זה עניין של השקפה!
קודם כל, עדיף לעבור את המחלה בילדות, מבוגרים "לוקחים את זה הרבה יותר קשה"! גם לסתם נזלת יכולים להיות סיבוכים והתפתחויות במקרים מסויימים. אי אפשר לשמור על בני אדם בכלל וילדים בפרט סטריליים! לגבי אבעבועות, הסיבוכים הם נדירים. אם נזהרים, מקפידים על הגיינה וכו', זו מחלה קלה, שעוברים אותה תוך שבוע. זו פעם ראשונה שאני שומע (מהכתבה הזו) שאפשר לחלות גם פעם שנייה! אני יודע שאם נדבקים לפני גיל שנתיים, נדמה לי, כשהמערכת החיסונית עדיין לא מפותחת די צרכה, יכול לא להתפתח "חיסון" טבעי, ואז אפשר להידבק שוב במחלה. אני לא רופא ולא בקיא, יכול להיות שגם כאן יש איזה סיפור עם וירוסים שמשתנים עם הזמן, ואז בפעם הבאה המערכת החיסונית לא יודעת לזהות אותם(?) אלא שבמקרה כזה - גם חיסון לא יעזור! ודווקא החיסון הוא בהחלט לא "לכל החיים" וצריך לחזור עליו כל כמה שנים. ואם לא עושים את זה? אם שוכחים נגיד, ואז אתה מוצא ת'עצמך חשוף בתור מבוגר? וגם לחיסונים יש סיבוכים, גם הם נדירים אבל קיימים. ויש תופעות לוואי. ויש כל מני השלכות שלא כולן נחקרו וידועות הסוף, לטווח הארוך. לדעתי, וזו דעתי האישית לגמרי - לגמרי עדיף להידבק במחלה בילדות, ולהתחסן באופן טבעי!.