[מישהו לרוץ איתו ללכת לאיבוד]

רעוּת

New member
[מישהו לרוץ איתו ללכת לאיבוד]

אח שלי הגדול תמיד מנגב לי את הדמעות כשאני בוכה. הוא אומר לי שיהיה בסדר, ומראה לי שבכלל אין לי סיבה לבכות. הוא תמיד מצחיק אותי, פעם הוא סיפר לי בדיחה אחת על פיל, ומאז זאת הבדיחה שלנו ורק מילה אחת יכולה להזכיר לנו ולהצחיק, ואבא ואמא מסתכלים עלינו ולא מבינים מה כל כך מצחיק. אח שלי אומר שקוראים לזה "בדיחה פרטית", כי היא רק שלנו. גם אם כל העולם יכיר אותה ויצחק ממנה, היא תמיד תישאר רק שלנו. אבל לפעמים הוא פחות נחמד, אח שלי. לפעמים כשאני בוכה הוא מתעצבן ואומר שאני תינוקת בכיינית. אני שונאת שהוא קורא לי תינוקת, ואני תמיד מחכה שגם הוא יבכה כדי שאני אוכל להחזיר לו ולקרוא לו תינוק בכיין בחזרה, אבל הוא לא בוכה אף פעם. אח שלי הגדול תמיד אומר לי שהוא אוהב אותי, למרות שהוא בכלל רצה אח ולא אחות. הוא תמיד מספר לי שהוא נורא התאכזב כשאמא הביאה אותי מהבית חולים, כי בנות רק משחקות בבובות והן לא מעניינות בכלל, והוא רצה מישהו שישחק איתו כדורגל ויילך איתו למשחקים של בית"ר כשאבא כבר יהיה זקן ולא יהיה לו כוח. פעם הוא נתן לי מחמאה, הוא אמר לי "את דווקא בסדר", ושמחתי נורא! שיחקנו כדורגל מתחת לבית (הוא לימד אותי פעם אחת כשלא היה לו עם מי לשחק) והוא אמר שלמרות שאני בת, יש לי פוטנציאל. אני לא יודעת מה זה בדיוק 'פוטנציאל', אבל לפי הטון שלו הבנתי שזה משהו טוב. אח שלי הגדול תמיד מנגן בגיטרה הכי יפה מכולם. הוא יודע לנגן את כל השירים בעולם. כל שיר שאני רק ארצה. הוא יושב על המיטה בחדר שלו וסוגר את הדלת , אבל כשאני דופקת הוא תמיד נותן לי להיכנס ולהקשיב לו. אני חושבת שהוא גם אוהב שאני שרה איתו, כי הוא תמיד שואל אותי איזה שירים אני מכירה. לפעמים הוא גם מלמד אותי שירים חדשים, באנגלית. בגיטרה החשמלית הוא אוהב לנגן את השירים של נירוונה, ובגיטרה האקוסטית הוא מנגן שלמה ארצי או סתם שירים שקטים כאלה. אני יכולה להסתכל עליו שעות, והוא לא ממש ישים לב כי הוא תמיד נורא מרוכז שהוא מנגן. אח שלי הגדול חוזר מהצבא פעם בשבועיים. הוא הבטיח שהוא יחזור לבת מצווה שלי, והוא חזר. הוא הגיע יום לפני זה, בלילה, על מדי ב' ואמר שהוא מת מעייפות. הוא תמיד מת מעייפות כשהוא חוזר, ואמא משתגעת מזה שהוא מיד מוריד מדים והולך לשחק כדורגל. לפעמים הוא שוכח לחזור לארוחת צהרים, ואז היא קצת כועסת עליו. אבל לי לא אכפת, כי אני יודעת שתמיד יהיה לו זמן אלי בערב לפני שהוא ייצא עם החברים שלו. הוא אף פעם לא אומר שאין לו זמן אלי. אני הכי אוהבת שהוא בבית, כי כשהוא בצבא תמיד זה מרגיש לי שמשהו חסר, כשעורכים את השולחן רק לארבעה. כשהוא בבית אמא לא דואגת לו. היא תמיד דואגת נורא כשאומרים משהו על לבנון בחדשות, ואבא מרגיע אותה. אני לא דואגת, אני יודעת שלא יכול לקרות לו כלום, הוא אחי הגדול, והוא תמיד יהיה איתי. אוקטובר, 1998. אח שלי הגדול נהרג בלבנון. ככה הם אמרו לנו בבוקר כשדפקו לנו על הדלת. אני לא זוכרת בדיוק מה קרה אח"כ, אני חושבת שאמא בכתה וצעקה ואבא חיבק אותה ואח"כ באו אלינו המון אנשים ואחר הצהרים לקחו אותנו להר הרצל כדי לשים אותו באדמה. אני לא בכיתי. אני יודעת שאם הוא היה שם הוא היה אומר לי שזה בסדר לבכות, ומנגב לי את הדמעות. כמו אז, כשרבין מת, והוא לא אמר לי שאני תינוקת כשהלכנו להדליק נרות בכיכר ובכיתי. אבל לא רציתי לבכות אם הוא לא יהיה שם בשביל לנגב לי את הדמעות ולהגיד לי שיהיה בסדר. כולם אומרים לי שעם הזמן זה יהיה יותר קל, אבל אני יודעת שכבר לא יהיה בסדר יותר. אף פעם.

