חלב סויה ביתי
http://www.anonymous.org.il/nut-soymilk.htm לא מכינה אבל שמרתי שני מתכונים. לאחד יש קישור. והשני: חלב סויה ביתי חומרים (ל-2 ליטר חלב): 1 כוס פולי סויה (להשיג בחנויות הטבע) 2 ליטרים מים מינרליים 1 כף דבש 1/4 כפית מלח הכנה: 1. משרים את פולי הסויה במים רגילים, מכסים ומניחים במקרר לעשר שעות לפחות. מחליפים את המים מדי פעם. אחרי תום ההשריה שמים את הפולים ואת המים המינרליים במעבד המזון ומרסקים. 2. מסננים בחיתול בד או במגבת מטבח (לא צריך לחכות שעות. פשוט שמים בתוך הבד ולוחצים חזק עד שכל הנוזלים מטפטפים לתוך כלי קיבול). 3. את הנוזל שהתקבל שמים בסיר ומבשלים כ-20-15 דקות. מקררים, מעבירים במסננת רשת דקה, ושמים שוב בממחה. מוסיפים דבש ומלח ומערבבים. שומרים במקרר. ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 45 קלוריות, 3.6 גרם חלבון, 2.1 גרם שומן, 3.3 גרם פחמימה, 120 מ"ג סידן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=301&catId=7613 למעשה זה מכאן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2826796,00.html