מישהו כבר שמע על הרעיון הזה?

smailie

New member
מישהו כבר שמע על הרעיון הזה?

אולי זה יותר מוצלח ובריא מאיך שזה נשמע, שהרי ברור שעדיף להידבק במחלות הילדוּת בגיל צעיר ככל האפשר.

schlomitsmile

Member
מנהל
גילו את אמריקה../images/Emo8.gif בילדותי זה היה נפוץ, לא זוכרת כבר עם איזה מחלות-ילדות, אבל בהחלט נשלחנו לקיים מצוות ביקור חולים כשהמחשבה היתה שזה יזכה אותנו גם ב"חיסון טבעי" ../images/Emo13.gif כך למשל חליתי באדמת כילדה, בלי להרגיש כמעט כלום, ולא נזקקתי אח"כ לחיסון רפואי. בהריון הראשון הרופאה בדקה (זה הנוהל בגרמניה) ומצאה שיש לי מספיק נוגדני אדמת.

elotan

Member
גם בארץ היו עושים ככה

ובתור אחד שחטף מהבת שלו אבעבועות לפני 4 חודשים - אני אומר לך שעדיף לחסן את הילדים מאשר שיחלו במחלה, מה זה השטויות האלה.

AlonPe

New member
זה עניין של השקפה!

קודם כל, עדיף לעבור את המחלה בילדות, מבוגרים "לוקחים את זה הרבה יותר קשה"! גם לסתם נזלת יכולים להיות סיבוכים והתפתחויות במקרים מסויימים. אי אפשר לשמור על בני אדם בכלל וילדים בפרט סטריליים! לגבי אבעבועות, הסיבוכים הם נדירים. אם נזהרים, מקפידים על הגיינה וכו', זו מחלה קלה, שעוברים אותה תוך שבוע. זו פעם ראשונה שאני שומע (מהכתבה הזו) שאפשר לחלות גם פעם שנייה! אני יודע שאם נדבקים לפני גיל שנתיים, נדמה לי, כשהמערכת החיסונית עדיין לא מפותחת די צרכה, יכול לא להתפתח "חיסון" טבעי, ואז אפשר להידבק שוב במחלה. אני לא רופא ולא בקיא, יכול להיות שגם כאן יש איזה סיפור עם וירוסים שמשתנים עם הזמן, ואז בפעם הבאה המערכת החיסונית לא יודעת לזהות אותם(?) אלא שבמקרה כזה - גם חיסון לא יעזור! ודווקא החיסון הוא בהחלט לא "לכל החיים" וצריך לחזור עליו כל כמה שנים. ואם לא עושים את זה? אם שוכחים נגיד, ואז אתה מוצא ת'עצמך חשוף בתור מבוגר? וגם לחיסונים יש סיבוכים, גם הם נדירים אבל קיימים. ויש תופעות לוואי. ויש כל מני השלכות שלא כולן נחקרו וידועות הסוף, לטווח הארוך. לדעתי, וזו דעתי האישית לגמרי - לגמרי עדיף להידבק במחלה בילדות, ולהתחסן באופן טבעי!.

elotan

Member
היה לך / לאחד הילדים?

אני אומר לך בלב מלא ושלם שחיסון עדיף פי מליון מאשר לקבל את המחלה. מנסיון.

AlonPe

New member
!

לא זוכר באיזה גיל, לא זוכר הרבה, הזיכרון הכי חזק זה הריח של אמבטיות הקאלי! מאז לא נידבקתי, גם כשהייתי בסביבת חולים - כולל את שני הגדולים שלי, שעברו את זה ממש בקלות! לקטנה עדיין לא היה... מיש'ו יכול להמליץ לי על מסיבה טובה בעיר?!

AlonPe

New member
משום מה הכותרת נמחקה לי:

הכותרת היתה: " היה לי! "

gils33

New member
אצלנו

תמיד הדביקו את הילדים אחד מהשני ואף אחד לעולם לא קיבל זאת פעם שנייה

AlonPe

New member
../images/Emo12.gif מה הקשר?!

הקישור שהבאת מדבר על שלבקת חוגרת!