מישהו מכיר את הגמרא בסנהדרין..?

מישהו מכיר את הגמרא בסנהדרין..?

שבה אומרים (דומני פרק חלק) שבימות משיח תרבה החוצפה, והנסיונות שהדור יאלץ לעבור כרוכות באמונה? מישהו יכול להגיד לי ללא תירוצים שאכן כך הדברים? בלי למצוא תירוצים ואנטי תזה לחיים החרדיים?, בואו נדבר ללא מסגרת דתית כל שהיא ונתייחס לגמרא כפי שהיא רשומה, מישהו יכול לומר שהדברים לא צודקים?, שהלך הארועים במאה שנה האחרונות מעמידים בסימן שאלה קיום של ישות אלוקית?, או שמעמידים בסימני שאלה סוגיות אחרות באמונה?, לדעתי אכן הדברים כך. בד"כ לא חוזרים בשאלה כי "אין אלקים", הרי ידוע (ואני לא מחב"ת,האמת רחוק מאוד מכך...) שהסבירות המדעית שיש ישות "עליונה" גדולה בהרבה מהסבירות שאין... אבל מי אני שאכנס לזה. תדעו לכם,אני חרדי מבית שמש, וגם לי יש בעיות באמונה, כי זה הדור, כי כך פני הדברים, אבל כל בוקר שאני מסתכל בפרטנות שבחפצים\בסביבה\בגוף האדם אני מבין שיש מתכנן, תראו,אני לא באתי להחזיר אף אחד בתשובה וגם לא לנסות להתווכח בנושאים שדשו בהם המון, רק הייתי רוצה לקרוא מכם,אנשים שעברו את הגשר לחיים אחרים,מדוע הם עושים כך, מדוע לעזוב דרך ולבחור בחדשה שלפעמים מסוכנת ולא ידועה? הרי כולנו רוצים שיהיה טוב,לכולם,שכולם ירגישו טוב ושיהיו שמחים. לכולנו מכנה משותף- כולנו בני אדם.

תשובה ../images/Emo52.gif אבל יצא לי ארוך

מכיון שזה לא המקום, אז בטח שלא אתייחס ל"קביעות המדעיות" שלך על מציאות העולם שסביבינו. אבל לשאלה ששאלת יש תשובה פשוטה (יחסית): שלא כמו החרדים/דתיים שרגילים לקבל את מה שאומרים להם ללא בדיקה מעמיקה. ומה שכתבת הוא דוגמא מצוינת, הבאת את מאמר הגמרא, אבל אין כל הוכחה לקשר שבין חוצפה לביאת המשיח. אתה מניח מראש שמה שכתוב בגמרא הוא נכון ואני מניח שכתבו את זה אנשים שיכלו לטעות, ואכן בהרבה מקרים הם טעו טעויות גסות. אבל אנחנו, משתדלים לבדוק יותר ולהחליט בעצמנו, ולא "כך אמר קוטלר...", קוטלר משקר, אולי, האם בדקת? אולי אתה חושב את עצמך לתלמיד חכם, אבל אני בטוח שרוב הידע שלך, אם ישנו, הוא סביב עולם התורה, ומעולם, מעולם לא למדת סוגיה חילונית לעומק ומתוך מקורות חילוניים, למשל אבולוציה, שהיא תאוריה בעייתית גם בעיני המדע, אבל אתה רשאי להתייחס אליה רק אם למדת עליה גם מתוך מקורות חילוניים, ולא ציטוטים מסולפים או טפשיים שמביא אחד נויגרשל. ואיך אתה מסיים? כולנו בני אדם? אבל שווים? והרי האפליה והגזענות הם הם המאפיין הבולט של הקהילה החרדית, וכי שידוכים זה הכל? ומה עם המכסות בקבלת תלמידות לבית יעקב? ותלמידים לישיבות "הנחשבות"? >אתאיסט במצב רוח קרבי היום<

../images/Emo93.gif

כתבתי תגובה ארוכה שנמחקה. כנראה מלכמלכיהמלכים הקדושבא רוכהוא אינו בוחל אף בסתימת פיות. רשמתי לפניי
. ובקיצור נמרץ: *זוהי משנה בסוטה. *-=כתובים=- הרבה דברים ובהרבה מקומות, זה לא הדבר הראשון שכתוב איפשהו. *מי אמר לך שהימים הם ימי עקבתא דמשיחא? כי מחר הוא יבוא על חמור לבן? מי אמר שמחר הוא יבוא על חמור לבן? *אינחדש תחת השמש. לא הפעם הראשונה שמנבאים ביאה קרובה של ההוא ולא המהפך הראשון בתפיסת העולם בהיסטוריה. הרגע-נא. *השאלויות תלושות עודות אלהים והמצאו איפה-שלא-יהיה אינן רלוונטיות. *עזבו אלה שרצו לעזוב. הם יודעים איפה יותר טוב להם טוב בהרבה יותר מכל אחד אחר. יומטוב הרוסי

adam222

New member
זה העמוד האחרון במסכת סוטה

אם אני לא טועה סוטה עב ע"ב

מי אמר שלא למדתי סוגיא חילונית?

