מישהו מכיר חנות לציוד בניו יורק?

susony

New member
מישהו מכיר חנות לציוד בניו יורק?

ההורים שלי נמצאים שם עכשיו ואני רוצה לקנות שם בנזיניה, אשמח לקבל כתובת או אתר אינטרנט תודה אביב

natyh

New member
אין סוף חנויות ;

זה המקום להצטידות ולפני 24 שנים טסתי במיוחד לארה"ב לצורך הזה אז לא היו בנזניות כאן היום המצב שונה .... מספייק לחפש בגוגל. אך הכי פשוט לקנות באי ביי ושישלחו אלהם. בדוק לפני כן את ההבדל במחיר בין הארץ גם האחריות שוה כסף.

susony

New member
עשיתי חיפוש בגוגל, הוא שולח אותי לחנויות מחוץ

לעיר. אני זקוק לכתובת מדוייקת ההורים שלי נמצאים עכשיו שבוע בניו יורק ואחרי זה ממשיכים להוואי, אני חשבתי לקנות את ההבנזיניה הזו, עולה 64$, בארץ הבנזיניה הכי זולה שמצאתי עולה 530 ש"ח. אני חושב שעם האחריות זה שווה את ההבדל אביב

susony

New member
בסוף התכוונתי להגיד,

שעם הפרש מחיר כזה אני מוכן לוותר על האחריות

natyh

New member
צודק

שיקנו באי ביי או שתקפוץ לחנות מטיילים פתח את ההנד בוק באנגלית,יש שם פרסומות לחננויות בניו יורק או חפש באתר הלונלי פלנט בטוח תמצא פירסומות. של חנויות רציניות. או באתר הזה .

susony

New member
תודה,

מצאתי בסוף 2 חנויות, קצת יותר יקרות מהחנויות שמצאתי מחוץ לעיר אביב

natyh

New member
מפלצת ההודעות מחקה את ההודעה שלך

לא ברור לי איך זה קרה כי אני לא מחקתי אך ההודעה שלך שכותרתה חיפשתי עכשיו בגוגל נמחקה מהפורום. אנא שלח את ההודעה שוב .

fazer_1000

New member
לא יודע לאיזה צורך אתה מייעד את הבנזיניה שלך

אבל מאחר וביליתי את החודש וקצת האחרונים במחקר אחרי כל מיני ציודים למיניהם (כשחלק ניכר מזה היה בין היתר על בנזיניות) אז אני חושב ששווה לך להשקיע עוד טיפה בבנזיניה של אחת מהחברות היותר איכותיות. יש לא מעט יצרנים (כולל קולמן) שעושים אחלה מוצרים אבל שלוש חברות נחשבות בטופ- MSR, PRIMUS וOPTIMUS. לפרימוס וMSR יש כל מיני סוגי דגמים עם פונצקיות שונות ולפרימוס יש בגדול דגם אחד (עם שני הבדלים קלים אבל בגדול דומה). המחירים נעים בין 60 ל120 דולר לכל הדגמים של שלושת החברות (אלו מחירים זולים יחסית של החברות, מצאתי שיש הפרשי ענק בין חנויות שונות על מוצרים שונים ולא רק בקטע של חנות זולה או יקרה אלא שיש חנויות שמוכרות X בזול אבל Y ביקר.) מהמחקר שלי אני ממליץ לך ללכת על פרימוס (שזה גם מה שאני לקחתי, דגם הOMNIFUEL לצורך הענין). הן איכותיות ועמידות (יש המווווון ביקורת על המשאבות פלסטיק של MSR שנשברות או נסדקות) ולדעתי היתרון העיקרי של פרימוס ולא משנה איזה דגם זה האפשרות לחבר אותן לבלוני גז (בסה"כ צריך להחליף דיזה בראש- מתברגת בצ'יק) ויש לך גזייה רגילה גם לשימושים בארץ שבהם לא צריך את הלכלוך והברדק של בנזין.

