מישהו מכיר ביטוח רפואי לסטודנטים ישראלים בקנדה חוץ מ DavidShield? ועוד שאלה: האם מבחן GMAT (למנהל עסקים) יכול לשמש כהוכחה לידע באנגלית במקום המבחן בבריטיש קאונסיל? ואם כן, מה הציון שצריך? תודה מראש לעונים
לפי האתר של הCIC, יש שתי דרכים עקרוניות להוכחת השליטה: 1) מבחן מוכר (IELTS, CELPIP), שים לב GMAT הוא לא אחד מהם. קרא כאן: http://cic.gc.ca/english/skilled/qual-3-1.html יש טבלא ברורה איך ממירים ציון מהמבחנים האלה לניקוד בסעיף השפה 2) "Providing Other Written Evidence" http://cic.gc.ca/english/skilled/qual-3-2.html פה כבר יש לקצין ההגירה שיקול דעת, ואתה לא רוצה לתת לבירוקרט שיקול דעת. תאמין לי (ואני אומר את זה למרות שאני הוכחתי אנגלית בדרך הזו) לפיכך: ציון GMAT יכול לתמוך בבקשתך להכרה בדרך השנייה ברמת האנגלית שלך, אבל אין פה עניין של "ציון שצריך". אם כל העניין במקרה הזה הוא לחסוך קצת טירחה, עצה אישית שלי שתתגבר על העצלנות/קמצנות ותעשה את אחד המבחנים הרשמיים לפי האפשרות הראשונה.
העדות הכתובה שה-CIC מתכוונים אליה היא כזאת שלא דורשת מהפקיד להעריך את רמת הידע שלך בעצמו - אלא מסמכים שישכנעו את הפקיד שיש לך את הרמה שעליה הצהרת. כלומר אין טעם לשלוח לפקיד את התזה שכתבת באנגלית, יש טעם לשלוח אישור (למשל) שאתה בוגר של אוניברסיטה שמלמדת בשפה האנגלית. ושאלה - רן, באיזה מסמך השתמשת ע"מ שיכירו לך באנגלית?
מבחן IELTS שפג תוקפו, ציון פסיכומטרי עתיק באנגלית, אישור שעבדתי מול לקוחות באנגלית וכו'. אבל המצב היה שונה אז. החלטות בתיק ניתנו מהיום להיום, ככה שלא היה פה סיכון של איבוד זמן. במקרה הכי גרוע הייתי נרשם באותו יום לIELTS שוב.
צריך גם לכתוב מכתב מסולסל ולהעתיק מילה במילה מתוך האתר שלהם את אופי השליטה באנגלית. כמה טוב שנעזרתי ביגאל בן-ציון. בלעדיו הייתי חושב שאין מנוס מלחכות שוב עד הבחינה, ואז כבר היתה נגמרת חגיגת ה"באת קיבלת".