מישהו מזהה במקרה את הנחש?

מישהו מזהה במקרה את הנחש?

לצערי אין מה לעשות אך הרגו אותו עוד לפניי שהספקתי להגיע למקום, אני אישית לא תומך בהרג נחשים אפילו אם הם ארסיים!

צור17

New member
כנס

סליחה אבל בן זונה מי שהרג אותו זה לא נחש ארסי זה סוג של זעמן נחש מדהים...

לא יפה:(

הרגת תלום קשקשים בוגר. באמת חבל, אבל בכל זאת למרות שהם לא זריזים ולא מכישים הם כן מסוכנים כמו כל נחש תת ארסי, במידה מסויימת נשיכה של נחש כזה עלולה לגרום לאינפקציה חריפה, אפילו נשיכה קצרה מסוכנת במיוחד אחרי החורף,

בiטן

New member
דבר ראשון לא שרשרת למקום הנכון

דבר שני קראת מה הוא כתב בכלל? "אני אישית לא תומך בהרג נחשים אפילו אם הם ארסיים" "הרגו אותו לפני שהספקתי להגיע למקום" חבל שאתה כותב תגובות כאלה בלי לקרוא טוב את ההודעה שאתה מגיב לה

רן333

New member
מספר שאלות/הערות, ברשותך:

1. מדוע אתה חושב שאני הרגתי תלום קשקשים בוגר? (ככה שירשרת את ההודעה שלך.) 2. לא זריזים? מתי בפעם האחרונה פגשת תלום קשקשים בטבע? 3. אינפקציה (זיהום) אפשר לקבל גם מנשיכה של נחש לא ארסי, ובעצם - גם מנשיכה של חתול, עכבר או ארנבת. האם אתה מסווג את כל אלה כחיות מסוכנות? 4. אני לא בעד לתת לתלומי קשקשים בוגרים לנשוך אותי, לא לזמן קצר ולא לזמן ארוך. לא בגלל החשש מאינפקציה, אלא משום העובדה שמדובר בנחש תת ארסי גדול. ידוע לי שנשיכה ממושכת מנחש כזה עשויה להכאיב, וגם לגרום לנפיחות מקומית. אבל מהיכן המידע על סכנה שנשקפת מנשיכה כזו? מניין לך ש"אפילו נשיכה קצרה מסוכנת, במיוחד אחרי החורף"? האם מוכר לך מקרה שבן אדם נפגע בצורה משמעותית (מעבר לנפיחות באזור הנשיכה וקצת כאבים) כתוצאה ממפגש עם נחש כזה? (להבדיל ממהשאלות הקודמות שלי - זו שאלה אמיתית.) 5. לא נכון לומר שכל הנחשים התת-ארסיים מסוכנים. אלא אם כן אתה יכול לחדש לי, ולהציג מקרים או מחקרים המעידים על כך שעין חתול חברבר, למשל, מהווה סכנה לאדם.

תשובה

קודם כל אני מתנצל ששירשרתי להודעה שלך בטעות, וגם לבחור מלמעלה ,לא קראתי עד הסוף את ההודעה משום מה - sorry איש. אני לא אנסה לחדש לך כלום כיוון שהידע שלי בתחום מוגבל ואני לא מתבייש להודות שהוא מסתכם רק ב20-15 שנות שטח ואין לי עדין רקע אקדמי בתחום , כך שאני יכול רק להנהן בראש ולהסתמך על דבריך,מבחינתי כל אינפורמציה פה היא מבורכת.(לא בציניות) לגבי הנשיכה ,אין טעם להכנס לדיון בטוקסיקולוגיה, המונח מסוכן הוא יחסי, מה שלא מהוה סכנה לחיים שלך אדם בוגר צעיר בריא,יכול כן להוות סכנה בריאותית לפעוט שמשחק בחצר או לקשיש שעושה טיול בפרדס שלו. ברור לי שלא כל הנחשים התת ארסיים מהוים סכנת חיים אם בכלל .

15-20 שנות שטח זה בהחלט לא מעט

ותתפלא לשמוע שאין הרבה חברי פורום שיש להם "אקדמי בתחום" הייתי נוטה לכיוון של בודדים. אבל כן יש הרבה שקוראים ומתעניינים ומתנסים גם בשטח וגם עם זוחלים בשבי שאותם הם מגדלים. העניין הוא שכמו שאתה אומר שכל אינפורמציה שאתה מוצא כאן בפורום היא מבורכת כך אומרים גם אנשים אחרים ולכן רצוי שמה שכן מתפרסם בפורום יהיה נכון ומדוייק עד כמה שאפשר. בהרבה מקרים (לצערי) אנשים מסתפקים בתשובה אחת ולא מחפשים הסברים אחרים ולכן רצוי שמה שהם כן שומעים יהיה כמה שיותר נכון. באופן יחסי כל דבר יכול להיות מסוכן למישהו, גם כרטיס נסיעה באוטובוס במקרה ובולעים אותו וגם מים במקרה ושותים מהם יותר מדי בפרק זמן קצר. אני אישית לא קראתי בשום מקום עדות לכך שתלום קשקשים הוא נחש שמסכן חיים, נפיחות כן וגם תופעות לוואי כן אבל סכנת חיים אני בספק. וכמו שהוסיף HyperViper בשביל להינשך על ידי תלום קשקשים צריך להרימו ביד או לדרוך עליו וברוב המקרים הם בורחים הרבה לפני שאנחנו קולטים אותם והם זריזים מאוד.

