מישהו מכיר דרך טובה.......

aya_bsf

New member
מישהו מכיר דרך טובה.......

שלום.......... בזכותך תיאולוגיה הגעתי לכאן......כי הייתי בהלם שקיים פורום כזה..... לא רוצה להתחיל את הודעתי הראשונה בפורום זה.....עם נימת ציניות מרובה ולכן אעשה את זה בשאר הודעותיי...... רק רציתי לשאול אתכם "היודעים דבר" ו/או המקושרים להוא שם למעלה....... שכן אחרת לא הייתם פה.........מה יהיה???????????? ולמה לעזאזל הוא צריך כל כך הרבה חיילים ב"צבא השמיים"........ ואולי ההודעה הזו לא קשורה לכאן בכלל.......אבל אם אתם עוסקים בניתוח התורה הזו כביכול שנקראת תיאולוגיה........אז אולי זה כן המקום..... שלכם.... הממורמרת....

שלום איה

את לא היחידה שהיתה בהלם מפתיחתו של הפורום. לקח קצת זמן להבהיר מהי מהות הפורום, ומשהובהר העניין החלו הדיונים להעמיק (לפחות בעיני). אישית למדתי די הרבה בשבועות האחרונים. מטרת הפורום היא לדון בענייני דתות ואמונות שונות, ויש כבר איזו הבנה שנתהוותה שנדון בכך במנותק מפוליטיקה ושאר ירקות. בתגובה לשאלתך, איני יכולה כמובן לדבר בשם שאר המשתתפים, לכן רק אומר שאין לדעת מה יהיה. אנחנו יכולים רק לנסות לדעת רק מה יש. בעיני זו עובדה שהאדם נולד עם תהיות בנוגע ליקום, סדריו וחוקיו, ורוצה להבין מה תפקידו בכל המערכת הזו. לדעתי זהו המקור למדע, לאמנות, לפילוסופיה, ולאידיאולוגיה חברתית באשר היא, גם אם אנשים במהלך ההיסטוריה ניתקו את המושגים אלה מאלה. המניע הדתי בטהרתו (ובמנותק מהשלכות פוליטיות למשל) תורם לחברה ולאדם בתחומים כמו אתיקה ומוסר למשל. צבא השמיים הוא אלוהים ומלאכיו, הלוואי והיו לנו קצת יותר קשרים אישיים עם החבר´ה האלה.

aya_bsf

New member
תיאולוגיה את צודקת.......

את צודקת יקירתי!! פשוט הייתי במעין מצב רוח ירוד לחלוטין......ואולי זה נבע סתם מפקפוק כלשהו ביישות אלוהית מסוימת....... בכל מקרה, לגבי הפורום עצמו....אני חושבת שזה חשוב לדבר על דתות ועל הקשרן לבני האדם...כי אחרת איך הן יתקיימו ????

חי אדר

New member
הערה קטנה

השאלה היא כחצד תופסים את מושכג האל. לפי המובן המופשט של מושג האל השאלה אינה רלבנטית כלל. שהרי מעצם ההכרה בקיום אל, אזי לא שייך ליחס לו תכונות של צורך. צורך נובע מחיסרון מסויים, וכלפי האל לא שייך להחל קטגוריה של צורך. אנו יכולים רק לנסות להבין את הדברים הקימים ולחפש את המשמעות שלהם עבורינו. אך כלפי האל איננו יכולים לחפש את המשמעות. ובחיפוש המשמעות עשויים להיות דעות והשקפות שונות איש איש לפי מימדי העיון וההשקפות שגיבש.

למעלה