natyh

New member
מענין

ההרחבה מתבקשת אם כי איני מכיר את הפרימוס ואופטומוס חוץ מזכרונות מבית הספתא לפני 40 + שנה ....
אם תוכל לתת קצת קישורים לדפי המוצרים ולביקורות ניתן לפתח דיון מענין. לי אישית היתה ועדיין יש בנזניה MSR ולא נתקלתי בבעיות כאלו. , כמובן שאז האפשרות שתיארת לא היתה בנמצא, וזו אפשרות מענינת.

fazer_1000

New member
כמובן שאפשר להרחיב..

סוף סוף יש לי משהו שאני יכול לעזור בו.. אז ככה, גיליתי שבתחום הציוד הישראלים לא שונים מבהרבה מאוד תחומים. מה הכוונה? בארץ מכירים את מה שיש בארץ.. לצורך הדוגמה- MSR. אין ספק שהם מהמובילות בתחום הבנזיניות אך פרימוס ואופטימוס הן לא פחות ואולי אף יותר מוצלחות ממנה. אופטימוס היא חברה שבדית שמייצרת גזיות, בנזיוניות ומוצרי בישול שדה כבר מתחילת המאה הקודמת. משהו כמו 1903. זו חברה קטנה יותר ומוכרת פחות שלפני כמה שנים הוציאה דגם שנקרא נובה ולאחרונה שיפרה אותו והוציאה דגם שנקרא נובה פלוס. הסיפור של פרימוס הוא די דומה וגם היא חברה שוודית ששורשיה איפה שהוא ב1892. MSR ידועה בארץ בעיקר בגלל שהיא החברה הכי גדולה מבין השלוש ובכלל, ובפרט בגלל שהיא כמעט היחידה שנמכרת פה, או יותר נכון נפוצה יותר וזכתה לשם טוב יותר (למרות שבחו"ל זה לאו דווקא ועוד לא נתקלתי במוכר בחו"ל שמחזיק יותר מחברה אחת שהמליץ על הMSR..). אגב, אפשר לראות את התופעה הנ"ל באופן נוסף- בארץ ידועות מאוד הבנזיניות של קולמן ואילו בשאר העולם- יוק. נחשבים לבינוניים בלבד. בבנזיניות, כמו בכל תחום כמעט, יש לרב החברות מספר דגמים שנבדלים באיכות, מטרה, פונצקיות וכמובן- מחיר. MSR- לחברה זו יש בגדול שלושה דגמים (מדברים על בנזיניות, כן? יש לה עוד הרבה מאוד מוצרים כולל בתחום הבישול והגזיות). WHISPELITE- זהו הדגם הפשוט שלהם. היום נקרא וויספרלייט אינטרנשיונל שהתוספת האחרונה באה לציין שהוא עובד גם עם דיזל וכן שיש לו את ה"שייקר ג'ט" מה שאומר שניתן לנער אותה ובתוכה יש מחט שמנקה את הדיזה מהצטברות הפיח. הפטנט הזה קיים גם בשני הדגמים הנוספים שלהם. XGK- זהו הדגם טופ שלהם והוא רובוסטי יותר ומיועד לעבודה בתנאים יותר קשים, בנוי יותר מסיבי וכו'. DARGONFLY- דגם זה דומה לוויספרלייט אבל בהבדל חשוב- יש לו אפשרות לSIMMERING, כלומר לשחק עם גובה האש כמו בגזייה/כיריים. פונקציה שלטעמי חשובה מאוד מאחר ומאפשרת לא רק לשרוף את האוכל אלא להכין גם רטבים ואוכל שדורש הכנה על אש פחות חזקה מהמבער שכל בנזיניה מסוגלת להוציא. החסרון של הדגם הזה הוא שהוא מכיל יותר חלקים מתפרקים והביקורות השונות של משתמשים אומרים שהסימרינג שלו היא בעייתית כי צריך כל הזמן לשחק איתו