מבחן 300 / מבחן 90
היי. מבחן 300 (של 300 שאלות) או מבחן 90 (בגרסתו המקוצרת של 90 שאלות) הם מבחנים עקיפים (לא ישירים כמו מבחן דפ``ר למשל) בהם מנסה הצבא להכיר אותך, ולבדוק את זוית הראיה שלך על הדברים. המטרה השניה היא מבחן אמינות (מפוקפק ביותר לדעתי) בו בודק מחשב (כן כן) את עקביות התשובות שלך. המבחן מעוצב בצורת היגדים, שעל כל אחד מהם אתה מגיב ב``נכון`` ו``לא נכון``. + (בד``כ) שאלות השלמת משפטים (שהוא לא חלק אינטגראלי מהשאלון). איך בודקים אמינות: נגיד שבשאלה 23: ``אני שונא מקומות הומי אדם ורועשים`` ענית ``נכון``, אך בשאלה 271: ``אני אוהב לצאת למועדונים ומסיבות לרוב`` גם ענית נכון, הרי שהמחשב יזהה סתירה (הוא יודע מראש איזה מספר שאלות הוא צריך להצליב). כדי ``לטשטש`` את אופי המבחן, הוא מלא גם בשאלות סתמיות כגון ``אני אוהב נשים רזות``. החלק השני הוא השלמת משפטים: אתה מקבל משפט בעל סוף פתוח, ועליך לסיים אותו מדמיונך ב 1-3 מילים. לדוגמה: *אמא טובה תמיד ________________. *כשאני נתקל במחסום אני _____________________. *הילדה בכתה כי ________________. אני חושב שכאן יחפש הבוחן תשובות חריגות כגון ``הילדה בכתה כי הוריה נהרגו בתאונת דרכים קטלנית במחסום ארז`` או ``אמא טובה מנקה ומבשלת לאבא במטבח``. חשוב: לא לנסות לכתוב בשאלון את מה שנדמה לך שאולי הם מחפשים לראות, אלא לכתוב באמת ובאופן אסוציאטיבי (ככה כותבים את זה?) את מה שעולה בראש. מקווה שעזרתי. תתכונן לשבת על זה הרבה זמן כי זה ממש לא נגמר.. יוני