מישהו מכיר את ה MUDBOX?

• פותח הנושא chubu
  • פורסם בתאריך

chubu

New member
מישהו מכיר את ה MUDBOX?

אני מתעניין בתוכנה, פתאום גיליתי כמה אנשים שעובדים איתה ורציתי לשאול: אני משער שהיא עובדת על אותו עיקרון כמו ZBRUSH (נראה לי) מישהו יודע איזה מהתוכנות יותר טובה? יותר טובה הכוונה ידידותית יותר, חכמה יותר, יותר אופציות לעבודה וכו' ואני אשמחן לשמוע חוות דעת של מישהו שעבד איתה אישית, אם יש פה כאלה

Newbie 91

New member
טוב אז ככה.

בתור אדם שבא מעולם התוכונת תלת רגילות, מאדבוקס הרבה יותר דומה לה.. בניגוד לזיבראש שדוגלת בעניין שהיא 2.5D (מה שפחות מתבטא בגרסא החדשה..) ולכן יש כמה דברים, בייחוד בתחום הממשק שטיפה מעצבנים בזיבראש. סה"כ שתי התוכנות מעולות במה שהם עושות, אבל זיבראש מיועדת נכון להיום להגיע לרמת פירוט יותר גבוהה, פשוט כי המנוע שלה עובד בצורה שמאפשרת להגיע לרמת חלוקה הרבה יותר גבוהה ממאדבוקס. מבחינת נוחות להמון אנשים זיבראש נוחה, לי אישית היא די מחרידה ואני מעדיף בהרבה לעבוד עם מאדבוקס. כרגע בגרסא החדשה של זיבראש, יש בעיית ייצוא דיספלייסמנת.. זה בטח יסתדר, במאדבוקס עובד יופי. מבחינת אפשוריות לזיבראש יש הרבה הרבה יותר והיא יותר רחבה, אפשר לצייר טקסטורות, אפשר לעושת פוזיציות, אפשר למדל בזיספירס, אפשר למפות (בצורה אוטומתית .. אבל בכל זאת) סה"כ הרבה יותר רחבת יריעה ומאפשרת דברים שלמאדבוקס פשוט אין, כי היא מתרגזת אך ורק בפיסול. בקיצור אם אתה רק רוצה לפסל, מאדבוקס בהחלט עונה על הצורך ולדעתי האישית יותר נוחה (אבל עוד פעם זה דבר לגמרי אישי). אם אתה רוצה קצת מעבר, לטקסטר לתת פוזות לדמות שלך וכדומה, ובנוסף תוכנות פיסול מאוד חזקה ובפרטים הכי קטנים גם יותר חזקה, לך על זיבראש. אגב היום הרבה מאוד אנשים משלבים... מפסלים את הרוב במאדבוקס, ואת הפיין דיטייל ביזבראש. לך אם מה שאתה מרגיש בו הכי נוח, בהצלחה.

chubu

New member
תודה ניובי! רק עוד שאלה קטנה

אני מנחש שכן, אבל בכל זאת, רק להיות בטוח: אפשר להעביר ממקס לאחת מהתוכנות ואז להחזיר למקס כשאני מסיים נכון?

Newbie 91

New member
נכון.

אתה מייצא בתור obj ומחזיר בתור obj + מפת דיספלייסמנת שבעזרת מנטלריי\וירייי אתה יכול לרנדר אותם ולקבל רינדור של המודל במצב המפוסל שלו.

למעלה