כדי שלא יכבה, מה גם שזה לא ברז שמשפיע מיידית על גובה הלהבה. פרימוס- גם להם יש מספר דגמים וניגע בעיקריים. פונקציה אדירה לטעמי שיש לפרימוס ואין לאף חברה אחרת- הם ניתנים לשימוש גם ע"י בנזין (וכל שאר הנוזלים לצורך הענין) וגם על ידי בקבוקי גז כמו גזיה רגילה! דבר שחשוב לדעתי מאוד בארץ, מאחר ופה אין באמת שום צורך בבנזינייה (היתרונות שלה באים לידי ביטוי כמעט ורק בטמפרטורות מבאסות, קרי מתחת ל0, ובגבהים שאפילו החרמון הסורי לא מציע..). ככה יש גם בנזינייה לחלקים בטיול שיש בה צורך ובכל השאר ניתן להשתמש בבקבוקים זולים, נוחים ולא מלוכלכים וכל זה בהחלפה של הדיזה (כולה להבריג אותה החוצה ולהחליף בזאת שמיועדת לגז). MULTI/VARI FUEL בגדול אין כמעט הבדל בין המולטי לוארי, מדובר לפי הביקורות בסוסי העבודה של פרימוס, עובדות על כל סוגי הדלק (בנזין, בנזין לבן, נפט, דיזל וכו'). כמו הוויספרלייט אבל עושות רושם יותר איכותי. GRAVITY II MF דומה מאוד למולטי רק בנוי קצת שונה, בעיקר נמוך יותר ובעל 4 רגליים וכביכול מיועד יותר למשלחות איפה שצריך סירים יותר גדולים ובהתאם יציבות גם כלפי רוחות וכו'. OMNIFUEL - דגם הטופ של החברה והוא בעל אותן תכונות של המולטי אך בעל יתרון חשוב- אפשרות לשינוי גובה הלהבה. פה ברז שינוי הלהבה נמצא על גוף הבנזינייה מה שגורם לשינוי מיידי של הלהבה וכן בביקורות נאמר שהוא מתפקד נהדר בשינויי גובה הלהבה, לא כבה וכו'. אמור להיות מאוד רובוסטי ואמין. אחרונה חביבה- אופטימוס. החברה הקטנה מבין השלוש והפחות מוכרת כביכול, לחברה זו שני דגמים על אותו בסיס- NOVA בנזיניה שיצאה לפני כ8-10 שנים בערך ולאט לאט תפסה לה קהל מעריצים שנשבעים בשמה. זוהי בנזיניה שמתפקלה לגודל קטן יותר מכף יד, עיצוב הרגליים שלה מקנה לה יציבות מעולה ושטח הנחה גדול לסירים בזכות תכנון חכם ו"מחוץ לקופסה". גם בנזיניה זו תומכת סימרינג (שינוי גובה להבה למי שעדיין לא הבין) וגם לא הברז נמצא על גוף הבנזינייה. היא מפיקה חום טיפה פחות גבוה ביחס למתחרות (אם לצורך הענין האחרות מפיקות 3000 יחידות חם לאל-אלללה, אז היא מפיקה 2750 יחידות כאלה. עדיין בכל המבחנים היא משיגה זמנים זהים או טובים יותר במבחני הרתחת ליטר מים..). גם פה נטען ע"י משתמשים ומבקרים שהסימרינג הוא מעולה, משפיע בו ברגע ועובד יציב וחלק. NOVA PLUS- בגדול אותו דגם עם מעט שיפורים במבנה הרגליים והלהבה, השינוי העיקרי הוא שהברז לשינוי הלהבה נמצא על השסתום בבקבוק (יעני בטוח יותר) ועדיין משפיע כאילו היה על הגוף עצמו. בעיה שצפה עם הדגם הזה היא שהשסתום מסובב את כל הצינור דלק ולכן צריך שהוא יהיה ישר לגמרי בין הבנזיניה