מישהו כאן מכין חלב סויה בבית?

gs1234

New member
מישהו כאן מכין חלב סויה בבית?

מישהו כאן מכין חלב סויה בבית? אני רוצה להתחיל, אבל מעוניין לשמוע קודם חוויות מבעלי נסיון. תודה.
 

C H 4

New member
מכין איך?

אני לא מכינה באופן קבוע, כן הכנתי פעם אחת מזמן על פי אחד המתכונים שמופיעים בספר הסגול על סויה של האמא הצמחונית או אולי אם אני טועה בספר הראשון שהוציאה זהרי (נורית?) לדעתי ציינתי את המתכון בפורום צמחונות וטבעונות לפני שנים- לא מדובר במשהו שכרוך במכונה מיוחדת. בכל מקרה, שמעתי שלא מייצרים יותר חלב של צוריאל אבל הטעם יצא די דומה רק בלי הוניל שהם מוסיפים לזה. בתקופה שלא נגעתי במוצרי חלב הכי אהבתי את החל"ס של צוריאל, אם אתה איתי בקטע שווה לנסות להכין.
 

C H 4

New member
חלב סויה

שאול (על בערך) מהספר לאכול סויה של צפורה אלדר- ספר נחמד עם המון רעיונות לכל סוגי הסויה על עיבודיה השונים משרים כוס של פולי סויה ל12 שעות שוטפים ומסננים, מרתיחים עם 7 כוסות מים (קרים במקור!) ואחרי הרתיחה נותנים לזה להתבשל עוד כשעה על אש קטנה (לשים לב שלא נהיה סמיך מידי) מורידים מהאש ומקררים. כשהתערובת קרה מרסקים הכל בבלנדר ומסננים דרך חיתול בד(כמו שמכינים גבינה)- כמובן שבניגוד לגבינה אוספים את הנוזלים ואת המוצקים שנשארים אפשר לזרוק (אלא אם כן מצאתם להם שימוש כלשהו) כמו שכתבתי זה דומה לצוריאל (עם כל טעמי הלוואי ובלי תוספי הטעם) ודורש עוד איזה תוסף טעם כמו וניל או משהו.
 

gs1234

New member
תודה!

דווקא צוריאל אף פעם לא היו טעימים לי... אני לא בטוח שאנסה, בכל מקרה תודה על המידע.
 

C H 4

New member
ד"א פתאום קלטתי

שהספר השני שכתבתי עליו הוא לא של שום זהרי אלא של זהרית שייחי (מקווה שהפעם צדקתי בשם שלה). דווקא את הספר שלה לא כל כך אהבתי, המתכונים שם נכנסים לקטגוריה של 'טבעונים שמכינים אוכל בלי טעם' (וזו לא קטגוריה שהמצאתי לבד, פעם נתקלתי בבדיחה אינטרנטית על טבעוני אחד שאומר לחבר שלו "בוא נחליף מתכונים" והחבר עונה שזה מיותר כי ממילא לכל האוכל הטבעוני אין טעם.)
 

d a p h n a

New member
זהרורית א-שייחי (אם אני זוכרת נכון)

ואני מסכימה שזה אכן לא ספר מוצלח במיוחד.
 

taliF454

New member
זהורית שייחי

הרסתם אותי עם הגרסאות לשם שלה גם אני לא התלהבתי מהספר
 
יש ספר של ד"ר נימרוד שיינרמן עם כל שלבי ההכנה

ראיתי את הספר בסטימצקי.כל השלבים להכנת סוייה בבית, מרגע הרתיחה עד ההגשה. שם הספר :מזון למחשבה- של ד"ר נימרוד שיינרמן.
 
חלב סויה ביתי

http://www.anonymous.org.il/nut-soymilk.htm לא מכינה אבל שמרתי שני מתכונים. לאחד יש קישור. והשני: חלב סויה ביתי חומרים (ל-2 ליטר חלב): 1 כוס פולי סויה (להשיג בחנויות הטבע) 2 ליטרים מים מינרליים 1 כף דבש 1/4 כפית מלח הכנה: 1. משרים את פולי הסויה במים רגילים, מכסים ומניחים במקרר לעשר שעות לפחות. מחליפים את המים מדי פעם. אחרי תום ההשריה שמים את הפולים ואת המים המינרליים במעבד המזון ומרסקים. 2. מסננים בחיתול בד או במגבת מטבח (לא צריך לחכות שעות. פשוט שמים בתוך הבד ולוחצים חזק עד שכל הנוזלים מטפטפים לתוך כלי קיבול). 3. את הנוזל שהתקבל שמים בסיר ומבשלים כ-20-15 דקות. מקררים, מעבירים במסננת רשת דקה, ושמים שוב בממחה. מוסיפים דבש ומלח ומערבבים. שומרים במקרר. ערכים תזונתיים ל-100 גרם: 45 קלוריות, 3.6 גרם חלבון, 2.1 גרם שומן, 3.3 גרם פחמימה, 120 מ"ג סידן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=301&catId=7613 למעשה זה מכאן http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2826796,00.html
 
למעלה