מישהו מבין במורפולוגיה נחלית??

ברומית

New member
מישהו מבין במורפולוגיה נחלית??

יש לי תרגיל שבו עליי להחליט באיזה משני נחלים נתונים, יהיה עליי לבצע עבודות כרייה (של חומר מקרקעית הנחל...) וכיצד לבצע אותה, אם מישהו קרא את מה שכתבתי וזה לא סינית בשבילו, אני ממש אשמח לקבל את עזרתו!!!!

ברומית

שלום לך... זה לא סינית בשבילנו כי אנחנו גיאוגרפים, אבל זה עדיין לא אומר שאישית אדע את התשובה
(קורס מבוא אחד בגיאומורפולוגיה בשנת 2001 חח ) בכל אופן, כדי להחליט צריך את הנתונים של הנחלים, אחרת לא נוכל להחליט. בדקי את מקורות הזרימה, כלומר, מה סוג הקרקע באזור המוצא, דבר זה יכול להשפיע על כמויות הסחף במורד, בדקי שיפועים, בדקי את הספיקה וכו... כל אלו משפיעים בעצם על מצב הצטברות הסחף שצריך לכרות. איך מבצעים כרייה? אין לי מושג, בכל אופן, יש את המכון לחקר הסחף, אני אנסה להביא קישור, אולי שם תוכלי לקבל מידע וחוץ מזה, ממליצה לך לעשות חיפוש בגוגל, אולי תמצאי סיכומים. אפשר גם להכנס לאתרים של מחלקות לג"ג ולחפש סילבוסים או תכנים בנושא הזה. ואני מקווה שאולי יבוא מישהו שמבין יותר ויוכל לעזור. ושאלה לי אליך... את סטודנטית ל"ג? בכל מקרה, מקווה שעזרתי מעט, בהצלחה ושבת שלום

חיפוש בגוגל

חיפשתי בשלושה ערכים התחנה לחקר הסחף גיאומורפולוגיה נחלית כריית סחף נחלים נמצאו הרבה תוצאות, מקווה שתוכלי להעזר בזה. דגשים לחיפוש - חיפוש מתקדם בעברית.

ברומית

New member
בקשה נוספת לעזרה

אני מתנצלת שאני משגעת אתכם, אבל אני פשוט ממש לא מבינה איך לענות על התרגיל (וסה"כ פיספסתי שיעור אחד!!) אני אשמח ואודה לכם מאוד אם יש לכם דקה להציץ בתרגיל, ואפילו אם תוכלו רק להסביר לי מה עליי לעשות!! - תודה רבה רבה...

בוקסה

New member
איזה תרגיל נורא

איך לחפור? איך יותר טוב להרוס את הנוף? מי כתב את זה? וכמובן התמונה היומית...

בוקסה

New member
ניסיון לעזור

עשית נכון שחישבת את התפלגות גודל הגרגר באחוז משקלי (לאחוז המצטבר אין כאן חשיבות) עשי כך גם בנחל השני כעת יש 3 מקורות חומר בכל נחל: חומר רדוד, חומר עמוק וחומר בגדות (שדומה בהתפלגות הגדלים שלו לחומר העמוק) בכל אופציה יש ערבוב שונה של המקורות השונים בהתאם לשיטת הכרייה ולרוחב הנחל ולכן יש צורך לקבוע בכל נחל ובכל שיטת כרייה מה יהיה אחוז החומר בטווח הגדלים הרצוי ואז ניתן יהיה לומר באיזה נחל ובאיזו שיטה הכרייה תהייה הכי משתלמת. אני בטוח שאפשר היה למצא צורה אחרת להראות שיש לתחום השלכות פרקטיות חוץ מזה זאת בכלל לא שאלה בגאומורפולוגיה אלא בחשבון והנדסה,

ברומית

New member
תודה

וואו,, איזה כייף שאתה אומר את זה, חשבתי שמשהו אצלי לא בסדר כשאמרתי לבעלי שזה בכלל לא גיאוגרפיה, אלא הנדסה וכדו'... בכל מקרה תודה רבה על הנסיון, אני מקווה שאני אצליח....

בוקסה

New member
../images/Emo207.gif

אחרי שבחיפושים הרגילים ובקישורי הפורום העלתי חרס... אני מחפש מפה של הארץ מחולקת לחבלי ארץ ישראל אני לא שולט בזה אני חייב להשוויץ

מפת איזורים

האמת שמפות האיזורים הכי ברורות נמצאות דווקא לא באתרי מפות אלה באתרי תירות. קבל איזה קישור ותגיד אם זה טוב או שאתה זקוק למשהו אחר ואנסה להמשיך לחפש. שבוע טוב. מפת איזורים - אתר הצופים

למעלה