייתה שפיטה, זאת הייתה עובדה ומצידי תחנק איתה. (מה? הילד הזה טוען להיות חבר בדת שלי ויש לי זכות לכסח לו את הצורה אם ומתי שיתחשק לי כדי להוכיח שהוא שקרן או הוזה.)

Justin Angel

New member
תיקון

הוא טוען להיות בקבוצת הדרואידים, וזה נותן לי את הזכות לכסח לו את הצורה.

suki da yo

New member
ג'סטין שתוק.

דיי. באמת שתוק. באמת שאין לי בעיה כשאתה מתנפל על אנשים שמבקשים את זה, אבל אתה פשוט דורש שמישהו יחנך אותך. אז אולי, לשם שינוי, תנסה לא להתנפל על אנשים? למה לך מותר לזלזל בו ולו אסור לזלז בך?

Justin Angel

New member
מותר לו לזלזל בי

אם אני אטען שאני ד"ר באסטרונומיה, עברתי חניכה שלישית בוויקה, ראש שבט וויקינגי או דרואיד, היות ולא טענתי את הנ"ל וזה נחשב עלבון דתי אלא אם כן בוצע ע"י אדם פיסח, טיפש או הדיוט, ולכן אני מרגיש שהגבתי בצורה המתאימה. מנהל הפורום ביקש שאמתן את גישתי כלפיי אותו אינדווידואל, ולכן החלטתי שפשוט יזכה לשתיקה רועמת מצידי ואני אתן לו להמשיך לשחק את משחק התפקידים הקטן שלו. כל עוד כמובן שהוא לא מבבל"ת עובדות בקצב.

Nizzan Cohen

New member
* סתם לידע כללי.... ../images/Emo13.gif

חיפשתי את המילה "פיסח" במילון... ולא מצאתי. אז חיפשתי "פסח"... פיסח (בחיריק) - חיגר, צולע, נכה רגלים באדם או בבהמה. ("המילון החדש"- אברהם אבן שושן, הוצאת קירית ספר בע"מ) המממממממממ.... המילה לא במקום
.

Justin Angel

New member
הכוונה היא התרגום מאנגלית

למילה: Lame, כמו פרה ששברו לה רגל, או אדם שנטול מבינתו.

suki da yo

New member
ג'סטין!

אני הערתי לו, הוא התנצל. אם היית לשם שינוי שותק, הדיון הזה היה נגמר, יחסית לבד"כ על צד ימין. למה אתה לא יודע מתי לשתוק? אתה קולט שאפילו אני נאלצת, בסופו של דבר, לנזוף בך על ההתנהגות העויינת הזו, כשאני בד"כ מחכה שתתנפל על מישהו כדי לצחוק ולהראות את ההדפסה של השרשור לכל החברים שלי?...

למעלה