רעות היקרה,

האם זהו סיפור אמיתי? הסיפור מרגש ומעלה אצלי זכרונות מאובדן של אדם שהיה יקר לליבי. עברו מעל 19 שנים מאז מותו בטרם עת והכאב עדיין מלווה אותי, והגעגועים נמצאים שם וצפים ועולים ומכסים את עיני בדמעות. היי חזקה.

כתבת בצורה מרגשת כל כך ../images/Emo201.gif

וגרמת לדמעות לעלות בעיני כשקראתי את מה שכתבת. אני אפילו לא יודעת מה לכתוב, איך להגיב- רק רוצה שתדעי שאנחנו כאן כולנו פה בשבילך- לחבק, לעודד, להקשיב, להצחיק וכל מה שתרצי. את לא לבד, אנחנו פה עבורך. תהיי חזקה

h e n y

New member
../images/Emo201.gif

עצוב.
זה כל מה שאני יכולה להגיד. דמעות עכשיו זורמות בעייני...אני מקווה שאיכשהו תמציאי נחמה... ואנחנו כולנו פה בשביל לעודד ולתמוך...

שולחת את החיבוק הכי חם שיש

סיפור כואב שלצערנו נשמע בכל כך הרבה בתים בארץ. אם תרצי לפרוק, לשתף או סתם ככה להעלות זכרונות אנחנו פה. תמיד.

עצוב מאוד..../images/Emo7.gif

הצלחת לגרום לי לבכות,(ובד"כ,אני ממש לא בוכה מסיפורים שאני קוראת..) נורא הזכרת לי את היחסים ביני לבין האחים שלי,וזה נורא נגע לי ללב הסיפור שלך,הלוואי שהייתי יכולה לעזור לך,אני יודעת שזה קשה לאבד אח,(ואני יכולה לתאר לעצמי עד כמה)אם יש משהו,איזו שהיא דרך שאפשר לעזור או לעודד אותך אני בכיף אעשה את זה
יותר מזה אני לא יודעת מה להגיד,באמת שכואב לי הלב על מה שקרה לאחיך ומה שאת חווה עקב זה,אני כ"כ יודעת מה זה קשר טוב בין אחים,יש לי 4 אחים,עם אחי הגדול(השני מבין ה-3)אני בקשר כ"כ טוב,הוא הכל בשבילי,ואני זוכרת את החרדות העצומות שהיו ועד היום תוקפות אותי כל פעם כשהוא הולך למילואים או כשיש חשש כזה שיגייסו אותו...אני אוהבת אותו הכי בעולם,ולפי מה שקראתי ממה שכתבת היחסים שלך עם אחיך היו מאוד דומים ואולי אפילו אותו דבר כמו היחסים שלי עם אחי,ככה שאני מאוד מאוד מאוד מבינה את הכאב שלך
יהי זכרו ברוך
ושלא תדעי עוד צער

למעלה