מישהו מבין קצת בפנג שואי?

מלי ש מ

New member
מישהו מבין קצת בפנג שואי?

אם כן, השאלה שלי היא כזו: האם על פי עקרונות הפנג שואי יש בעיה למקם את המיטה של הילד כך שמעל הראש שלו יהיה המפגש של שני החלונות בחדר. מדובר בשני חלונות גדולים מאוד אשר נפגשים בפינת החדר. האלטרנטיבה האחרת מבחינת מיקום המיטה היא למקם אותה ישר מול הדלת, דבר שאני רוצה להימנע ממנו. אם זה בעייתי, אשמח לשמוע על רעיונות ופתרונות.

שמופית

New member
אולי אוכל לעזור....

אני לא יודעת בקשר למפגש עם שני החלונות, אבל אני יודעת שאסור למקם את המיטה מול הדלת ! אני מצרפת קישור לאתר פאנג שווי, שם תוכלי לשאול שאלה ולקבל תשובה (אני נעזרת בו מפעם לפעם): http://www.fengshui.co.il/html/index.html בהצלחה !

lili5

New member
מדוע אסור למקם מיטה מול דלת?

אני לא כל כך מאמינה בתורה הזו. אם יש סיבה הגיונית לכך, אולי בכל זאת אשתכנע.

שמופית

New member
אם את לא מאמינה בתורה הזו,

הרי שום סיבה לא תהיה הגיונית.... זה כמו שיכולים להסביר לי שעות על ההגיון של "לא לאכול חלב עם בשר" (ויש הרבה חוכמה והגיון בזה), אבל מאחר ואני לא דתיה ולא מאמינה, אני ממשיכה בשלי. בקיצור, אם באמת מעניינת אותך תורת הפאנג שווי, תיכנסי לאתר שנתתי - הוא מכיל המון המון ידע בנושא.

ספר פנג שואי להמונים ועוד...

היי כולם עכשיו שבוע הספר וכדאי אולי לרכוש את הספר : פנג שואי מעשי של סיימון בראון בהוצאת כנרת. לא יודעת אם להאמין, אך נחמד עם הרבה רעיונות עיצוביים של חומרים וצבעים ואנרגיות. וקצת להבין את המכלול של הפילוסופיה הסינית בכלל ושל הפנג שואי בפרט. לא מומלץ חלון מעל מראשות המיטה כי האנרגיה מאוד פעילה שם ועלולה להפריע למנוחה. לפי תורה זו האנרגיה (צ´י) זורמת בין חלקי הבית דרך הפתחים, דלתות וחלונות והמנוחה צריכה להיות נקיה מאנרגיות!! זה למי ששאל למה... בספר שהמלצתי יש דרכים "לתקן" כיוונים לא נכונים ע"י הוספת חומרים ובחירת גוונים כדי להשיג אווירות שונות!!! מעניין גם אם לא "קונים" את התיאוריה. בכל מקרה , גם מי שמאמין , אני ממליצה לקחת קצת בערבון מוגבל. לא בטוח שמה שנכון באדריכלות לסין, מתאים גם בישראל. מי שיקנה יהנה מאוד מהספר וגם אם העצות לא "יעבדו" הבית יהיה מאוד אסתטי. בהצלחה

עטרה ב ט

New member
יש הרבה פאנג שוי

בספרים שמתורגמים לעברית יש כמה גישות ולכן אם תרצי למצוא גישה שתומכת במה שאת רוצה, סביר שתמצאי. זה קצת כמו אוכל, כל אחד אומר דברים אחרים ואפילו מנוגדים. מצד שני, אם את רוצה ממש להתעמק בזה, יותר עדיף תלכי על מומחה פאנג שווי, יש כמה כאלו בארץ
. אני אישית, קראתי והתבלבלתי. מה שבטוח, אם יש לך שתי דלתות באותו החדר זו מול זו, שימי ספירלות או עציץ למתן את בריחת האנרגיה

arcdsgn

New member
יותר עדיף.....

..."מה שבטוח, אם יש לך שתי דלתות באותו החדר זו מול זו...." זה סימן שאתה ישן במסדרון ושום ספירלות ועציצים לא יעזרו לך... "יותר עדיף", (רצוי) להכנס לחדר ולא לישון במסדרון. אני ממליץ על מומחי הפנג שוואי בנתיבות שם מבינים האנרגיות. ושלא יעבדו עליכם....

lili5

New member
מאוורר תיקרה ופנג-שואי

היי סיגל, אני שמה לב שגם את הבחנת שמשהו קצת מגוחך בתורה זו. אם לא ניתן למקם מיטה מול הדלת ולא מתחת לחלון, אז היכן כן? אולי בפינה הנידחת ביותר בחדר? בחדרים קטנים המיטה תמיד תהיה פחות או יותר מול הדלת. מה רע במעט אויר שזורם כלפי המיטה במיוחד באקלים כמו שלנו? ומה עם מאוורר תיקרה שבד"כ ממוקם מעל המיטה? הרי הוא מזרים אנרגיות שליליות בטרוף.... כמו שאמרת: צריך לקבל דברים כאלה בערבון מוגבל.

