מישהו מכיר וטרינר טוב לנחשים באיזור ירושלים ?

reevz

New member
דעות יתקבלו בברכה

גודל של טרריום... מי ממליץ על איזה לנחש בואה בת חודש (40-50 ס"מ) לפי החישוב של 3/4 אז הוא אמור להיות 40*30*40 שזה נראה לי קטן וצפוף מדיי האם טרריום גדול מדיי (אם יש דבר כזה בכלל) יכול להיות רע לנחשה - אם כן , אז למה ?

reevz

New member
מישהו מכיר וטרינר טוב לנחשים באיזור ירושלים ?

אם כן, בבקשה תחלקו 054-6418811 , אלי או בהודעה תודה תודה

TAINTED SAINT

New member
קח בחשבון שבואה גדל...וגדל...וגדל...

הבואה לא הולכת להשאר זמן רב בגודל 40-50 סמ'... אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתכוון לבואה קונסטריקטור אימפרטור,קצב הגדילה שלהם מהיר אם אתה מספק את התזונה הנכונה ואת הטמפרטורה הדרושה [ואת כל התנאים האחרים כגון מים,נקיון,מחסה וכו']. טרריום בגודל שציינת יהווה בזבוז כסף,עצתי לך לרכוש מעתה טרריום באורך מטר או מטר ועשרים,נסה לראות למי יש אחד שכזה למכירה משומש וחסוך כמה מאות שקלים.[ולא,אין לי כזה משומש למכירה,זה לא היה נסיון למכור לך טרריום משומש.] תחבר כמה ענפים בטרריום לחלקו העליון בצורה בטוחה כדי שיהיה לבואה שלך על מה לטפס,זה גם יתן לה הזדמנות להתנהגות יותר קרובה לזאת שבטבע,נחשי בואה אורבים לא פעם על ענפים וממתינים לטרף שיתקרב ויעבור מתחתיהם ואז תופשים אותו מלמעלה. אין טרריום גדול מדי כשמדובר בנחשים בכלל ובבואה בפרט. בהצלחה.

רן333

New member
כשמדובר בנחשים בכלל -

בהחלט יש כלובים גדולים מדי. כלוב יכול להיות גדול מדי עבור הנחש משתי סיבות עיקריות: 1. יש נחשים שכלוב גדול מדי גורם להם לחוש חוסר בטחון. 2. ברוב המקרים, כשהכלוב גדול מדי, זה מקשה מאוד על המגדל לחמם אותו בצורה יעילה, ומי שסובל מכך בסוף זה בעיקר הנחש.

TAINTED SAINT

New member
קח בחשבון שהטרריומים הכי גדולים הסטנדרטיים

בארץ הם באורך מטר,מכסימום מטר וחצי. אני מחמם רק מחצית מטרריום בגודל כזה ומאפשר לנחש לבחור את האזור המתאים לו. לגבי בטחון עצמי-אני מספק יותר ממחסה אחד כשמדובר בטרריום גדול [לפעמים עד שלושה-תלוי בגודל הנחש] וכך לא הייתה לי אף פעם בעייה עם נחש שחש "אבוד בטרריום". רוב הנחשים בכל מקרה אצל חובבים לא זוכים ללוקסוס של טרריום מספיק גדול שיוכלו לחוש בו אבודים ולאבד את בטחונם. לדעתי-ואינני מתווכח על מי צודק,רק מביע את דעתי-עדיף טרריום גדול מדי מאשר טרריום קטן מדי.

רן333

New member
מספר נקודות:

