מישהו מכיר את קהלת?

0Pandemonium0

New member
מישהו מכיר את קהלת?

אני אחרי שיעור תנ"ך מהנה ופילוסופי במיוחד, במהלכו הוזכר גם המטריקס, על ספר קהלת. אין לי כוח עכשיו לכתוב על מה בדיוק דובר (בכל-זאת, כמה תנ"ך אפשר ברצף?
), אבל מה אתם אומרים על התיאוריות של קהלת? עם הפרשנות המוזרה של המורה שלי, מיד חשבתי על המטריקס.

miss mcmillan

New member
אני מכירה את קהלת מצויין

אבל אין לי מושג למה שם אתה מתכוון באמרך "התיאוריה של קהלת".

0Pandemonium0

New member
היה לי יום ארוך ולא הספקתי לכתוב את

מה שרציתי
בעיקרון, זה מה שגיליאנה אומרת: "הבל הבלים הכל הבל", ואין משמעות לכל דבר שהאדם עושה. כל מה שהאדם חושב שהוא מחדש, כבר חודש לפניו. הכל שגרתי, הכל משעמם, אין טעם לכלום. בפרק ג', פס' י-י"א, כתוב: "ראיתי את הענין אשר נתן אלוהים לבני האדם לענות בו. את הכל עשה יפה בעתו, גם את העֹלם נתן בליבם, מבלי אשר לא ימצא האדם את המעשה אשר עשה האלוהים מראש ועד סוף." כאן המורה שלי פירש את "לַעַנות בו" כ"לֶעַנות בו", פירוש שמתאים מאוד להמשך: אלוהים נתן בלב האדם את העולם (הכוונה לנצח), ואת הסקרנות לדעת הכל על העולם ועל מעשי האל (מתקשר לבראשית-אכילת אדם וחווה מעץ הדעת, כדי שיוכלו להבחין בין טוב לרע), כאשר בעצם הוא לעולם לא יידע את מעשי אלוהים. עוד פירוש היה ש"עלם" הוא שיכול אותיות של "עמל", כלומר-סבל. בקיצור, אלוהים הוא המתכנת הגדול ש"תיכנת" אותנו בצורה מסויימת, ויותר מזה, "תיכנת" בצורה מסויימת את העולם-שבו הכל קבוע מראש ובלתי ניתן לשינוי.

miss mcmillan

New member
אני חושבת שהושמט הפירוש המאטריקסי

ביותר. "עולם"- מלשון העלמות, דבר נסתר. מזכיר לי את מורפיוס-
the world that" has been pulled over your eyes to blind you from the truth"...​
אלוהים עשה אותנו עיוורים, שבויים בתוך עולם שמעלים את האמת (יש שיאמרו- העולם מעלים את האלוהים עצמו, חוקי הטבע מאפשרים לנו- אם נרצה- לכפור בקיומו של האל)- והעולם הזה מלא בעיסוקים קטנים וטרדות שלא נותנים לנו להת]פנות ולחשוב על האמת- "ותכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר
". למה לו לעשות ככה? לא יודעת. אולי כדי ליצור עולם שבו יש אפשרות בחירה אמיתית בין טוב לרע, כי אם אתה רואה את אלוהים כל הזמן אתה לא יכול לבחור ברע- אתה חולץ נעליים במקום
.

0Pandemonium0

New member
וואו, זה פירוש יפה.

והוא באמת מתאים יותר מכולם למטריקס. אבל מה את אומרת בעצם? שאת מאמינה שיש איזשהו "עולם אחר" שאנחנו לא רואים? שאנחנו לכודים באשליה?

miss mcmillan

New member
../images/Emo9.gif

זה פירוש יהודי קלאסי (שאני לא זוכרת איזה פרשן אומר). לא בהכרח "עולם" אחר, כשלם, אלא שאולי יש אמיתות שהמציאות מסתירה מאיתנו (כאמור, כגון הימצאו של אלוהים, הימצאה של אמת קונקרטית). אני לא בהכרח מאמינה בזה, אבל זה הסבר שמצא חן בעיני.

Gilliana

New member
הכל הבל הבלים?

המממ... כן, זה מעניין. בשורה התחתונה קהלת (שלמה) פוסק שכל העולם הזה הזה בו אנו חיים הוא "הבל הבלים" - אפשר לפרש את זה בדומה למטריקס ולומר שהכוונה היא לכך שהעולם איננו אלא אשליה, מציאות מדומה. אבל אפשר גם לראות זאת בצורה אחרת: קהלת, שהיה אדם מאד חכם והגיע לרמות פסיכולוגיות ופילוסופיות מאד גבוהות הגיע למסקנה שלמעשה, ברמה היקומית, אין חשיבות לנעשה בכדור הארץ או בעולם הנוכחי שבו אנו חיים - האדם אינו אלא בן חלוף ובסופו של דבר מות ימות ויהיה מה. אני תמיד ראיתי את מסקנותיו של קהלת יותר בכוון הזה ולא בכוון המיסטי מטריקסי.

Matrix76

New member
לא להאמין ראיתי את הסרט הזה אולי...

50 פעמים לפחות ולא שערתי שיש פורום כזה אני בהלם

AnnabeI Lee

New member
אוו אוו בוו, בא נפתח ניקים חדשים

רק במקום מספרים נהיה דמויות משניות מסטאר וורס. I call jar jar!

Free Smile

New member
הודעתך מתפרשת בעיניי כמסרסת ../images/Emo98.gif

יש איזושהי צורת חשיבה שאולי אנחנו, בני האדם, וכל מעשינו נטולי משמעות וחשיבות ושאנחנו בסך הכל כמו נמלים ביחס למשהו הרבה יותר גדול מאיתנו שאנחנו אפילו לא יכולים לדמין, בטח שלא לתפוס. אפשר להסתכל על אותה דרך רק מלמעלה למטה, שהכל חשוב.. ושגם הנמלים הן חשובות, משתתפות איתנו במארג החיים וחולקות איתנו את הפלא. זה יכול להתקשר לכל ענין ה"הכל אחד", וזה כבר ISSUE שאני לא מעז לגעת בו 0Pandemonium0 באותו אופן אפשר לאמר שהכל הבל הבלים, חוץ ממה שאינו הבל הבלים, והכל שגרתי חוץ ממה שאינו שגרתי והכל משעמם אלא תמצא את מה שבשבילו אתה חי החיפוש יכול להיות מעיק ומציק - אולי זה עדיף על שעמום (הסייפריסטים של הפורום מתבקשים להמשיך לישון
) שגרה יכולה להיות עסק נהדר אני משוכנע שהאפיפיור נהנה מהשגרה שלו. אני רוצה להאמין שגם גל פרידמן וסטיבן ספילברג שמחים עליהם. אפילו קהלת היה לבטח סחבק לענין מן המנין! אז לא הכל הבל הבלים, אחרת הוא לא היה מוצא טעם לרשום את זה
יש חדש תחת השמש... כל חלקיק אור שהיא שולחת הוא חדש כל פעם שאתה רואה את הסרט מטריקס, אתה יכול לראות אותו מחדש, תחת אור חדש יש חדש תחת השמש.. השמש עצמה אינה חדשה.

Gilliana

New member
רגע, רגע...

אני מעולם לא אמרתי שאני מסכימה עם קהלת - אז מה בדיוק מסרס כאן?

למעלה