מישהו מהטכניונים יכול לעזור לי?

מירנדה3

New member
מישהו מהטכניונים יכול לעזור לי?

שלום, אני מתכוון להתחיל דוקטורט בטכניון בחודשים הקרובים. אני כנראה אקבל 7 מנות מלגה(3 מתרומות) ושתי קבוצות תרגול. מישהו יודע כמה כסף זה בערך אחרי הגשת הצעה? מישהו אמר לי שזה בערך 9 נטו, האם זה נכון?!

LastFlowers

New member
מזל טוב

חצי עזרה (כי דוקטורט לא עשיתי שם): יש מנות מלגה שאם אני זוכרת נכון סכומן נע בין 800 ל-1100 שקלים לערך, תלוי באיזה שלב את. 4 מנות מלגה חודשיות לדוקטורנט מתחיל = 4000 שקלים לערך. אין לי מושג לגבי ערכה של מלגת תרומות, אבל אם הוא זהה לערך הרגיל אזי שכבר הגעת ל-7000 שקלים לערך. אני גם לא יודעת מהי התוספת בשכר עבור תרגול, אבל בכל מקרה ברור שתשתכרי בכבוד.

תרומות זה כמו מלגה רגילה

לפי מה שדוע לי אחרי הצעה לדוקטורט כל מנת מלגה שווה בסביבות ה1200(אולי טיפה פחות). אבל התשלום על תרגולים בטכניון הוא די נמוך. בוא נגיד ששעתיים תרגול + בדיקת עבודות יקנו לך בערך עוד 800 (תלוי אם אתה מתרגל לבד, אם זה קורס ראשון שאתה צריך להכין וכו'). אם אתה כבר מעביר שיעור לבד וא מתרגל אז השכר כול מזה. לסכומו של דבר יש לך שכר של יותר מ9000 נטו ואולי אפילו השם ירחם 10K. אלה הם בערך התנאים של דוקטורנטים בפקולטה הנדסית מתוקצבת היטב(אני מכיר גם כאלה שמקבלים יותר) ולא רק בטכניון. חבל רק שבשאר הפקולטות והחוגים צריך לחיות מחצי מזה בערך.

bubiky

New member
אני בשוק מהנתונים

אני עושה דוקטורט בפקולטה הנדסית מתוקצבת יפה בבן גוריון, אצלנו מנת מלגה שווה ל-450 ש"ח מקבלים 6 מנות מלגה והשאר מתרגולים (אם יש..) 2700 ש"ח בחודש זו המלגה שלי בשלוש וחצי שנים האחרונות

tulkin

New member
לאור הדיון כאן

(ואין לי מושג לגבי נכונות הנתונים) נראה לי שבחרת באוניברסיטה הלא נכונה.

bubiky

New member
לגמרי../images/Emo3.gif

אתם חושבים שזה מאוחר מידי להתחיל דוקטורט בטכניון?...

the new L

New member
אבל זה משתנה

אני למשל מקבל בבן גוריון מלגת קיום של 6930. מנת מלגה, ליתר דיוק, שווה 462 ש"ח, והמקסימום שאפשר לקבל הוא 15 מנות.

אני את המסטר עשיתי בטכניון

פקולטה יחסית מתוקצבת(אבל עדיין לא כמו חשמל או מדעי המחשב), קיבלתי 3 מנות בסיס מהפקולטה ועוד שלוש מלגות נוספות על השתתפות בפרוייקט בינ"ל וכעובד במרכז מחקר(שאלה הן למעשה מלגות מתרומות של המנחה). בסה"כ ממלגות קיבלתי 5,400(שש מלגות למסטרנט). לא רציתי לתרגל מפאת חוסר זמן אבל אם הייתי מתרגל הייתי מרוויח בסביבות השש נטו. וכאן מדובר על מסטרנט ולא בחשמל או מחשבים. דוקטורנטים לחשמל או מחשבים מקבלים כל כך הרבה תרומות ותקציבים שלא באמת צריך לדאוג להם. אבל שוב, אם תשווי את זה לאופציות בתעשיה(לפחות לאופציות שהיו לפני חודשיים) אז עדיין מדובר בשכר לא אטרקטיבי.

LastFlowers

New member
כמאסטרנטית בפקולטה לא הנדסית

קיבלתי שם יותר כולל פטור מלא משכר לימוד. זאת אחת הסיבות לתחרות הגדולה על מקומות לתארים מתקדמים בטכניון - תנאי השכר הבסיסיים פשוט ראויים יותר. מה שכן, חייבים להקדיש את רוב הזמן למחקר בתור הפקולטה, ועובדים קשה.

tulkin

New member
זה לא אמור להיות המצב?

כלומר... אני לומד עכשיו בחו"ל וכולם עובדים במשרה מלאה על לימודיהם. והדרישות מאד מאד גבוהות כך שחייבים לעבוד קשה. וזה נראה לי המצב הסביר והרגיל שאמור להיות.