1. בהודעה הקודמת שלך לא דיברת על טרריומים סטנדרטיים, אלא פשוט כתבת שאין טרריום גדול מדי. 2. גם כלוב באורך של מטר עד מטר וחצי (וברוחב של כמחצית מהאורך) עלול להיות גדול מדי בחלק מהמקרים. למשל: כשמדובר בנחש צעיר וחסר ביטחון, שניזון מטרף חי שמשוחרר בכלוב שלו. במקרה כזה, כלוב גדול מדי יקטין את החשיפה של הנחש לטרף המשוחרר בכלוב (פשוט מכיוון שהטרף יוכל להימצא רחוק מאוד מהנחש), וזה יכול להפריע מאוד להאכלת הנחש. 3. צריך לקחת בחשבון גם את הדבר הבא: חלק ניכר מהחובבים מתכננים את כלובי הנחשים שלהם בעצמם, ודואגים לבנות אותם בעזרת בעלי מקצוע מתאימים (לא פעם אנחנו מתבקשים לייעץ למישהו שבונה כלוב שהוא עצמו תכנן). לכן, הגדלים המאפיינים את הכלובים המוכנים המוצעים למכירה בארץ הם לא ממש גורם מגביל. 4. כלוב שרק חלקו מחומם, וחלקו חשוף לטמפרטורות רקע נמוכות מאוד, עשוי ליצור בעיות בחלק מהמקרים. בכלוב כזה עלול להיווצר מצב שבו הנחש שוהה, מסיבות שונות, בחלק לא-מחומם של הכלוב, ונחשף לטמפרטורות נמוכות מדי. 5. יתכן שעדיף כלוב גדול מדי על פני כלוב קטן מדי. באותה מידה: טמפרטורה נמוכה מדי עדיפה ברוב המקרים על פני טמפרטורה גבוהה מדי, ולחות נמוכה מדי עדיפה על פני לחות גבוהה מדי. אבל זה לא אומר שאין טמפרטורות שנמוכות מדי עבור נחשים, שאין תנאים יבשים מדי עבור נחשים, ושאין כלובים גדולים מדי עבורם.

TAINTED SAINT

New member
מצטער ../images/Emo3.gif עניתי לך בלי לשים לב שאני תחת ניק

של חבר שמתארח אצלי. עכשיו נותר לבדוק איפה הוא ענה תחת הניק שלי...

רן333

New member
ראשית,

הבהרת במפורש שאתה מתייחס לנחשים בכלל, ולא רק לבואות. שנית, הדברים שאתה כותב נקראים לא רק על-ידי מי ששאל את השאלה, אלא על-ידי כלל גולשי הפורום. שלישית, כלוב גדול מדי עשוי להוות בעיה לא רק במקרה של זעמניים כמו מילקסנייקים. חלק מהבעיות האפשריות שמניתי יתכנו גם כשמדובר במינים שונים של חנקיים.

TAINTED SAINT

New member
וגם הבהרתי במפורש שזאת דעתי האישית.

ואני עדיין מחזיק בה. תשובתי הייתה במקור למגדל מתחיל המגדל בואה קונסטריקטור. באשר לגודל הטרריום,אני מסתמך על שכתבו מומחים וטובים ממני העוסקים בגידול נחשים כל חייהם ונחשבים למומחים בתחום,ועל מעט הידע האישי שצברתי מנסיון,אני מתנצל על כי הידע שלי מוגבל וכן הנסיון המעשי שיש לי בגידול זוחלים ונחשים,אני בתחום רק מגיל עשר,אני כיום בן 44.... אני לא מבין בדיוק מה הפואנטה בויכוח ביננו ? אני יכול למנות לך רשימה שלמה של בעיות תאורטיות העלולות להגרם אף בתנאים אופטימליים,עדיין ברמת העקרון מומלץ על אזורי טמפרטורה שונים בכלוב\תצוגה על מנת לאפשר לבעל חיים לבחור את האזור המתאים לו. בלי לנקוב בשמות ולהביך אף אחד מהתחום,אתמול בלילה ניהלתי שיחה עם בחור שבזמן שהיה בנסיעה שנמשכה שבוע,מישהו הזיז בטעות את מכוון החום בטרמוסטאט לחמישים מעלות והנחש מת... בטרריום עם אזורי טמפרטורה שונים [כולל אזור לא מחומם] הדבר לא היה קורה משום שהנחש היה יכול לנוע לאזור פחות חם.

