מישהו כאן קורא ניטשה?

מישהו כאן קורא ניטשה?

אתם יכולים להמליץ לי על ספרים שלו? אני נהנה כרגע מ"אחותי ואני" למרות שזה כניראה בכלל לא ספר שלו, הוא דיי מוצלח. עוד פילוסופים מעניינים יתקבלו בברכה!

אהם לא.

"אחותי ואני" זה לא ספר שלו, אחרים כתבו את זה עליו מהצד של אחותו. יש בפנים חלקים מכתביו, דברים שלא פירסם כי לא היו ברמה מספיק טובה. תחליף אם אפשר. להתחיל עם הכתבים שלו מומלץ בעזרת "כשניטשה בכה" זה סיפור בערך דרמה עליו ועל ברויר, רופא מפורסם מוינה. בספר שזורים כמה קטעים מכתבי ניטשה. לאחר זה אפשר להמשיך ל: "כה אמר זרטוסטרה" - בהחלט מומלץ
אני פשוט מתחבר אליו, לרעיון העוצמה ועוד כמה פירושים שלו לחיים. אנשים אחרים שדנים בתחום חושבים עליו כפשוט מדי, מתאים לבני נעורים... יש עוד כמה פילוסופים שכדאי לבחון כמו לוק, וויטיגשטיין, אפלטון וכו'. כל אחד דן בתחומים אחרים, כל אחד ברמה קצת שונה.

תמיר1991

New member
אני../images/Emo9.gif

"כה אמר זרתוסטרא", ללא ספק. מרתק. בכל מקרה, "אחותי ואני" זה לא ממש שלו
אני גם ממליץ לך לקרוא כמה שיותר ביוגרפיות שלו, הוא אדם מעניין, מעניין מאוד. נסה גם את "הדוקרן של ויטגנטשטיין" הביוגרפי על פופר וויטגנשטיין. יש את ה"טרקטטוס" של ויטגנשטיין, חביב אך כבד קצת. "הגיונות" של דקארט מרתק, ספר אדיר על אמונה ועל דת, למרות השוני שלו ממני. נסה אותו במהדורה החדשה של ידיעות, השפה זורמת, שוטפת ויפה. אם אתה בקטע של פילוסופיה עתיקה - נסה את אפלטון, כל מה שהוא כתב מדהים. גם אריסטו טוב, אבל פחות. שיהיה לך בהצלחה, אני שמח שהגעת לפילוסופיה
תמיר.

השלט בכניסה לאקדמיה שלו

הוא דיי מגניב
"אין כניסה לאנשים שלא יודעים גיאומטריה"

תמיר1991

New member
אני לא הייתי נכנס../images/Emo98.gif

אבל אני אוהב את התורות שלו
תמיר.

מה זאת אומרת צריך יותר מזה?

אפשר לחשוב על פוריזם אחד שווה ביותר או על מאה שיטחיים לדבר באריכות רבת מילים על האספקלריה של האמן יחסית למציאות או לשלח סכיני לשונות חדים עם סוקרטס בדיון על משמעות האדם בחברה. בכל מקרה, זאת לא הכמות אלא האיכות. לא גובה השפה אלא הדיוק שלה.

למעלה