מצאתי גם סקירה (מפרגנת...) של יורם מארק רייך, כוללת תמונות
של הדגים ושל הסלטים והסברים נוספים מפי השף.
http://www.kedailadaat.com/FISH_29092016.html
מצטטת כמה נקודות מעניינות שעושות רושם טוב:
העיצוב השתנה בהתאם לרוח המסעדה החדשה, ומצבעים עמוקים וריהוט חום מעץ מלא, השתנו הגוונים והפכו לטורקיז וכחול מרגיע, עם אלמנטים של ים.
מיד כשהתיישבנו ניגשה המלצרית אל השולחן הערוך ובעודנו מעיינים בתפריט, הביאה לשולחן מגש ועליו כעשרה סלטים. הסלטים ניתנים בחינם לכל מי שמזמין מנה עיקרית. מי שמעוניין רק בסלטים, משלם 40 ₪, והם ניתנים למילוי מחדש שוב ושוב. הם גם משתנים מיום ביומו בהתאם לקריזה של השף, ובהתאם לעונות השנה.
הסלטים כללו טבולה, לבנה מתובלת, כרובית בטחינה ירוקה, נבטים אסיאתיים, פלפלים קלויים, סלט אוליביה רוסי, חומוס, עגבניות שרי בפסטו, חצילים ועוד אחד ששכחתי. לצדם היו גם כמה לחמניות קטנות תוצרת בית.
למה בכלל סגרת את המסעדה הקודמת?
"לא בדיוק סגרתי. החלפתי. הרגשתי תחושת מיצוי בהתעסקות עם מנות בשר כבדות ורטבים עשירים. אני עצמי אוכל פחות בשר בחיי האישיים. יום אחד נעמדתי במטבח, התבוננתי סביב, והרגשתי שבא לי לאכול דברים אחרים. אני אוהב טחינה, אוהב דגים פשוטים. החלטתי שהגיע הזמן להתחבר למזרח התיכון של המאה ה-21, במקום לאלפים השוויצריים במאה ה-19."
איך הגיבו הלקוחות הקבועים?
"יש ויש. יש כאלה שמחפשים את המאכלים והמנות מהתפריט הקודם, אבל הרוב המוחלט מקבל את הכיוון החדש בהרבה אהבה. כבר בוואלה הרגשתי מגמה של הזמנת יותר מנות מהים ולא בשרים. תחילה חשבתי להשיק את התפריט החדש תחת המותג 'וואלה', אבל השם 'וואלה' הביא קונוטציה של מנות יקרות וכבדות. מה גם, שעבור רוב הציבור נעשינו מסעדה לארועים מיוחדים. נמאס לי להיות מקום שבאים אליו רק כשיש לסבתא יומולדת. רציתי מקום שאנשים יבואו אליו לשתות בירה ולאכול סלטים ודגים."
מה בכל זאת מייחד את 'אישפיש'?
"אולי האיכות. אני לא מסוגל לקנות חומרי גלם זולים. זה אולי הורג לי את הכיס, אבל חשוב לי לתת את המובחר ביותר. אני גם לא מסוגל לשים פיתות על השולחן. מגיש לחמניות שאני אופה בעצמי. את הלחמניות, הרטבים הקינוחים, וגם את הגלידות אני מכין מדי יום במקום."
השינוי הצריך היערכות מיוחדת במטבח?
"העבודה פחות מורכבת, אבל יש הרבה עיסוק בהכנת סלטים טריים ואפייה של הלחמניות. גם הכנסתי מכשיר שלא חלמתי אי-פעם שאעבוד איתו... צ'יפסר. הסתבר לי שהלקוחות רוצים צ'יפס ליד הדגים. אז נכנעתי..."
קישור לתפריט המסעדה:
http://ishfish.rest.co.il/תפריט?menuId=1022361
מסקרן אותי לאכול שם... ואחרי חיפוש נוסף בגוגל הצלחתי בסוף למצוא את הגרופון הנכסף, לא ישירות חלילה אלא דרך איזשהו אתר מתווך שמרכז מבצעים (מוזר שכ"כ קשה לאתר, הייתי מצפה שזה יהיה קל יותר):
https://www.groupon.co.il/deals/voila-7-717502188
על פניו נראה שווה, והבעיה היחידה עבורי היא שמדובר בקופון זוגי ואני חיה עם אדם שלא אוכל כלום מהים (ופילה הבקר לא כלול בקופון
).