רן333

New member
1. רוב הדברים שנכתבים כאן הם דעות אישיות,

כולל (כמובן) הדברים שאני כותב. וכשמישהו כותב דברים שלדעתי (האישית) אינם נכונים, ונוגעים לנושא שמעניין אותי, אני כותב זאת. 2. אני לא חושב שהגיל שלך ו/או מספר שנות הותק שצברת בתחום מחסנים את הטענות שאתה מעלה מפני ביקורת או מפני דיון ענייני. (אגב, גם אני עברתי את גיל 16 די מזמן, וגם אני מבסס את הדברים שאני כותב על ניסיון שצברתי במשך שנים לא מעטות, ועל קריאת חומר שנכתב על-ידי מגדלים מנוסים מאוד שאת דעתם אני מעריך.) 3. אכן, מומלץ לספק איזורים שונים שהטמפרטורות בהם שונות. אבל מדוע זה רלוונטי לענייננו? הרי בשום מקום לא טענתי שזה לא מומלץ; הצבעתי רק על הבעייתיות בקיום חלקים שאינם מחוממים כלל, ושהטמפרטורה בהם עלולה לצנוח (ואכן צונחת, במקרים רבים שבהם יצא לי להיתקל) לרמות נמוכות מדי. 4. הנקודה האחרונה שהעלית אכן רלוונטית וחשובה: כשלי תרמוסטט הם אכן סכנה שכדאי למצוא דרך להתגונן מפניה. אבל לאור החסרונות שציינתי כבר, לא הייתי ממליץ על כלובים ענקיים המכילים חלק שאינו מחומם כלל כדרך ההתגוננות הטובה ביותר. דרכים אלטרנטיביות יכולות להיות אלה: א. שימוש בציוד אמין ככל שניתן; ב. חיבור תרמוסטט נוסף בטור עם התרמוסטט המרכזי, וכיוון התרמוסטט הנוסף כך שיפסיק את הזרם אם הטמפרטורה תעלה מעל לרף בטיחות מסויים שאותו אתה קובע.

tesnake

New member
אם יורשה לי להוסיף על דבריו של רן

בואה היא נחש ארבורלי. וככזה הוא יעדיף יחסים של גובה, אורך ורוחב כאלה: 1:1:2 . על המידות שציינת(reevz( אתה יכול להוסיף 10 או 20 ס"מ לא יקרה כלום. מנסיוני הענף בשיכון נחשים צעירים\בוגרים, ממנים שונים בטרריומים בגדלים שונים. הרשה לי גם,להציע לך לא לשכן אותו בטרריום גדול מידי. חכה שיגדל מעט לפני שתחשוף אותו לטרריום בגודל מלא. שבת שלום.

reevz

New member
אין מזל לילדה שלי אני רואה ...

יש לכם מושג אם זה נורמאלי (שלושה ימים אחרי שאכלה)

naja

New member
זו התחלה של נשל.

יכול להיות שהוא תקוע. אם היא לא תמשיך להתנשל בשעות הקרובות, שים אותה לשעה במים חמימים(לא יותר מ25 מעלות!!) ואז נסה לעזור לה להשיל. ובקשה קטנה-שרשר בבקשה את ההודעות שלך. זה לא לעניין שחצי מההודעות בדף הראשון הן שלך ובאותו הנושא.

reevz

New member
אני לא מדבר על הנשל ... אני מדבר על הלסת שלה

לגביי הנשל ... נטפל בזה אחרי שאר הבעיות ...

reevz

New member
תודה תודה תודה תודה תודה

נראה לי שהצלת לי את אנג'י !!!!!! עשיתי את מה שאמרת וזה היה ממש תקוע על החלק של הלסת התחתונה, לאט לאט ובזהירות הורדתי את זה אחרי שעתיים של אמבטיה ואחרי כ5 ס"מ מטה מהצוואר הנשל פשוט החליק למטה. גם הלסת נסגרת כעת וחוזרת למקום המושלם שלה (כנראה שהחלק של הנשל שלא ירד התקשה ולא איפשר לה לעשות את זה) בכל מקרה המון המון המון תודה לך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reevz

New member
החלק של הראש (לסת עליונה והקרקפת) ירד כבר

וגם אין שמאל אם אינני טועה אבל עין ימין עדיין לא , והעור מתחיל להראות סימני נשל ... מוזר שדווקא על העיניים הוא נשאר הכי הרבה זמן.

למעלה