רן333

New member
גם לי אין ידע אקדמי בתחום, וגם הידע שלי מוגבל

לא התכוונתי להביע זלזול בידע או בנסיון שלך, אבל כאמור - אני חושב שהדברים שכתבת מכילים מספר אי-דיוקים. למרות שהידע שלי מוגבל, ושאני לא מומחה לארסים, או משהו כזה, אני כן יודע זה שיש לא מעט נחשים תת-ארסיים שאינם מסוכנים כלל לאדם. ואני באמת לא מכיר מידע המצביע על מסוכנות של תלומי קשקשים. לכן שאלתי. באופן כללי, אני חושב שהגדרת מין כלשהו של נחש כמסוכן, ללא הבהרות או הסתייגויות, הגדרה כזו עלולה רק לתרום לפחד מנחשים ומזוחלים בכלל (פחד שאת התוצאות שלו אנחנו רואים בתמונות שנשלחות כאן בפורום לאחרונה). ובמקרה של תלומי קשקשים - אני חושב שהפחד הזה הוא לגמרי לא מוצדק. כמו שכתב HyperViper בשרשור הנוכחי, צריך לעבוד קשה כדי לקבל נשיכה מתלום קשקשים. אני לא מכיר אף מקרה שבו נחש כזה נשך מישהו בלי שאותו מישהו תפס את הנחש ביד קודם לכן, ואני מכיר גם מספר מקרים של תפיסת הנחש ביד שלא לוו בנשיכה. לזה צריך להוסיף את ההעובדה הבאה: קשה לתפוס תלום קשקשים. הנחש הזה הוא בהחלט לא משהו שילד קטן יכול להרים ביד בטעות: הוא זריז מאוד, ואם הוא נקלע לפינה - הוא דואג להזהיר את מי שמתקרב אליו בנשיפות קולניות. מהסיבות האלה, אני חושב שלא נכון לתאר את תלום הקשקשים המצוי כנחש מסוכן.

עוד שאלות על תת ארסיים

אליך.. נחש ארסי מכיש בנשיכה ועוזב את הטרף (אלא אם מדובר הציפור). האם ההכשה של התת ארסיים היא נשיכה ממושכת? האם הם "מסרבים" לפתוח את הפה לאחר הנשיכה? או מנסים ללעוס את הטרף עוד? כי אחרת יהיה קשה למדי להינשך על ידי תת ארסי ולהיות בבעיה חמורה בגלל זה. מה גם שבאופן כללי הארס שלהם פחות חזק מארס של נחשים ארסיים.

HyperViper

New member
תלום קשקשים

ד"א הסיכוי לקבל הכשה מתלום קשקשים בטבע או אפילו אם נכנס הביתה היא אפסית! אני לא חושב שתלום יכיש אלא אם מרימים אותו ביד או דורכים עליו בטעות (צריך להיות עיוור\חירש בשביל לדרוך על נחש באורך 2 מטר בלי לשים לב)... מנסיון אפילו אם אתה באמת רוצה לתפוס את הנחש מדובר במשימה לא קלה בכלל שכן הוא זריז וימהר לברוח עוד לפני שתדע שהוא בסביבה.

מניסיון

תפסתי בחיי לפחות 30 תלומי קשקשים זה אחד הנחשים שאני הכי פחות פוחד מנשיכה הם נושפים חזק ונראים מפחיד לפי דעתי אחד הנחשים המפחידים יותר בארץ אבל נשיכה היא דבר מאד נדיר מנחש זה

רן333

New member
מה שכתבת על נחשים ארסיים הוא לא תמיד נכון:

ראיתי כבר צפעים רעבים שתפסו עכבר ולא עזבו אותו עד שמת. ויש מינים של צפעי עצים שאוכלים ככה בדרך כלל. ראיתי לא מעט האכלות של צפעי במבוק לבני-שפה (Trimeresurus albolabris), וברוב המקרים - הנחש לא עזב את הטרף (עכבר) עד שמת, ואז בלע אותו. אם אני לא טועה, גם צפעי העצים המרכז/דרום אמריקאיים שנקראים באנגלית Eyelash Vipers (השם המדעי הוא Bothriechis schlegelii) אוכלים לטאות בצורה דומה. (יכול להיות שמדובר בהתאמה לחיים על ענפי עצים: טרף שייעזב עלול ליפול, וקשה יהיה לנחש למצוא אותו.) אצל חלק גדול מהנחשים התת-ארסיים - נדרשת נשיכה ממושכת יחסית של הטרף על-מנת להחדיר לגוף שלו כמות מספקת של ארס. אבל אני חושב שלא אצל כולם זה ככה. נדמה לי שהנחש האפריקאי שנקרא באנגלית Boomslang (השם המדעי הוא Dispholidus typus) מצליח להחדיר כמויות לא רעות של ארס בנשיכות קצרות מאוד. במקרה של נחשים מהמין האחרון, לא מאוד קשה להינשך ולהיפגע בצורה משמעותית על ידי הנחש, למרות שמדובר בנחש תת-ארסי. הנחש הזה נחשב מסוכן לאדם, ובצדק. למרות שיש דוגמאות כאלה, ישנם הרבה מינים של נחשים תת-ארסיים שאינם מסוכנים לאדם, מהסיבות שציינת: א. ארס שהשפעתו על האדם אינה חזקה; ב. מנגנון פרימיטיבי יחסית של החדרת ארס, שדורש נשיכה ממושכת לצורך החדרת כמות משמעותית לגוף של הננשך.

תודה

ותודה גם על ההרחבה על הנחשים הארסיים! אבל ברור שכדי להחדיר ארס הם אינם צריכים לנשוך או להחזיק את הטרף בפה. את זה הם עושים מטעמים פרקטיים יותר

למעלה