אני די נהנה מהסדרה בגלל האווירה המוזרה שלה, למרות שיש מצב שאף פעם לא נדע מה גרם להעלמות של שני אחוז מאוכלוסיית כדור הארץ.
ועדיין... יש לכם ניחושים לסיה לדבר כזה? מעבר ל"אלוהים" ו"חייזרים"?
כי זאת לא הפואנטה של הסדרה וזה לא משנה. זאת לא סדרה על היעלמות מסתורית, זאת סדרה על התמודדות עם היעלמות מסתורית. היא מצוינת, והאמת שאני אהיה די מאוכזבת אם כן ילך בכיוון של להסביר.
היא נראתה לי כמו דבר מעניין ושקלתי אם לנסות אותה.
אבל תגידו לי משהו, האנשים עצמם, בסדרה, הם לפחות *תוהים* מה קרה? יש רמזים כלשהם למה שקרה? כי למשל את הסדרה "המתים המהלכים" הפסקתי לראות בפרק 3 בגלל שאף אחד לא התעסק בשאלה למה העולם התמלא פתאום בזומבים ולא נראה שהולך להתעסק בכך בעתיד הנראה לעין. אני יותר טיפוס של תעלומות והפתרון שלהן ופחות טיפוס של "מה אנשים יעשו בסיטואציה מסוימת - אפוקליפסת זומבים נניח".
אתם חושבים שאני אוהב את הסדרה בכל זאת?
לטעמי סדרה איכותית, אבל לא מספיק טובה. יש בה קצת יותר מדי בעיות ולפעמים היא קצת משעממת. אחרי 4 פרקים נראה שהיא פשוט לא מצליחה להמריא. מהרייטינג שלה גם לא נראה לי שהיא תקבל הזדמנות להמריא, אלא אם HBO יפתיעו ויחדשו אותה לעוד עונה.
הסדרה באותו עקרון כמו הסדרה resurrection רק בדיוק הפוך. בכל מקרה המסתורין הוא סוג של Act of God וכשמדובר במעשה אלוהים יש תמיד נטייה עלילתית לא להסביר בכפית. ראיתי את הפרק הראשון ובניגוד לresurrection מאוד השתעממתי ואין לי כוונה להמשיך לצפות.
הסיבה לא באמת משנה ויותר מעניינת ההתמודדות. בכל מקרה, אם יהיה הסבר, קשה לי לראות אחד כזה שלא כולל איזו ישות מכוונת (אלוהים/חייזרים וכו'), מאחר ובסצינה הפותחת את הסדרה התינוק לא משאיר אחריו עקבות בצורת בגדים או רתמת העריסה (או איך שלא קוראים לזה). קשה לי להאמין שזו טעות לא מכוונת של היוצרים באחת הסצינות הכי משמעותיות בסדרה.
ב-imdb הסדרה מוצגת כפנטזיה, ואם קראת באיזשהו מקום שהם מוצגים כמד"ב, זה הבלבול הקבוע/הקו הלפעמים לא ברור בין שני הז'אנרים. כרגע, זו הסדרה הכי טובה בטלוויזיה. יש בה בעיות, אמנם, אבל אני לא מאמין שזה מה שאתה מוצא מטריד.