מישהו מחר מתכנן ספוטינג ?

ארזS

New member
גם אם מישהו רוצה לתכנן,

להערכתי מצב מזג האויר [לפחות כפי שאני רואה עכשיו] לא סימפטי ביותר לצילומים.

ronenec

New member
ערפל כבד בנתב"ג הבוקר...

טיסת אל על מבנגקוק נחתה בעובדה עקב הערפל הכבד...

Refael30

New member
האם שדה התעופה בעובדה.

משמש כשדה תעופה חלופי לנתב"ג ? יש שם חניות ,טרמינל,וכו' ?

עובדה הוא השדה החליפי הרשמי של ב"ג

רוב החברות הזרות מעדיפות את לרנקה או רבת עמון,אבל אלעל תמיד....עובדה.הנה אחד שנחת בעובדה בעבר.

g i l g

New member
שדה חלופי

גילה, המטוס שמוצלם בתמונה הגיע מפריז לעובדה בטיסת שכר שיגרתית של אלעל לאילת ואחר כך הוא ממשיך ריק/חצי ריק לת"א. בנתבג הILS ל12 ול26 מוגדר בCAT1 משופר. אני חושב שעובדה תמיד יהיה החלופי האולטימטיבי בגלל שתי סיבות עיקריות: א. עובדה זה בישראל :) ב. זמן השהייה על הקרקעףהץדלוק והאחזקה הזמנית כנראה הרבה יותר זולים מבלרנקה עו עמאן המלכה עליאה.

g i l g

New member
האמת

שהמניסיון הדל של בנושא גם אני לא ממש הבנתי את התשובה שנתן לנו קברניט 737NG באלעל בהרצאה שהייתה לפני חצי שנה בערך. אני ינסה למצוא הסבר יותר משכנע.

EranRegenstreif

New member
ILS

ILS12 הוא CAT2 המוגדר כCAT1, כנראה מסיבות כספיות. כיום למסלול 26 אין יותר את מכשיר הILS.

Refael30

New member
גילה,לא הבנתי מה הקטע של הזרות .

הסבירי לי שוב,מה הכוונה לנאמר . תודה רפאל

זרות=כל מה שלא אלעל,ישראייר או

ארקיע.לדוגמא:בריטיש אירוויס יעדיפו את לרנקה.

Refael30

New member
תגידי יש לך תמונות,

של מטוסים משנים עברו (שנות ה60 ה70) ? את נראית אחת שמבינה בתחום (יחסית לנשים שזה משהו שלא מעניין אותם).

ומה קורה משם?

מארגנים לנוסעים הסעות למרכז? מחכים שהערפל התפזר וממריאים לנתב"ג? לפי מיטב הבנתי הנחיתה תלויה במיכשור על המטוס והמיכשור בשדה התעופה, והמיכשורים בשניהם מתקדמים , אז מה קרה? הערפל היה כל כך כבד? תודה

kennedy

New member
זה מה שקורה בד"כ

בן גוריון נמצא בקטגוריה 2 מה שאומר שאי אפשר לנחות נחיתת מכשירים מלאה,אפילו אם המטוס ממוכשר והקברניט מוכשר.יש גובה מינימלי,אם ממנו הקברניט לא רואה את המסלול?יאללה לשדה המשנה.... בד"כ ממתינים בעובדה עד יעבור הערפל,ואם רוצים אפשר להושיב את הנוסעים בטרמינל עובדה המפואר,הכולל דיוטי פרי,ומסעדה.ומתופעל ע"י עובדי רשות שדות התעופה משדה התעופה אילת. עד היום הנוסעים חיכו,ולאחר מעבר הערפל המריאו במטוס בו הגיעו לעובדה בחזרה לבן גוריון.

tcu6

New member
הבוקר דיווח המיטאר- תצפית מנתב"ג

LLBG 300350Z 14005KT 0400 R08/0200N R12/0800U R26/0500U R30/0400D FG SCT001 OVC003 11/10 Q1013 NOSIG למי שאינו קורא את הקוד הזה: דיווח משעה 5:50 רוח דר-מזרחית קלה. ראות 400 מטר כאשר; על מסלול 08 200 מטר ללא שינוי. מסלול 12 800 מטר ומשתפר. מסלול 26 500 מטר ומשתפר. מסלול 30 400 מטר ומחמיר. 4/8 עננים בגובה 100 רגל ו8/8 עננים ב300 רגל. (את הmetar מחבר תצפיתן של חברת מטאוטק, האחראית על המטאורולוגיה ברש"ת).

למעלה