מישהו מוכן בבקשה להסביר לי...

מישהו מוכן בבקשה להסביר לי...

מה הקטע של השתל הזה?!?!!?? ומה הקטע של ההתנגדות לכתוביות בטלויזיה במקום שפת סימנים? "רצח עם!!!!" אלוהים השמדה המונית, זה, מה יש פה לעזעזל, שהחירשים כל כך נסערים ממנו?!?!!!? זה אפילו מגיע לחדשות!!! מה הסיפור?!?!?!? אשמח מ-א-ו-ד לקבל תשובה במהירות...

רצח עם?

כאילו שהמושתלים לא ידברו שפת סימנים. זהו "רצח העם" ממנו נסערים החרשים. כפי שנכים לא הסכימו שיקראו להם "בעלי מוגבלויות", כי לבעלי מוגבלויות יש פחות הטבות מאשר לנכים, והנכים "חששו" לאבד את ההטבות הייחודיות להם. הכל סמנטיקה. בעצמי ראיתי מושתלים שהשתל לא הועיל להם. אני מעדיף קודם לעבוד על הציבור הרחב ואחר-כך על השתל.

black_magic

New member
וובכן יניב..

העולם של החירשים הוא עולם קטן ואנו מרגישים קרובים אחד לשני בגלל הדבר המשותף לכולנו.. אז הקטע הוא שיש אלו שאומרים שהשתל זה רצח העם, זאת אומרת, השמדת הקהילה החירשת, יותר לא יהיה שפת סימנים, הקהילה והעולם הקטן שלנו לא יתקיים יותר.. הבנת?

עייטן

New member
אז מה אם לא יהיה את הקהילה הזאת?

אם יגיע יום שאפשר לפתור לכולם (מה שלא נראה לי בחיים, ואת זה אתם צריכים לדעת היטב) את בעיית השמיעה, מה רע בזה? תחשבו היטב... לפני שאתם אומרים רצח עם. אתם רואים בכך כי אתם גורמים לעצמכם את הרצח הזה. במידה ויש מישהו/י שעושה שתל, תלוי בכם איך אתם מתנהגים אליו, אם תראו אותו כ"בוגד" מה הפלא שיעזוב אותכם... וזכרו, אותו אחד/ת שעושה שתל, לא שכח את שפת סימנים! זאת שפת אם שלו/ה.

למעלה