מישהו לומד באוניברסיטה הפתוחה?

מישהו לומד באוניברסיטה הפתוחה?

או יכול להסביר לי איך זה הולך? זה באמת כך כך קשה כמו שאומרים?
אני מתחילה לשכור דירה במקום חדש ומתחילה עבודה חדשה ככה שאני דוחה את לימודיי בטכניון בשנה לפחות . .שמעתי שיש משהו שנקרא אפיק מעבר-אבל קראתי קצת באתר ולא ממש הבנתי איך זה הולך .
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יעוזר לי:)

Blue Potion

New member
זה לא קשה יותר מבאוניברסיטה רגילה

במקום ללכת להרצאות - את רואה אותן באינטרנט.. יכולה לעשות פאוז מתי שבא לך, לסכם מה שאת רוצה... [זה לדעתי יתרון על פני אוניברסיטאות אחרות]
יש לך מפגש עם מתרגל פעם בשבוע... ש"ב שאת מגישה באינטרנט כל שבוע... מבחנים שאת צריכה להגיע אליהם... הכל כרגיל...
ההבדל היחידי הוא שצריך משמעת, וזה אין לכל אחד. הרי את זו שקובעת לעצמך את זמן הלימוד, ואת צריכה להיות מספיק רצינית ואחראית בשביל זה.
בקשר לאפיק מעבר - זה תלוי במה את רוצה ללמוד, אבל באופן כללי את צריכה לקחת בערך 5-7 קורסים בסיסיים [שבכל מקרה לומדים אותם בשנה הראשונה בכל תואר], ולקבל ציון בדר"כ מעל 90 - תלוי בתואר.
מה גם, שלפי מה שהבנתי [קחי את זה בערבון מוגבל], יחסית לאוניברסיטה רגילה, אם את רוצה לעשות רק אפיק מעבר, זה יוצא יותר יקר, כי כל קורס עולה בערך 1,500 ש"ח. אם את לומדת בפתוחה תואר שלם זה איכשהו מתקזז ויוצא אותו מחיר כמו לתואר רגיל.

בהצלחה בכלמקרה.
ממליצה לך לברר עוד פרטים פה - http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=654

Puskas

New member
יש אנשים שזה קשה להם יותר

יש אנשים שחייבים לבוא למכללה כל יום ולשבת בשיעור ולקבל את החומר כמו שצריך בצורה המסורתית,
אלו אנשים שלא מסוגלים ללמוד לבד וללמד את עצמם ובפתוחה אתה המון מלמד את עצמך.
צריך הרבה משמעת עצמית בשביל לעשות תואר בפתוחה.

NEO83

New member
אפיק מעבר

מאפשר לך לדלג על השנה הראשונה או לפחות על רובה במוסד הלימודים שאליו את רוצה להתקבל.
אבל את חייבת ממוצע ציונים גבוה.

nat2ko

New member
אפיק מעבר

בעיקרון יש לך רשימה של קורסים שהטכניון דורש שאותם את יוכלה לעשות בפתוחה ועל פי הציון לעבור לטכניון.
תתיעצי עם יועצת.
קחי בחשבון שזה לא קל.יש לי מספר חברים שהחלו ללמוד שם והרמה גבוהה מאוד.

אונ' פתוחה זה יותר קשה לרוב האנשים

שהם לא אוטו-דידקטיים. בפתוחה יש יותר זמן לעבוד
כי יש פחות זמן נוכחות במכללה עצמה, שזה אומר ללמוד יותר בעצמך
ופחות להעזר במנחים ומתרגלים פיזית. מצד שני זה אומר שאפשר
לעבוד יותר סדיר. בעקבות השוני והקושי לרוב בין אונ' רגילה
לפתוחה, אפשר לומר לדוגמה שבוגר תואר במדעי המחשב בפתוחה
נראה על ידי המעסיקים כאיכותי, בלי קשר לבוגרים מאונ' רגילות.
אבל זאת הדוגמה היחידה שאני יכול להגיד לזכות השיטה מעיני
המעסיקים. בהצלחה.

choco2602

New member
וסביר להניח גם כבר סבא..

חברה שלי עושה תואר בפתוחה במדעי המחשב. התחלנו ביחד. אני סיימתי לפני שבועיים. לה יש בערך עוד 3 שנים ללמוד..
ומאוד קשה להעמיס על עצמך בפתוחה כי אין התחשבות בתקופת מבחנים, והם יוצאים אחד על השני. בקיצור, עושים תואר ב6-7 שנים.

einat162

New member
למדתי בעבר

וזה קשה באותה מידה, חלק מהקורסים טיפה יותר - כי הם דורשים לעבור עצמאית על חומר ולבוא "מוכן" עם הידע בראש.

בתכל'ס זה לבוא לכיתה, עם מרצה, עם שיעור כמו כל שיעור (כשאני למדתי, אנשים חשבו שהאוניברסיטה הפתוחה זה ללמוד לבד בבית מספרים ולשלוח בדואר מטלות- בלי מנחה ובלי כיתת לימוד).
חלק מהקורסים הנדרשים למסלול תואר לא נפתחים בגלל חוסר דרישה באותו איזור, אז יש מפגשים וירטואליים (המנחה מעביר שיעור בזמן אמת, והתלמידים יכולים לתקשר בצ'אט תוך כדי).

כל הנקודות האקדמאיות שצברת יהיו תקפות לכל החיים, אבל לגבי אפיק מעבר אין לי מושג, לא התעסקתי בזה.

h a j b i

New member
הלימודים בפתוחה לא באמת כל כך קשים

זה לא שבאמת לומדים לבד, זה קצת מיתוס כי אפשר לקחת הנחייה מוגברת ואז יש מפגש הנחייה אחד בממוצע בשבוע של שעתיים עד שלוש. בחלק מהקורסים אפשר לכסות כמעט את כל החומר ובחלק לא אבל בכולם מכסים את הרוב.

הקטע במשמעת העצמית הוא בעיקר הגמישות והיכולת למרוח את הלימודים כמעט ללא שום הגבלה.

בנוגע לאפיק מעבר, עושים X קורסים ואם מסיימים מעל ממוצע Y מובטח לך להתחיל במוסד המבוקש משנה ב'. הבעיה שזה לא פשוט להגיע לממוצע הזה ולוקח לרוב יותר משנה. הפתוחה גם מאפשרים למי שהשיג ממוצע נמוך בעד חמש נקודות ממה שנדרש להתקבל אבל על בסיס מקום פנוי ולא מובטח.

אם יש לך שנה לשרוף יש אופציה נוספת, לברר עם הטכניון או כל מוסד אחר באלו קורסים מהפתוחה הם מכירים במסלול שאת מעוניינת ופשוט לעשות אותם. זה לא יקצר לך אולי את הלימודים אבל יוריד לך הרבה עומס בשנה א' ויאפשר לעבוד יותר ו\או להשקיע יותר בקורסים האחרים.

בכל מקרה, גם באופציה שהצעתי וגם באפיק מעבר יש סיכוי לא רע שבסוף תחליטי להישאר בפתוחה אחרי שתתרגלי לשיטת הלימודים ולגמישות. זה מה שקרה לי פחות או יותר.

החלק החשוב שאת לא באמת חייבת להחליט עכשיו, את תמיד יכולה להתחיל ולהחליט אח"כ (רק לברר באלו קורסים מכירים כאמור במוסד שאת רוצה כדי לשמור על האופציות פתוחות).

למעלה