מישהו מוכן להסביר לי בבקשה

MrJacKasS

New member
מישהו מוכן להסביר לי בבקשה

למה לעזאזל פלסטין משתתפת באולימפיאדה ? פיספסתי משהו או שהם קיבלו עצמאות ? ממתי הם מדינה ? לא זכור לי דבר כזה יוונים אנטישמיים.

אייל543

New member
בדרך כלל יש להם 2-3 ספורטאים

נדמה לי שהיה להם בעבר איזה רץ מרתון ומתאבק לא סגור על זה

nitsansh

New member
פלסטין לא לבד...

הועד האולימפי הבי"ל מכיר בועדים לאומיים של טריטוריות שהן לא מדינות... למשל לפורטו-ריקו, גואם, איי הבתולה וסמואה יש משלחות עצמאיות למרות שכולן שייכות לארה"ב... הועד האולימפי של ארץ-ישראל הוכר כבר ב-1934, בימי המנדט הבריטי, והוזמן להשתתף במשחקי ברלין 1936 (הזמנה שנדחתה בנימוק שאין ספורטאים ברמה הדרושה... חששו אז שהודעה על החרמת האולימפיאדה בגרמניה הנאצית עלולה לגרום לפגיעה ביהודים...). יש עוד לא מעט מקרים בהסטוריה של ועדים לאומיים שלא ייצגו מדינות עצמאיות...

nitsansh

New member
הם לא יכולים לייצג את ישראל

כי אין להם אזרחות ישראלית...

יוֹאב

New member
זה כל האבסורד

דרכונים ישראלים אין להם, אבל נכון לעכשיו אנחנו לא מוכנים לתת להם דרכונים משלהם. זה קצת פוגע בזכותם להגדרה עצמית, הלא כן? בכל מקרה, הועד האולימפי מבחינתו לא מתעסק בזוטות, ואישר להם לשלוח ספורטאים.

nitsansh

New member
זה שאין להם מדינה...

לא צריך למנוע מהספורטאים שחיים שם להשתתף... זה הסיבה שהועד האולימפי מאפשר את זה... גם אנחנו (היהודים בא"י בזמן המנדט) קיבלנו מעמד של ועד אולימפי לאומי כשלא היתה לנו מדינה (לכאורה הועד ייצג את כל תושבי פלסטין אבל מעשית זה היה רק ליהודים)

למעלה