לבקבוק אחרת זה מזיז את הבנזיניה ומערער את יציבותה. דברים חשובים- ניקיון: MSR יש להם את השייקר ג'ט הזה, כלומר רק לנער את הבנזינייה והיא כבר תנקה את עצמה. זה לא תחליף לפירוק רציני פעם בכמה זמן וניקוי יסודי וגם לעיתים המנגנון שייקר מפסיק לעבוד וזה באסה. נטען שיחסית בבנזיניות שלהם יותר חלקים מתפרקים מבאחרות ולכן יותר סכנות בפירוק על ידי שלומיאלים. פרימוס נותנות מולטי טול שבו סיכה לניקוב הדיזה וניקויה ובצד שני מפתח שבעזרתו ניתן לפרק את הבנזיניה לניקוי יסודי. ראיתי סרטון של זה- מאוד פשוט. לאופטימוס פטנט נחמד גם כן, "מקל קסמים" שהוא בעצם מגנט שכשמעבירים מתחת לבנזיניה מושך את הסיכה שמעל הדיזה ובכך היא מנקה את עצמה. היתרון הוא שאפשר גם תוך כדי בעירה. חשוב לציין שעיקר הבעיות שצפות בביקורות השונות כלפי MSR הם על איכות בניה ירודה (בעיקר בשנים האחרונות לאחר שנקנתה על ידי חברה שאין לה קשר למחנאות ורק חיפשו לקצץ עלויות ייצור) ובעיקר כלפי המשאבות עשויות הפלסטיק- אשר נשברות לרב ובעיקר חודלות מלתפקד בתנאי קור קשים מאוד (הפלסטיק קופא ונשבר). באחד המקומות אף קראתי ציטוט של מוכר בחנות גדולה מאוד שאמר שאת עיקר הכסף על MSR הם מרוויחים בחלקי חילוף ובראשן משאבות (בערך 50$ כשכל הבנזיניה עולה בין 70-120 דולר). הבעיה העיקרית עם אופטימוס היא שזו חברה קטנה יחסית וקשה למצוא לה חלקי חילוף וחלקים בכלל. כלומר, הכל קיים אבל בארץ לא ולא בא לי על כל טבעת עור שהתייבשה במשאבה להזמין מחו"ל. (למרות שהם נותנים אחריות להמון זמן והמעטים שכתבו שהשתמשו באחריות טענו שנענו בשירות מדהים וחלקים תוך שבוע). הם גם קצת יקרים. אני בסוף קניתי את הפרימוס (אומניפיול לצורך הענין) גם בגלל שהם חברה יותר גדולה ואין בעיה להשיג כל דבר בשבילה, היא עושה רושם של עמידה מאוד והדבר הכי חשוב לי- גם אפשרות לסימרינג וגם אפשרות לשימוש בבלוני גז. זהו בגדול, יש עוד כל מיני לפה ולפה אבל זה העיקר. מחירים אגב, בחו"ל, נעים בין 60-80 דולר לדגמים "הפשוטים" יותר- קרי וויספרלייט ומולטי פיול וסביב ה100-130 דולר לשאר הדגמים- גרביטי, אומניפיול, דראגונפליי, XGK, נובה ונובה פלוס. בהרבה חנויות המחירים גבוהים יותר אבל אלו מחירים שתדעו שאם שילמתם עליהם לא יצאתם ב"עסקה גרועה", דבר שלישראלי הממוצע משאיר טעם רע. אגב, בקבוקים לרב לא נכללים בערכה ומחירם נע בין 12 ל18 דולר ויש צורך בבקבוק אורגינלי שכן לרב הם לא מתאימים בין החברות ואז עלולות להווצר נזילות מסוכנות! כמו כן שווה לבדוק בכל מקום אם כלול בערכה שאתם קונים מגן רוח מאלומיניום, שק חפצים ואולי אף ערכת תיקון לשטח. אלו הם שני הסנט שלי, שיהיה בכיף!

