מישהו מכיר את סוג העבודה בשב"ס?

MIRUSH8

New member
מישהו מכיר את סוג העבודה בשב"ס?

אני כרגע בחיפוש עבודה בצפון. הבעיה שאין יותר מדיי אופציות - חוץ מבשב"ס,ואני גם לא יודעת יותר מדיי על סוג העבודה. בכנות-זה תמיד גם קצת הלחיץ אותי. אשמח ליותר מידע בנושא.

עשיתי הכשרה בבית סוהר

זה משתנה מכלא אחד לשני, אבל באופן כללי כל עו"ס מופקד על אגף אחד, ומטפל באסירים שם. אני חושבת שמדובר על בערך 100 אסירים באגף, אבל זה בטוח משתנה בין בתי הסוהר, ולפעמים גם בתוך בית הסוהר עצמו - תלוי באופי האגף. רוב האגפים אינם נקיים מסמים, וזה אומר שחלק גדול מהטיפול קשור להתמכרויות. בדר"כ בגלל ריבוי הפונים אין אפשרות לקבל מישהו לטיפול שבועי, ועל כן טיפולים (לאסירים ברי המזל שבאמת מקבלים טיפול פרטני) מתקיימים אחת לשבועיים, הכל תלוי בלו"ז של העו"סית. חוץ מזה יש הרבה קבוצות תמיכה. כמובן שאופי הטיפול הוא מאוד שיקומי. יש גם עיסוק רב בניירת - בבקשות שונות של האסירים, הכנה לשיחרור וכו'.

ixmix

New member
זה באמת לא נשמע משהו

אבל לא גרוע כל כך שצריך לכתוב את זה 3 פעמים...

לא...

אבל אם מעניין אותך לעבוד בשב"ס באיזור הצפון - ממליצה לך לברר על בית סוהר חרמון. מדובר בבית סוהר שיקומי בו יש הרבה יותר הקפדה על יחס הולם של אסירים מטופלים לעו"ס. הוא שונה לגמרי מבתי סוהר רגילים, והוא בית סוהר טיפולי בו הדגש הוא לא על ענישה, אלא באמת על טיפול ושיקום. על כן הגישה לטיפולים פרטניים מהותיים ואפקטיביים קלה יותר לעו"סים ולאסירים. שמעתי רק דברים טובים ממישהי שעשתה שם הכשרה. אמור להיות מקום מאוד מיוחד (במיוחד שיחס לזה שבכל זאת מדובר בבית סוהר).

MIRUSH8

New member
האמת?

גם אני שמעתי רק דברים טובים על כלא חרמון (בעיקר מבנות שעשו שם שירות) אבל... עדיין... אין לי מושג למה העבודה שם עדיין מלחיצה אותי כ"כ.

אני מניחה שלפני תחילת העבודה

תוכלי לבקש שיעשו לך סיור ויסבירו לך על מהות העבודה והתנאים לפני שתצטרכי לתת תשובה של כן/לא. תגיעי, תסתכלי, תתרשמי... אולי זה הרבה פחות גרוע ממה שאת חושבת.

MIRUSH8

New member
צודקת...

אני מניחה שכן... אוף... אבל זה כ"כ מרתיח שצריך להתפשר... אני עוד בסוף אמצא את עצמי חוזרת למרכז לצערי... אירוני,הא? כלא או מרכז..?

yalik

New member
אני לא מבינה מה הבעיה?

אני לא ממש מבינה מה הבעיה שלך. עוד לא הגעת לריאיון ראשון אפילו וכבר את יודעת שזה לא בשבילך, פשרה, עבודה מבאסת וכו'?! חכי, תני לדברים הזדמנות. ואם זה לא מענין אותך - אז לא. יש מספיק עו"סים מוכשרים שמענין אותם באמתלעבוד בסוג כזה של עבודה. 'מרתיח' אותך? אף אחד לא מכריח אותך לעשות כלום.

MIRUSH8

New member
וואווו...

למה ההתקפה? סה"כ העלתי את החששות שלי מהמקום. ברור שאני אתן הזדמנות במידה וזה יתאפשר ואני בטוחה שיש עוד המוני עו"סים מוכשרים. זה בא סה"כ מתוך הלחץ, אז......

MIRUSH8

New member
אגב...

זה גם לא "משהו באוויר" אופציית הכניסה שלי לשם מאוד ממשית ומכאן הצורך להחליט.

yalik

New member
מההודעות הקודמות שלך היה נשמע

שאת עדיין בשלבים ראשוניים. ועדיין, אני חושבת שלא מתחילים עבודה עם גישה כזאת. הרושם שנוצר אצלי הוא שאת מנסה בכוח למצוא דברים שליליים בסוג העבודה ואז יש שתי אפשרויות: הראשונה - העבודה באמת לא מתאימה לך. אז פשוט אל תלכי על זה. השניה - זה בעיקר מתוך לחץ. ואם זה ככה, אני מציעה לך להירגע ולנסות להיות חיובית יותר. מגישה כל כך שלילית לא ייצא לך שום דבר טוב. חוץ מזה, יוצא לי לראות לא מעט הצעות עבודה בפנימיות בצפון, וגם בתחומים אחרים. לא נראה לי שיש פחות הצעות מאשר במרכז, זה פשוט דורש סבלנות... בכל מקרה, בהצלחה.

MIRUSH8

New member
בהחלט

לחץ הוא לא דבר טוב. בכל אופן, תודה רבה. ואם תתקלי בדרושים באזור צפון-אני אשמח לעידכונים.

MIRUSH8

New member
בהחלט

לחץ הוא לא דבר טוב. בכל אופן, תודה רבה. ואם תתקלי בדרושים באזור צפון-אני אשמח לעידכונים.

yalik

New member
אם אני זוכרת נכון

ראיתי בזמן האחרון מודעה בקשר לעבודה בטירת הכרמל במרכז הורים-ילדים או משהו בסגנון, מופיע בשתיל (www.shatil.org.il). אני יודעת גם שבעמותת עלם מחפשים מנהל למועדון נוער טיפולי בחיפה (www.elem.org.il).

MIRUSH8

New member
תודה...

אני אומנם גרה בגליל אז זה לא בדיוק האיזור אבל תודה ענקית-אכנס ואבדוק.

למעלה