גם לי אין ידע אקדמי בתחום, וגם הידע שלי מוגבל
לא התכוונתי להביע זלזול בידע או בנסיון שלך, אבל כאמור - אני חושב שהדברים שכתבת מכילים מספר אי-דיוקים. למרות שהידע שלי מוגבל, ושאני לא מומחה לארסים, או משהו כזה, אני כן יודע זה שיש לא מעט נחשים תת-ארסיים שאינם מסוכנים כלל לאדם. ואני באמת לא מכיר מידע המצביע על מסוכנות של תלומי קשקשים. לכן שאלתי. באופן כללי, אני חושב שהגדרת מין כלשהו של נחש כמסוכן, ללא הבהרות או הסתייגויות, הגדרה כזו עלולה רק לתרום לפחד מנחשים ומזוחלים בכלל (פחד שאת התוצאות שלו אנחנו רואים בתמונות שנשלחות כאן בפורום לאחרונה). ובמקרה של תלומי קשקשים - אני חושב שהפחד הזה הוא לגמרי לא מוצדק. כמו שכתב HyperViper בשרשור הנוכחי, צריך לעבוד קשה כדי לקבל נשיכה מתלום קשקשים. אני לא מכיר אף מקרה שבו נחש כזה נשך מישהו בלי שאותו מישהו תפס את הנחש ביד קודם לכן, ואני מכיר גם מספר מקרים של תפיסת הנחש ביד שלא לוו בנשיכה. לזה צריך להוסיף את ההעובדה הבאה: קשה לתפוס תלום קשקשים. הנחש הזה הוא בהחלט לא משהו שילד קטן יכול להרים ביד בטעות: הוא זריז מאוד, ואם הוא נקלע לפינה - הוא דואג להזהיר את מי שמתקרב אליו בנשיפות קולניות. מהסיבות האלה, אני חושב שלא נכון לתאר את תלום הקשקשים המצוי כנחש מסוכן.