pako27

New member
ביקורות יש הרבה

אני יכול לאסוף שק ענק על המלצות בגרוש שרבים כותבים....לפעמים אני קורא ובא לי לצחוק או יותר נכון לא להאמין לשטויות... לכן אין חכם כבעל נסיון וראוי לקחת המלצות בערבון מוגל אלא עם נתקלת באדם אמין שאתה מכיר אישית... לדוגמה המלצות שנתי נותן בפורום

natyh

New member
חן חן חן ../images/Emo13.gif

למעשה אני מופתע למדי נראה שהבחור השקיע לעומק בקריאה עבד קשה והעלה לנו כאן השגות ברמת מאמר. יקח ל מספר מים ללמוד את הנכתב ולהתיחס , הניסיון שלי מלמד על יעילות פנטסטית של ה MSR בטרקים בגבהים הבנזניה הזו שימשה אותי במשך שנים ייתכן שכעת קיימים בשוק מוצרים טובים יותר. כידוע לך חן אני לא אוהב שירשורים בנושא ציוד אלא אם כן הם נוגעים במהות הענין התרמילאי , וכאן זהו בדיוק המצב. על כן אקרא אלמד ואגיב תוך מספר ימים. תודה פייזר על ההשקעה , לאחר שאלמד את החומר ואגיב אערוך את השירשור הזה ובמיוחד את התוספת שלך למאמר.

pako27

New member
ח"ח על ההשקעה שלו

מהרגע הראשון אמרתי שמדובר בבחור רציני ....אכן יש השקעה מרובה בנושא - ללא ספק... אבל שוב יש ערמות של קישקושים בפורומים השונים וגם על זה ראוי לתת את הדעת. זה היה רק נורת אזהרה קטנה ולא יותר

fazer_1000

New member
קודם כל תודה על הפרגון! ../images/Emo9.gif

פאקו צודק לחלוטין במה שהוא אומר והשתדלתי מאוד (עד כמה שאפשר, בסוף אני לא מכיר את האנשים) להתעלם מביקורות של אנשים שנראו לא מבינים (כאלה שלא השתמשו אבל כתבו ביקורת על איך נראה להם בחצר, כאלה שהתייחסו למאפיינים שנראים שוליים כמו צבע, כאלה שאין להם שום נסיון קודם במחנאות בכלל ועם בנזיניות בפרט). עיקר המידע שאספתי מתבסס על מבחנים של המגזינים הגדולים, אתרים כמו backpackergeartest.org (אתר של מטיילים מקצועיים עם נסיון של בין שנה-שנתיים ל40 שנה יותר של טיולים מכל הסוגים והגישות) וכו'. בקיצור- אין ספק שקשקשנים יש לכל כיוון אבל יש גם לא מעט אנשים שכותבים ע"ב נסיון עם יותר ממוצר אחד. בכל אופן, לא פסלתי שום דבר פה בשרשור, אין לי ספק שMSR מייצרת מוצרים איכותיים אחרי עשרות שנים רבות של נסיון. רק רציתי להראות שכנראה יש יותר איכותיות ממנה ושהשם שנוצר לה פה בארץ זה בעיקר על בסיס חוסר היכרות עם מתחרות. אגב נתי, יצא לי להתקל בלא מעט ביקורות של אנשים שטענו שעשרות שנים השתמשו בMSR ולאחרונה לאחר אכזבה מדגמים חדשים (כמו מספר אנשים שציינו שבאמצע או תחילת משלחת ארקטית נשברה להם המשאבה דבר שהיווה סיכון לכל המשלחת שכן מראש יוצאים עם הסתמכות על מספר בנזיניות לבישול למספר אנשים והכל מחושב שם) עברו לאחת מהמתחרות ומציינים שיש הבדלים אדירים ושהם לא מוכנים להחליף את הפרימוס/אופטימוס שלהם בשום חברה אחרת. ושוב אני מציין שלדעתי היתרון העיקרי הוא לטובת פרימוס והבלוני גז, שלרב המשתמשים בישראל יהיה עדיף כי אין פה צורך בשימוש לא נוח של בנזין.