אל תקבע עבורי עובדות. והכל בעיני המתבונן, למדתי ארוכות שעל טעם ועל ריח אין להתווכח. נכון שיש גזענות,בכל מקום שאליו תפנה תמצא גזענות, את הגזענות יוצרים אנשים קטנים ומסכנים, כנ"ל את הבורות. אבל להאשים חברה שלמה בכך?, זה רק תירוץ להצדקה עצמית למעשים שלי. אם הייתי רוצה לפרט את תחלואי החברה החילונית על כל גוניה ומרכיבה, הייתי מרכיב לך "קונטרס" שלם שמופק מפסקים של ביה"ד לתביעות קטנות ועד למשקים סוציאלים ותכני עבודות מחקר של האוניברסיטאות בארץ על רקעי אפליה וכ"ו. מה אתה מדבר. יצאת מעולם שהוא לא כ"כ מושלם (העולם הדתי) ונכנסת לעולם שהוא בודאי רחוק מלהיות חצי מושלם. (העולם החילוני). תשים לב לאחוזי התמותה כלפי חתך גילאים. תראה לי ש-60% מהאוכלוסיה החילונית עוברת את גיל 80. חכם עיניו בראשו. אבל תהיה ישר ונאמן לדבריך,תהיה כנה ואמיתי בשביל להוריד את הנגיעות כלפי הצד החרדי ואז תשב לבדוק את הנתונים.

אחר

New member
אנשים קטנים ומסכנים?

אלו שקובעים מכסה של בחורים ספרדים שיכולים להתקבל לישיבה הם קטנים? אני מסכים שהם מסכנים, אבל הם רובו ועיקרו של הציבור החרדי. העובדה היא שבקהילה הדתית לאומית שאלה העדה היא כבר כמעט לא רלוונטית לשום דבר ורק הציבור החרדי מתעקש למנוע כל אינטגרציה. ואני לא מדבר על אינטגרציה עם קהלים שונים מבחינה השקפתית, או אף מבחינה מנטלית, אלא על אפליה שכולה מבוססת על המוצא העדתי. יש משפחות שלמות של ספרדים שכבר הצליחו ללמוד בישיבות אשכנזיות, ומבחינה מנטלית אין שום הבדל בינם לבין אשכנזים, אבל שידוך עם בחורה אשכנזיה הוא כמעט בלתי אפשרי. אתם אנשים עלובים שם בשטיבל, פוחדים להסתכל החוצה מחשש שכל בניין הקלפים שלכם, המבוסס על אטימות ובערות, יתמוטט.

אוי כמה שאתה פאתטי

1)"הרי ידוע שהסבירות המדעית שיש ישות עליונה גדולה בהרבה מהסבירות שאין" כך אתה כותב, למי זה ידוע? אני לא שמעתי על כך, נכון כך אומרים המחבתי"ם אבל "הרי ידוע" שהם משקרים בהרבה דברים (עיין בדעת אמת) אז אולי גם בזה הם משקרים. 2)מה הקשר בין אלהים ודת? 3)אם חז"ל ידעו כ"כ טוב את מה שיקרה, למה הם לא נתנו סימנים הרבה יותר טובים, למשל, יהיה מיקרוגל ומטוסים ומכוניות, אה? 4)הח"ח כותב באיזשהו מקום שכבר התקיימו כל הסימנים שנתנו חז"ל, ואם זה היה לפני מאה שנה בזמן הח"ח, למה משיח עדיין לא בא? 5)אבל הכי אהבתי את הקטע שלך "מדוע לעזוב דרך ולבחור בחדשה שלפעמים מסוכנת ולא ידועה? הרי כולנו רוצים שיהיה טוב,לכולם,שכולם ירגישו טוב ושיהיו שמחים. לכולנו מכנה משותף- כולנו בני אדם" אכן אנו רוצים שיהיה לנו טוב ולחיות בדרך חיים שאיננו מאמינים בה זה גיהנם, אני אומר לך את זה מנסיון.

למעלה