אולי זה אמור להיות המצב

אבל בפועל, ויצא לי לראות את זה לא מעט בטכניון, המלגות היחסית גבוהות גורמות לאנשים למשוך את התואר בבטלה מבלי לעשות שום מחקר משמעותי(יש מנחים שפשוט לא אכפת להם).

LastFlowers

New member
תלוי בפקולטה ובמנחה

דווקא במתוקצבות פחות כמו במקרה שלי, המקרים הללו היו יחסית נדירים. גם אופי המחקרים לא ממש מסתדר עם מריחות: מחקר ביורפואי בדרך כלל מחולק לכמה גורמים ולכן אם אחד מהם לא עושה כלום, כל הקבוצה מושפעת. טולקין: זה אמור להיות ככה, אבל כבר מההיכרות האישית שלי עם פקולטות מקבילות בארץ אני יכולה להעיד שאצלן, בגדול, מקפידים פחות.

Unicorn98

New member
אני בסדר,

מה איתך. כבר אחרי שני? דוקטורנט? עדיין בטכניון?

משוש30

New member
מה??? אני מקבלת 100% מלגה בעברית וזה

3400 ש"ח בנוסף קיבלתי עוד מלגה של 100% אבל זה היה סכום מלא באופן חד פעמי והיא כבר איננה (ז"ל) אבל גם אם היתי מקבלת את שתיהן באופן חודשי זה 7000 ש"ח 10K?!?!?!

מירנדה3

New member
אבל את מקבלת שכר גבוה יותר על הוראה

לפחות ממה שידוע לי המלגות בטכניון אכן מאוד גבוהות אבל מהוראה כמעט ולא מרוויחים כלום בניגוד לאוניברסיטאות אחרות. בכל מקרה דוקטורנט להנדסה(מדעי המחשב, חשמל, מערכות המידע או אפילו תעשיה וניהול) חייבים לקנות בכסף. הרי בהייטק השכר ההתחלתי סובב סביב ה13K, אחרי שנתיים כבר מרוויחים קרוב ל20K והכוכבים מרוויחים אפילו יותר. הדוקטורנטים האלה גם בסוף יקימו חברות הזנק שיכניסו למדינה הרבה מאוד כסף, לכם הם מתקוצבים כמו שהם מתוקצבים. וסתם שתדעי, בבן גוריון משלמים לא פחות מאשר הטכניון. רק שם התשלום הגבוה יותר הוא מהוראה וקצת פחות ממלגות. באת"א בפקולטה להנדסה גם הבנתי שמקבלים בסביבות ה10K נטו ואני מנחש שגם בי"ם בחוג למדעי המחשב בגבעת רם מקבלים ככה.

al27tlv

New member
איזה טעות עשיתי...

לפני חודשים ספורים סיימתי את התואר השני בטכניון במהלכו קיבלתי מלגה צנועה של 3 מנות (2400 שקל לחודש ופטור משכר לימוד של 75%) וגם עבדתי במקביל כך שחייתי טוב. ידעתי שיש בטכניון מלגות טובות לדוקטורנטים וגם נאמר לי במפורש על ידי אחת הפרופסוריות בפקולטה (ארכיטקטורה) כשביקשתי ממנה המלצה לדוקטורט בת"א, והיא היתה המומה שאני מעדיף את ת"א על הטכניון. מפה לשם בת"א לא קיבלתי את מלגת הנשיא ובינתיים גם לא שום מלגה אחרת ואני התחלתי דוקטורט בזמן שאני עובד במשרה מלאה וגם אוטוטו אקבל שוברי שכר לימוד לשלם. אמנם המנחה שלי טוענת שבינואר תקבל תשובה מקרן מחקר ממנה ביקשה תקציב וכי יש סיכוי גדול שתוכל לסדר לי מלגה ע"ח התקציב הזה אבל גם אז זה יהיה לא יותר מ4000 ש"ח שאין סיכוי שאצליח לחיות מהם בלי למכור כליה...החלטתי לתת הזדמנות ולהמתין לראות מה קורה כחודשיים שלושה, מצד שני נראה לי שעשיתי את טעות חיי כשהחלטתי לא להמשיך לדוקטורט בטכניון!!! אני כל כך לא שלם עם ההחלטה שלי הזו- מצד אחד בת"א מצאתי מנחה מצויינת ונושא שקרוב לליבי ובטכניון אין סיכוי שהייתי יכול לחקור משהו שכל כך מעניין אותי. מה גם שאני בספק אם הייתי מוצא מנחה בטכניון. מצד שני בטכניון הייתי מקבל מלגה נדיבה, פטור משכר לימוד ואני כבר מכיר שם את נהלי ביה"ס ללימודי מוסמכים וכל הפרוצדורות וגם מאד מאד מיודד עם המזכירה המדהימה שזה בכלל פלוס רציני כידוע לכם.... מה אתם אומרים????

למעלה