מישהו מכין פה יוגורט לבד??

  • פותח הנושא utoo
  • פורסם בתאריך

utoo

New member
מישהו מכין פה יוגורט לבד??

אפשר עיצות?
לקנות מכשיר מיוחד או לא?
בקיצור כל עזרה תתקבל בברכה
 

raya

Well-known member
יוגורט בהכנה עצמית...
הכנתי בעבר הרחוק מאוד.
קבלתי - ככל הזכור לי - מכשיר להכנת יוגורט מישראכרט.
ה"מכשיר" זה למעשה כלי קיבול בנפח של ליטר שנמצא בתוך כלי נוסף עם גוף חימום השומר על טמפרטורה קבועה.
זה היה "משחק" נחמד - במיוחד שאז הילדים עוד היו בבית.
מה שצריך לפעם הראשונה זה מיכל יוגורט טבעי (לא ביו
).
לא יודעת אם להמליץ, יחד עם המכשיר קבלתי גם חוברת מתכונים. אם את מעונינת אני יכולה לסרוק כמה מהם לדוגמא.
רעיה
 

milch

New member
מכין/מלמד/מדריך

אם משתמשים בחלב לא מרפת, יש להשתמש בחלב שקית של תנובה בלבד כיוון שהוא לא עבר תהליך של פיסטור-על. במיקרה כזה אין צורך לחמם את החלב מעבר ל-45-47 מע' צ'. אם משתמשים בחלב מרפת ומחממים ל-90 מע' צ', חובה לקרר במהירות מירבית בכיור עם מים ועכשיו עם תוספת קרח. להכין מראש שקיות פוליאטילן עם מים קפואים.
עדיף להשתמש ביוגורט הפשוט של תנובה עם פג תוקף של 4-5 שבועות ואז חיידקי המחמצת מאד פעילים עדיין. כמות היוגורט/ל' חלב ישפיע על מידת החמיצות.
לאחר הבאת החלב ל-45-47 מע' צ', להוסיף את היוגורט המדולל במעט מים או מעט מן החלב ולערבב היטב.
לדלל את האנזים במעט מים או חלב והוסיף לחלב תוך עירבוב חזק. לעצור את המערבולת, לכסות את הסיר ולעטוף בשמיכה/ות לשמירת הטמפ'. מרגע זה אסור! להזיז את הסיר עד גמר התהליך. אינקובציה ליותר שעות תניב יוגורט חמוץ יותר.
בהצלחה!

 

utoo

New member
תודה וכמה שאלות

איפה משיגים אנזימים?
האם היוגורט יוצא סמיך מספיק?
אני לא ממש אוהבת חמוץ
האם לדעתך המכשיר להכנת יוגורט נחוץ?
סבתא שלי הייתה משאירה את הסיר בלילה ובבוקר היה יוגורט, גם בלי מדחום, אבל אני חושבת על המכשיר ששומר על טמפרטורה, מה דעתך?
 

milch

New member
אנזים ושמירת חום

אנזים - נסי להריץ חיפוש בגוגל, אם לא תמצאי, תוכלי לקנות דרכי.
שמירת חום - אין לי כלל נסיון עם המכשיר שאת מציינת. את כל סוגי הגבינות, גם המסובכות ביותר אני מכין תוך שמירת חום עם שמיכה.
בשנות ה-50, היה לנו תנור בישול מאד גדול עם מדף קטן מעליו/בקירבתו, היתה שמה כוסות עם חלב שעבר סף רתיחה וכעבור יום-יומיים זה היה מוכן. החלב היה גולמי מהכפריים בסביבה.
לא הצלחתי להתחבר לאף אחד מן המכשירים: מכונה להכנת יוגורט, מכונה לאפית לחם, מכשיר יעודי להכנת צ'יפס ובטח שכחתי כמה.
 

utoo

New member
אנסה בלי מכשיר

איך אבל גורמים ליוגורט להיות סמיך, פשוט מסננים קצת ?
עכשיו חזרתי מבולגריה ואכלתי יוגורט בייתי בצימר שבו היינו. הגברת לא דוברת אנגלית כך שלא יכולתי לשאול.
 

raya

Well-known member
לא עניין של סינון...
אלא השארת היוגורט לזמן רב יותר בכלי.
סרקתי את ה"הוראות" מהמכשיר שלי, מצרפת לכאן.
רעיה
 
למעלה