פילוסופיה סינית ואופנות מערביות

היי לילי לצערי טרם מצאתי ספר פנג שואי שסיפק אותי!! מאחר וברוב עוונותי גם למדתי פילוסופיה באוניברסיטה והתמקדתי בחלק מהתואר בפילוסופיה סינית, אני יודעת שאין בפילוסופיה הזו שום "פשוטו"! הדברים כל כך מורכבים וקשורים זה בזה שיש לדעתי להבין קודם את התורה ורק אז להשליכה לבניה!!! אם יכולתי להעמיק בפנג שואי, יכולתי להבין מדוע אומרים כך ולא אחרת ואז יכולתי לראות מה מתאים לסין ומה אבסולוטי... מאחר ותורה זו, או יותר נכון הפן העיצובי שלה נעשתה "טרנדית" ואופנתית במערב, אנחנו מקבלים חומר "לעוס", מפורש וללא יכולת לשאול למה, להעמיק או להטיל ספק... וזה דבר שהוא כל כך לא תואם את תרבויות המזרח.... לכן אני ספקנית! אם כי סקרנית... הספר שהמלצתי עליו הוא נעים, מעוצב מערבית ונותן מספיק כדי להבין שכדאי ללמוד סינית כדי להבין מה זו התיאוריה... ובעניין הדלתות והחלונות, הנה חוסר הקורלציה הראשון בין תרבות הבניה הסינית (למנדרינים, מן הסתם) וזו הישראלית של 6 חדרים על 120 מ"ר... אגב, בספר הם מציעים "תיקונים" כגון וילונות כבדים, מראות הפוכות או אחת מול השניה כדי "להסיט" את האנרגיה וכ"ד. כשהתלבטתי בגוונים לקירות חדרי הילדים או לדלת המזווה של המטבח, נעזרתי דווקא בספר ויצא נחמד... ברור שאם הפתרון לא היה נראה לי לא הייתי עושה כעצת הספר... אבל היה נחמד לנסות. אני באמת לא השתכנעתי מן האופנה המערבית, אך ככל הפילוספיה הסינית, אני סקרנית והייתי שמחה אם הייתי מוצאת ספר סיני אותנטי, מתורגם כמובן!

מלי ש מ

New member
עשיתם סלט מהחדר../images/Emo8.gif

אז ככה, אין דלת מול דלת. יש דלת אחת, שממוקמת בצד ימין של הקיר. על הקיר ממול, בצד השמאלי שלו (לא מול הדלת) יש חלון. בקיר הסמוך, יש חלון נוסף, כך שנוצר בפינה מפגש של שני החלונות. גם בלי שום קשר לפנג שווי, אני לא אמקם את המיטה ישר מול הדלת. סתם מתוך סקרנות רציתי לדעת אם יש רעיונות. מסתבר שזה כמו היהדות. כל אחד מפרש את זה כרצונו. אני אקנה את הספר ונראה מה אני אצליח לדוג ממנו. בכל מקרה, תודה על ההערות של כולכם!!

פנג שואי, סלטים, פירושים ודעות

היי מלי כמו שאמרתי פנג שואי זו תורה פילוסופית סינית. וכמה שתורה עמוקה יותר כך ירבו פרשניה. במערב, לדעתי, עושים את האפליקציות החיצוניות שלה ביחוד בתחום העיצוב. וזה גם נורא מדליק לעשות משהו סיני , עתיק ונסתר... אני לא בטוחה שלעשות את הדברים כ"פשוטם" יעבוד כמו אם היינו באמת מבינים למה התכוון המשורר. ולה אנרגית צ´י כזו היא העדיפה או למה כיווני הרוח המסויימים מתאימים לכאן ולא לשם.. אז יש סלט, כי רובנו לא ממש מבינים, אלא מדקלמים חלקי תיאוריה מתובלים בפירושים עד שאי אפשר להבחין מה התורה המקורית ומה הפירושים המערביים או עיצוביים אז אנחנו הולכות לעשות קורס בפנג שואי??? אגב מבטאים את השואי לא כמו שכתוב בעיברית אלא יותר כמו שWה . בסגול עם הברה פתוחה...

לאחר, שבדקתי היתב את "החוקים",

בספר של סיימון, ואחרי 30 שנות עבודה בתכנון, דבר אחד ברור לי: העיקר= הבן אדם. כל האידאולוגיה , ולא משנה, מה שמה, פחות חשוב. וסיגל צודקת, התאמה לסביבה, לתרבות גם יותר חשוב מלסמן
על כל החוקים. נכון, ישראל, מדינה צעירה מידי, לבנות על תרבות סביבתי, לכן מחפשים כל דרך...אבל השכל הישר נותן פתרונות טובים, מאשר מומחה-כלשהוא.

למעלה