מישהו מועמד למודיעין?

נריה_ה

New member
מישהו מועמד למודיעין?

שלום קיבלתי מאיתור חמ``ן הזמנה להגיע לכנס כללי בתאריך 12.7 . מישהו יודע מה זה ועל מה זה? תודה נריה.

גבעתי

New member
אחי שיריון אחי

אתה כבר שלחת לי תגובה פעם. אתה באמת רוצה שיריון? ואם כן, למה?

נריה_ה

New member
אני לא יודע

נכון ובגלל זה ההפתעה שלי שזימנו אותי לכנס של מועמדי המודיעין.

someone2

New member
אני...

גם אני קבלתי מכתב מאיתור חמן לכנס ב 1/7 . למסלול תומך אלקטרוני...אין לי מושג מה זה :)

Moran84

New member
גם אני

אני הולכת לכנס ב- 11 ביולי (7) למסלול שפות... כדי לדעת לאיזה מסלול אתה הולך, תבדוק בדפים ששמו לך במעטפה

warlockd

New member
תשובה

הייתי בכנס לפני שנה וחצי לערך.עכשיו אני מועמד למסלול פיענוח תצ``א. המפגש הראשון עוסק בהצגת החיל, הצגת המסלול, ושלב א` של מבחנים (מבחן 300 הידוע לשמצה, ומבחן מסלול אם זה פיענוח תצ``א אז זה בחינת ראייה של חפצים בזוויות - המבחנים מוגבלים בזמן!) במקרה ותעברי בהצלחה את שלב מיון א`, תזומני לשיחה עם פסיכולוג וקצין היחידה, לאחר מכן חייבים לעשות תחקיר בטחוני, ואז טר``צ וגיוס. שיהיה בהצלחה!

warlockd

New member
בבקשה!

מבחן 300, זהו מבחן בכתב בשיטה שבה אתה עונה על שאלה או מצב שאיתם אתה מסכים או לא מסכים, באם זה נכון לגביך או לא. זה לא מבחן שבודק את הידע שלך אלא זהו מבחן שבודק אותך בתור בן-אדם. אזהרה: ישנן שאלות אשר חוזרות על עצמן (לא באותו נוסח כמובן) הן באות לבחון את האמינות שלך! אם התשובות לא תהיינה חופפות הם יידעו ששיקרת. אורכו של המבחן סה``כ כמה שעות, תבוא רענן למבחן, וגם אם תעבור אותו עכשיו זה יחסוך ממך עשיית מבחן כזה בצבא. בהצלחה ! :)

מבחן 300 / מבחן 90

היי. מבחן 300 (של 300 שאלות) או מבחן 90 (בגרסתו המקוצרת של 90 שאלות) הם מבחנים עקיפים (לא ישירים כמו מבחן דפ``ר למשל) בהם מנסה הצבא להכיר אותך, ולבדוק את זוית הראיה שלך על הדברים. המטרה השניה היא מבחן אמינות (מפוקפק ביותר לדעתי) בו בודק מחשב (כן כן) את עקביות התשובות שלך. המבחן מעוצב בצורת היגדים, שעל כל אחד מהם אתה מגיב ב``נכון`` ו``לא נכון``. + (בד``כ) שאלות השלמת משפטים (שהוא לא חלק אינטגראלי מהשאלון). איך בודקים אמינות: נגיד שבשאלה 23: ``אני שונא מקומות הומי אדם ורועשים`` ענית ``נכון``, אך בשאלה 271: ``אני אוהב לצאת למועדונים ומסיבות לרוב`` גם ענית נכון, הרי שהמחשב יזהה סתירה (הוא יודע מראש איזה מספר שאלות הוא צריך להצליב). כדי ``לטשטש`` את אופי המבחן, הוא מלא גם בשאלות סתמיות כגון ``אני אוהב נשים רזות``. החלק השני הוא השלמת משפטים: אתה מקבל משפט בעל סוף פתוח, ועליך לסיים אותו מדמיונך ב 1-3 מילים. לדוגמה: *אמא טובה תמיד ________________. *כשאני נתקל במחסום אני _____________________. *הילדה בכתה כי ________________. אני חושב שכאן יחפש הבוחן תשובות חריגות כגון ``הילדה בכתה כי הוריה נהרגו בתאונת דרכים קטלנית במחסום ארז`` או ``אמא טובה מנקה ומבשלת לאבא במטבח``. חשוב: לא לנסות לכתוב בשאלון את מה שנדמה לך שאולי הם מחפשים לראות, אלא לכתוב באמת ובאופן אסוציאטיבי (ככה כותבים את זה?) את מה שעולה בראש. מקווה שעזרתי. תתכונן לשבת על זה הרבה זמן כי זה ממש לא נגמר.. יוני

someone2

New member
יוני תודה על המידע הרב ו..

