מישהו מהפורום כתב לא מזמן

י יעל י

New member
מישהו מהפורום כתב לא מזמן

שאם מישהו רוצה לתת לי כסף - שאני אקח. ואני מתלבטת אם לקחת-לא לקחת בנוגע לעבודה שהציעו לי. כרגע זה רק בפרטים כללים עד הפגישה בעוד מספר ימים, באופן עקרוני מדובר בעבודה שהיא לא בדיוק בתחום העיסוק העצמאי שהגדרתי לעצמי, אבל קשורה אליו. ייתכן שגם מדובר בלקיחת סיכון מסויים, כי מדובר כנראה על תמורה באחוזים (גבוהים) - כלומר עבודה לפי תוצאות, מצד שני נראה כי יש פוטנציאל. שאלות: (בהנחה שנטרלתי את גורם הסיכון, כלומר מגיעה איתם לסיכום שההוצאות על חשבונם ואז אם הפסדתי, אז הפסדתי רק זמן עבודה) האם כדאי לקחת עבודה שלא בתחום העיסוק שלי או שכדאי להתמקד במה שהחלטתי מלכתחילה? מצד אחד זו הכנסה, מצד שני זה מרחיק אותי מהתחום הספציפי שאני רוצה לעסוק בו, מצד שלישי, זה גם מקרב אותי ממקום אחר לתחום הזה. מה דעתכם? יעל

mstern

New member
כן!!!

העניין של ההגדרה הוא יפה על הנייר, אבל... צריך להתפרנס לא? מי יודע אולי הנישה החדשה תפתח בפניך עולם של אפשרויות? לא תדעי עד שתנסי. לדעתי אל תתחייבי ותעשי איזה פרוייקט אחד לניסיון, כן כן לא לא. מוטי

monicala

New member
מצטרפת למוטי

נורא פשוט: קחי מטבע. הטילי אותו באויר ותני לו ליפול על השולחן. אם יצא פלי - את לוקחת את העבודה. אם יצא עץ - את לא לוקחת. מה יצא? את מרוצה מהתוצאה? אם כן, סימן שזה מה שרצית. אם לא, סימן שרצית את האפשרות השנייה. ככה יודעים.

yifat221

New member
בטח שכן ,ובתנאי

בתנאי שזה לא משהו שמתנגש או נוגד את עקרונותייך בתנאי שלא תשנאי את העבודה או את עצמך על שלקחת אותה החיים לוקחים אותנו לפעמים לכיוונים שונים מאלה שתכננו.לפעמים דווקא סטיה כזו מהתחום היא פתח לאפיקים חדשים או לקשרים חדשים.אולי משום מה דוקא העבודה הזו תפרוץ לך איזו דרך משמעותית חדשה? אם אפשר להתפרנס מבלי להתבאס- אין סיבה לא לקחת את זה.

יש יותר מדי "ככל הנראה"

ו"כנראה" ו"באופן עקרוני" ן"לא בדיוק" . אני מבינה שזה לא ממש מסוכם אלא שאת רוצה לדעת איך להגיב לפני הפגישה, בפגישה עצמה, נכון? או שלא הבנתי... אני אגיד לך מה אני עושה...או יותר נכון עשיתי... כשהיה לפני משהו עם "פוטנציאל", הייתי בוחנת טוב טוב מה מפתה בתוכו, ואיך אני חושבת שארגיש אח"כ, כשה"פוטנציאל" יתברר כביזבוז זמן ופאדיחה נניח... אם התשובה היא, אני אהנה,או לחילופין אצבור נסיון, או תהיה לי חשיפה בקנה מידה ג ד ו ל למה שאני רוצה... כי זה משנשאר בניקוי עוגמת נפש, אין הכנסות ובזבוז זמן, הייתי לוקחת... אם גם לא אהנה וכל היתר, אז...לא. בזבוז זמן אינו דבר של מה בכך, נוטים להתיחס איליו כאילו כלום. האימרה time is money נכונה, ואם משהו מסיט אותי אז זה אמור להביא כסף ולא על אחוזים... אם אני "זזה" אז שהשעון ידפוק, ולא אולי... אפשר לדעת כמה זה אחוזים גבוהים? זה כולל מ.ע.מ. או שצריך להוריד אותו? בגדול תזכרי שהצעות כאלה מגיעות כשלא ממוקדים, הסימן למיקוד הוא כשהן נעלמות מהשטח... ואולי להיפך, אם תגידי לא ולא תתפתי, תגענה הצעות שבאות יותר מהתחום שלך... אינננשאאלללה... ערב טוב

monicala

New member
ועכשיו -אני -לא -הבנתי- אותך!!!

מה זאת אומרת "הצעות כאלה מגיעות כשלא ממוקדים"? פרשי, נמקי והרחיבי. איך בפועל מגיעות הצעות "כאלה" כשלא ממוקדים? על איזה אנרגיות את מדברת?

זה קשור להגדרה של אדם את עצמו...

