לא מסכים אתך
יש כאלה שלא יודעים מה כרוך בבשר שהם אוכלים ובמוצרי העור שהם צורכים (נעליים, ארנקים, תיקים ואפילו מכנסיים) ואם הם היו יודעים אולי היו מפסיקים לצרוך מוצרי ועוברים לתחליפים (מוצרים דמויי עור. יש הרבה כאלה והם מוצרים מעולים ולא פחות יפים מהאורגינל). ויש כאלה שיודעים ולא אכפת להם. ואלה הם חלק גדול מהאוכלוסיה. בשר ומצרי עור כן פוגעים בסביבה. והבעיה היא שאנשים לא אכפת להם איך מגיע בשר לצלחת שלהם. וזה חבל, כי זה מעודד תעשיה שלמה של ניצול והתעללות בבעלי חיים שאפשר לוותר עליה. לא יקרה שום דבר אם אנשים לא יאכלו בשר. להיפך, תזונה צמחונית בריאה יותר והיום יותר ויותר רופאים ממליצים על דיאטה צמחונית. זה לא אומר שאנשים שאוכלים בשר הם אנשים רעים. אבל חוסר האכפתיות והזלזול הזה והראייה הצרה שאנחנו מעל כולם וכל השאר ובעיקר בעלי חיים, הכל נועד לשרת אותנו ואת הרצונות שלנו. זה פסול, מכיוון שבעלי חיים לא אמורים לשמש כארנקים, או כחגורות, או כאוכל. בעלי חיים הם יצורים חיים, בעלי תודעה ויכולת לסבול ומשום כך אסור לנו לעשות להם מה שלא היינו עושים לעצמנו. בקשר לכפייה דתית: אני אישית לא כופה את דעתי על אחרים. בבית אצלנו לא מדברים על זה. גם לא הייתי מקלל מישהו או מישהי שעוברת ברחוב עם מכנסי עור. או מעיל פרווה. כי זה כבר לא מקובל. אבל מצד שני, אנשים שאוכלים בשר, חלקם לא מקבלים את עצם היותי טבעוני. הם מעירים הערות מטופשות ואף מעליבות, מעלים תהיות לגבי הגבריות שלי ועוד כל מיני תירוצים מטופשים כגון "ככל שמתעללים בהם זה יותר טעים". אנחנו לא באים במחאה כלפי האנשים, או "העם הפשוט" כפי שאתה מכנה אותו. אלא נגד השיטה. נגד שטיפת המח שאנו עוברים בשביל לגרום לנו לצרוך בשר, נגד המשקים המתועשים (לולי הסוללה, הרפתות ודירי החזירים), נגד תעשיית העור והפרווה, נגד הניסויים בבע"ח ונגד קרקסים. אני אישית לא בא ואומר לבן אדם שאוכל בשר שהוא חרא,או לא בסדר. כמו שאמרת, רוב האנשים רגילים לחיות בצורה כזאת. אך כל צורת חיים אפשר שנות לצורת חיים שאניה כרוכה בסבל של יצורים אחרים, כי גרימת סבל למישהו אחר בשביל ההנאה שלך - זה פסול מבחינתי. עוד משהו. אתה עושה מצמחונות משהו בשמיים. וזה לא. ממש לא קשה להיות צמחוני. זה דווקא ממש קל. אם מוותרים לרגע על הקבעון המחשבתי של רק בשר זה אוכל וכל השאר זה רק מסביב, יש עולם שלם מעניין ומלא דברים טעימים. אנשים שואלים אותי: מה אתה אוכל לעזאזל? לא בשר, לא עוף, לא דגים, לא חלב ולא ביצים. מה נשאר? נשאר הרבה: דגנים (לחם, פסטה, אורז), קטניות (שעועית, חומוס, פול, עדשים, סויה), פירות ירקות ואגוזים. נשמע כמו אוכל של תוכים? אולי,אבל זה אוכל של תוכים עם הרבה מזל. היום יש מודעות רבה לאורח החיים הצמחוני ויש הרבה מוצרים מן הצומח שמהווים תחליף לבשר ולחלב (כמו מוצרי טבעול, חלב סויה, גבינות, ארטיקים וגלידות מטופו) ובהרבה מסעדות יש גם תפריט צמחוני. ויש גם חומוס, טחינה ופלאפל שאלו מאכלים שכולנו אוהבים והם טבעוניים למהדרין. בקיצור, שווה לנסות ורצוי לשמור על ראש פתוח ולא להיות מקובע. ואלוי תסביר לי מה כל כך קשה לך בלהיות צמחוני. שווה לבדוק את זה. ועוד משהו. שינויים בחיים אפשר לעשות. אני עשיתי שינויים יותר גדולים בחיים שלי שהיו הרבה יותר קשים וכואבים מאשר להיות צמחוני, רק שזה לא המקום להרחיב על כך. אפשר ורצוי כי מי שלא מוכן לשנות ולהשתנות יישאר תקוע במקום ולא יתפתח בכלום (וזה בקשר לכל דבר בחיים, לאו דווקא לצמחונות).