יוני תודה על המידע הרב וידוע לי איזה מבחנים עוד עושים באיתור חמ``ן (אני מועמד למסלול תומך אקלטרוניקה) ? דרך אג,ב אם ידוע לך משהו על המסלול הזה, אשמח לדעת. ובקיצור ,שיהיה לי בהצלחה מחר :)

זה לא ממש יעזור לך.

סתם יהרוס את אלמנט ההפתעה. בין אם תדע מה מחכה לך ובין אם לא, סיכוי הקבלה שלך זהים. שאלון 300 כולם עושים בסופו של דבר. הוא לוקח שעה במקרה הרע. המשחק בו מאוד ברור והשאלות שחוזרות על עצמן מאוד בולטות. המבחנים האחרים הם מבחנים שבודקים ידע ויכולת עבודה במהירות ויכולת למידה. משהו בסגנון הכספת פוגש את הפסיכומטרי. הבעיה העיקרית במבחנים היא לרוב בעיית זמן. אם אתה יודע לעבוד נכון ובמהירות טובה, לא צריכה להיות בעיה לסיים את המבחנים כמו שצריך. (ואיתור חמ``ן הוא בדיוק מה שהוא, איתור מלש``בים פוטנציאלים לחיל מודיעין, לא עושים מבחנים באיתור חמ``ן.) יוב.

nova

New member
אורך מבחן 300 הוא פחות משעה.

ולא כמה שעות. כל הרעיון הוא שאין מספיק זמן לחזור אחורה ולבדוק איפה היתה אי-עקביות. אני חושב שמדובר ב-30 דקות של המבחן הזה.

Moran84

New member
:)

אני הייתי לפני שבועיים במבחנים של תצ``א... עברתי את המבחנים.. יש לי רעיון ביום חמישי אתה יכול לתת לי קצת הסברים על מה אני הולכת לעבור כמו איזה ראיון יהיה לי.? מה שואלים בו? כמה זמן הוא לוקח? אני פשוט רוצה לדעת עוד פרטים.. ועוד שאלה שחשובה.. האם זה תפקיד טוב ומעניין? האם הוא נחשב לתפקיד ברמה גבוהה, תפקיד עם מוניטין?, אתה מבין למה אני מתכוונת?

warlockd

New member
בבקשה...

בעיקרון כמו שאמרתי לעיל שלב ב` זוהי שיחה עם פסיכולוג ןעם קצין יחידה, נושאים שבשיחה נעים בין מה שאת עושה בשעות הפנאי, האם משתמשת בסמים לבין מה המוטיבציה שלך לשרת בחמ``ן. עבדתי עם בחור ששירת בפיענוח תצ``א, הוא אמר כשהג`וב שלך הוא פיענוח תצ``א מילת המפתח זו מקום שירות, הכל תלוי איפה ישבצו אותך. לפי מה שאני יודע פיענוח תצ``א זה באחד מבסיסי חיל האויר, ושוב המיקום או שזה יהיה בתל-נוף (שזה נחשב קל``ב) או שזה יהיה בעובדה ואז תוכלי לסוע לאילת אחרי יום עבודה. בראיון שואלים גם אם אכפת לך לשרת רחוק מהבית? עניתי שלא אכפת לי - וזו האמת. לדעתי באים לראות בראיון זה האם את סוציופטית וכד` :) סה``כ ממה ששמעתי שבחמ``ן רוב האנשים הם ``הדובדבן שבקצפת``, מישהו מהשכבה שלי קיבל זימון לפיענוח תצ``א אבל לא הלך לזימון הראשון, אז שלחו לו זימון למבחני התאמה למסלול יעודי לקצונה, שזה אומר שפיענוח תצ``א זהו מסלול די איכותי. שיהיה בהצלחה בראיון :)

למעלה