כשזה ברור שזה זה...זה מוקרן החוצה, הסיכוי שהצעה שאינה קשורה בעיסוק הולך וקטן יחד עם בהירות ההגדרה בבטן. אם אני מסתכלת בדף שיצר מוטי, על אנשי הפורום והעיסוק שלהם, זה אומר הרבה. אין אפשרות כל כך להבין את מה שאני אומרת אלא להתנסות בזה. ז"א, שאם אדם מחליט לעשות משהו, אין שום ספק שהוא הולך לאכול קש במקרה הטוב והרבה קש במקרה הפחות טוב. יש מטי מעט שהדבר קורה להם בקלות... אמר לי גם פעם מישהו, אם הכל הולך לך בקלות...תבדוק טוב טוב, יש משהו שאת/ה לא רואה וזה או טו טו מגיע... האומץ הנדרש כאן, וזה הרבה אומץ הוא בעצם החטא הכל כך עתיק שלנו, הפיתוי...זה נשמע אולי מוזר אבל זה ככה... יש המון המון אילוצים, והכלכליים הכספיים הם אלה שהכי "דופקים" במוח כי יש ילדים להאכיל... אז, "איך אני יכולה להרשות לעצמי לא לקחת את זה, כשכרגע אין לי עבודה? וממילא הטלפון לא ממש מצלצל? ומה יהיה? ואיך יהיה? והיה כבר יותר טוב כשהייתי שכירה... ועוד ועוד... אז עשיתי את זה...יותר מהרבה פעמים והבנתי... שכל פעם שאני לא עושה בדיוק את מה שאני החלטתי שאני עושה, אני מרחיקה את ההזדמנות הבאה שלי למה שאני כן רוצה. זה כן אנרגטי, מאוד, וגם... כסף הוא אנרגיה, אנרגיה שצריך ללמוד להניע אותה כדי שתיצר עוד אנרגיה כזאת בדיוק... אני חושבת שאמרתי הרבה, אז אעצור כאן ברשותך. נ.ב. - אני מסכימה מראש עם כל מי שחושב אחרת ממני...
ערב נעים

י יעל י

New member
אני שואלת את השאלה בשביל

לחשוב עליה לפני הפגישה, כדי שלא אגיע לשם וארגיש שלא הכנתי שיעורי בית עם עצמי קודם כל. אני עוד לא יודעת פרטים מדוייקים לגבי הכנסה וכו', אני רק יודעת שהמקום הזה עובד עם מישהו אבל הם לא מרוצים ממנו ומגששים לגבי החלפה. היא אמרה לי שהוא עובד על אחוזים. מנסיון שלי, בתחום הזה עובדים ככה. יש את העניין של הכנסה כספית - הרי ממילא תכננתי בעוד חודש-חודשיים למצוא חצי משרה כשכירה, כי העסק העצמאי לא יכול לספק כרגע הכנסה קבועה. אז אם הדבר יספק לי עבודה ששכרה בצידה יותר מאשר עבודה כשכירה, מה טוב. אלא שיש גם את צד ההשקעה. והשאלה היא - מה הפוטנציאל? הפוטנציאל הכי גדול שנראה לי בכיוון הזה, הוא, שבעסק העצמאי תכננתי להתעסק עם שני קהלי יעד - האחד-עסקים קטנים-בינוניים, והשני-עמותות וארגונים. והעבודה הזאת נותנת לי את הקשר לקהל היעד השני שלי וכמו שציינו כאן, היא עשוייה לפתוח אופציות. יכול להיות שיש עוד פוטנציאל. הדבר העיקרי שמפריע לי הוא בנושא המיקוד. כמו שכתבת אביבה, אני רוצה למצוא הצעות מהתחום שלי, אבל הצעות לא באות מאליהן ככה סתם, ומה אם לא יגיעו בטווח הקרוב? בקיצור, מקבלת את המלצתכם לבדוק טוב טוב לפני שאני מתחייבת למשהו, כולל מה יקרה אם זה לא יצליח, וכולל דרכים להמעיט כמה שיותר את הסיכון ולהגדיל את הסיכוי. יעל

י יעל י

New member
כי בשלב הזה אני מעדיפה להתמקד

בקהלי יעד שיש לי נסיון בהם ושאני מסוגלת פחות או יותר לאמוד את היקפי העבודה בהם. אני מתעסקת בתחום ניהול קשרי לקוחות, וזה תחום שעסקתי בו הרבה שנים בצורה זו או אחרת, ויחד עם זאת אני בשלב של גיבוש קונספט של השירות שלי כעצמאית - כלומר איזה שירותים בדיוק אני יכולה לתת, באיזה היקפי עבודה אני מסוגלת לעמוד ועוד ועוד. אני לומדת את הדברים ומלקוח ללקוח אני גם אדע יותר. כבר עכשיו עם הלקוחה החדשה אני מקבלת מושגים ורואה שיש דברים שלא הערכתי נכון. לא הייתי רוצה בשלב זה להתפרס למקומות או לקהלי יעד שפחות נוח לי איתם. את זה אני משאירה לשלב הבא שבו אהיה משופשפת יותר. יעל

למעלה