מישהו כאן לומד פיזיותרפיה?

מישהו כאן לומד פיזיותרפיה?

היי לכולם. אני מתעניינית בלימודי פזיותרפיה (במכללת יהודה ושומרון באריאל), מישהו שלומד מוכן לספר לי קצת על הלימודים שם במכללהך איך ההם,רמה,"נחשב" או לא, דרך אגב היכן מתקיימות הדיסקציות ??? ושאלה מאוד חשובה- אילו עבודות יש לאחר הלימודים? מה לגבי משכורת- האם היא נמוכה יחסית למשק (כמו אחיות למשל) או שזה נחשב למקצוע טוב כלכלית?? תודה רבה לעונים, ליאת

ננדין

New member
היי, אני לומד שם...אז ככה:

הלימודים מאוד קשים (לפחות לי...) ועמוסים אבל לפחות המרצים טובים מאוד והחומר מאוד מעניין (ככל שאני לומד יותר ככה אני אישית מתחבר יותר למקצוע ואני חושב שעשיתי בחירה טובה...) לדעתי האישית, הרמה מאוד גבוה ולא נופלת בהרבה (אם בכלל) ממקומות אחרים אבל אין לי שום נק' יחוס מכיוון שמעולם לא למדתי במקום אחר אז בנוגע לנושא זה ולנושא היוקרה המקצועית של בוגרי אריאל בשוק העבודה, עדיף שמישהו שבקיע יותר ברזי המקצוע והשוק יענה... נושא חשוב נוסף הוא נושא החברים, שבו אני יכול להגיד לך שללא ספק, לומדים איתי אנשים וחברים טובים מאוד, דבר המפצה במעט על עומס הלימודים הגדול. דיסקציות עושים באונ' ת"א בשנה א', מה שדורש נסיעות לת"א בתדירות של פעם בשבועיים-שלושה... בהצלחה, רון (שנה ב')

כמה שאלות נוספות

קודם כל, תודה רבה על ההענות המהירה והרצון לעזור. לא כל כך מובנות לי דרישו הקבלה הנמוכות יחסית של המכללה בהשוואה לאונברסיטאות.... כמה תלמידים אתם? האם כל מי שעומד בדרישות מתקבל? האם אתה גר באריאל או תל אביב? יהיה לי קשה לעבור לאריאל וכנראה שאגור באזור תל אביב, האם הנסיעות יום יום נוראיות? איך המערכת? האם היא דחוסה ביותר? אני חושבת שזהו אחד המקצועות המספקים ביותר שיש. השאלה היא האם השכר בצידו? מה אתה יודע,אני בטוחה שהתעניינת בשוק העבודה,שכר וכו, מה היא דעתך? אני מודה לך מאוד מאוד מאוד, אני מחפשת בנרות אנשים שלומדים שם פזיותרפיה וסוף סוף מצאתי! כנראה שאטריד אותך בעוד שאלות. תודה רבה, ליאת

ננדין

New member
כמה תשובות נוספות:

כל מחזור של תלמידי פיזיותרפיה באריאל נע בין 40 ל 50 תלמידים (שמחולקים ל2 קבוצות נוספות לשיעורים המעשיים אבל זה משהו אחר...) לא כל מי שעובר את תנאי הקבלה מתקבל (פגשתי לא מעט כאלו...), אני מניח שהם מקבלים את התלמידים בעלי הנתוני הקבלה הגבוהים יותר אבל באמת שלא ידוע לי על פי מה הם מסננים (נתוני קבלה, ראיון וכו'...) אני גר כרגע בכפ"ס ואני עושה את הנסיעות לאריאל כל יום, ממש לא אידאלי ואני אישית ממליץ (עד כמה שזה נשמע נורא...) לשכור דירה באריאל מכיוון שהנסיעות בהחלט קשות/מתישות בעיקר בשנה ב' בה לומדים שישה ימים בשבוע, אני כרגע מחפש שם דירה... כמובן שיש לציין כי יש איתי בכיתה מספר תלמידים שגרים בת"א ונוסעים כל יום לאריאל וחזרה אז להגיד שזה בלתי אפשרי זה פשוט לא נכון. המערכת יחסית דחוסה ועמוסה ואם את חותרת לשאלת העבודה והלימודים אז אגיד לך שלדעתי האישית זה כמעט בלתי אפשרי לעבוד וללמוד בשנתיים הראשונות ללימודים (שוב, הכל אפשרי אבל...), בטח שלא במה שאת עובדת... אני אישית עבדתי בסמסטר א' בשנה הראשונה (סמסטר קל יחסית המשך...) ומהר מאוד הבנתי שזה בלתי אפשרי אז המלצתי היא שתנוחי הרבה לפני הלימודים ותכיני את עצמך כלכלית... לגבי השכר, אכן התעניינתי בנושא ואני עדיין לא מבין בדיוק מה הולך שם...הרושם הכללי שלי הוא שהשכר סביר ויש אפשרות להתקדם בסולם השכר..שוב, כדאי שעל זה יענו אנשים שבאמת בקיאים בשוק העבודה...אבל ללא ספק אפשר להגיד שזה לא הנדסת תוכנה ואם כסף זה המטרה העיקרית שלך אז אני ממליץ לך בחוזקה לחפש מקצוע אחר... בכל מקרה, את תצחקי, אבל כסף פחות מעניין אותי אישית מאשר סיפוק ועניין בעבודה (מה שכן, אני אשמח להתחתן עם עו"ד מצליחה ועשירה
) בכל מקרה, אם לא ברור, אני מאוד ממליץ על לימודי פיזיותרפיה באריאל... את מוזמנת לשאול אותי שאלות גם פחות PCיות במסרים. בהצלחה, רון

למעלה