מישהו מבין בכתובות ip?

מישהו מבין בכתובות ip?

ברוציני לדעת כייצד מחשבים כתובות I.P. בכול סוגי ה-Classes למינהם אודה לכם על עזרתכם.

JaMeS_b0nD

New member
אין הרבה מה להבין-אין הרבה מה לחשב

אז ככה: עקרונית קיימים 3 קלאסים: A B ו- C (אני מרגיש כמו בכיתה א` :) ), וכמובן ש-IP מורכב מ-4 מספרים שפעם היה IP שהיה מורכב מ-2 ספרות, והיום עובדים כבר על IP עם 6. אנחנו נדבר על המיקרים הנפוצים ביותר: קלאס A זה קלאס מאוד נדיר- מה שהוא אומר זה שרק המספר הראשון נשאר קבוע וכל השאר בסדרה משתנים: זה קורה בדרך כלל כאשר חילקו IP עבור מדינות או עבור איזורים בעולם, קלאס A ניתן בדרך כלל לרשת ע-נ-ק-י-ת אשר מכילה המון המון מחשבים. להשיג היום קלאס A לא ניתן בהחלט!!!! קלאס B קצת יותר נפוץ כאשר 2 המספרים הראשונים של כתובת ה-IP נשארים קבועים- הראשון זה בדרך כלל סימול האיזור או המדינה שלך, השני זה החברה אשר מספקת לך את ה-IP, אז השלישי הוא האיזור בתוך המדינה והרביעי הוא המיקום של המחשב שלך ברשת. נמצא יותר ברשתות בינוניות, כאשר יש לך מספר מתחברים גדול אך הם מפוזרים על פני איזורים רבים וברצונך לתת לכל איזור IP משלו. להשיג היום קלאס B זה דיי קשה- יש ועדה מיוחדת (לא בארץ) שמחליטה אם יש הצדקה לתת קלאס זה לחברה. קלאס C הינו הקלאס הכי נפוץ: ש-3 המספרים הראשונעים הם קבועים- מקסימום המחשבים אשר הינך יכול לחבר ברשת זו הם 254 אם אני לא טועה- מה שהופך את הרשת לקטנה מאוד, בדרך כלל חברות אינטרנט (במיוחד בישראל שהיא ארץ קטנה) לוקחות לעצמן כמה קלאס C בבת אחת במקום קלאס B אחד. קלאס C ממש לא בעיה להשיג- ספק אינטרנט מקומי יכול תמורת סכום ``סמלי`` לתת לך או לחברתך כזה קלאס. מקווה שעזרתי...

antidot

New member
היום זה קצת שונה

מזה כבר כמה שנים הכתובות מחולקות לפי xx/ למשל 24/ שזה 1024 כתובות ז``א 4 CLASS A ניתן אפילו לקבל 4,8,16 וכ``ו כתובות. (האגו שלי מתחיל להתנפח חחחח בחברה שאני עובד בה יש CLASS A :) ) ברכות ANTIDOT

למעלה