natyh

New member
תגובה

הערות כתבת : "יש לו אפשרות לSIMMERING, כלומר לשחק עם גובה האש כמו בגזייה/כיריים. פונקציה שלטעמי חשובה מאוד מאחר ומאפשרת לא רק לשרוף את האוכל אלא להכין גם רטבים ואוכל שדורש הכנה על אש פחות חזקה מהמבער שכל בנזיניה מסוגלת להוציא" לא מסכים עבדנו בטרקים בהוארז במשך 6 שבועות עם בנזניה כזו ובהחלט הכנו רטבים מרקים וכל הדרוש שום בעיה האוכל לא נשרף... פעם אחת הטבח החליף לנו את הסוכר במלח בדיסה .... ולהפתעתינו החמר ביקש תוספת מהעיסה הבלתי נסבלת הזו .... אך אין כאן בעיה של המבער.... כתבת "למרות שבחו"ל זה לאו דווקא ועוד לא נתקלתי במוכר בחו"ל שמחזיק יותר מחברה אחת שהמליץ על הMSR..). " לא מסכים .... מקריאה בפורומים שעשויים להיות בעלי ענין אין כל אפשרות להגיע למסקנה שנתת. כתבת " MSR יש להם את השייקר ג'ט הזה, כלומר רק לנער את הבנזינייה והיא כבר תנקה את עצמה. זה לא תחליף לפירוק רציני פעם בכמה זמן וניקוי יסודי וגם לעיתים המנגנון שייקר מפסיק לעבוד וזה באסה. נטען שיחסית בבנזיניות שלהם יותר חלקים מתפרקים מבאחרות ולכן יותר סכנות בפירוק על ידי שלומיאלים" הבנזניה שלי קלה מאד לפירוק אין לה כלל חלקים מתפרקים רבים ויש רק סיכה מיוחדת שמטרתה לנקות את הדיזה סיכה שעבדה יופי . כתבת "ובעיקר כלפי המשאבות עשויות הפלסטיק- אשר נשברות לרב ובעיקר חודלות מלתפקד בתנאי קור קשים מאוד (הפלסטיק קופא ונשבר). " לא קרה לי פעם אחת במשך שנה וחצי בתנאי קור שמשאבה הפסיקה לעבוד או שהפלסטק קפא ונשבר... הקוראים בפורום הזה אינן מתכננים מסעות לקוטב ובהחלט לא לטפס על האורסט ... ולכן ההערות הללו ממש לא רלונטיות עבורם . לסיכום הקישורים שהעלית לא הביאו אותי למוצרים כך שנשאר לי רק להתיחס לטענות כנגד MSR שהם למיטב הבנתי אינן נכונות כלל.

fazer_1000

New member
תגובות: ../images/Emo13.gif

קודם כל אקדים ואבקש לוודא שברור לכולם שאין לי שום אינטרס מסחרי או רומנטי כלפי אף אחת מן החברות. אני לא עובד/מייבא/מרוויח/מקבל תמלוגים מאף חברה וכמו כן לא "מאוהב" באף יצרן ספציפי. את שיקולי הקנייה שלי עשיתי אחרי הרבה "מחקר" והתעניינות והבחירה הייתה משיקולים עניינים (שלי, לצורכי הפרטיים) בלבד ולא מתוך נהייה כזו או אחרת אחר איזה מהיצרנים. כמובן שניתן להכין אוכל מבלי לשרוף אותו אבל האפשרות לשחק עם גובה האש נותנת לך "טווח מאכלים" נוסף. כמו אורז שהתחתית שלו אכילה (ואולי יותר חשוב- קלה לניקוי..). מרק אין בעיה להכין על איזה עוצמה שתרצה אגב.. לטענתך בעצם גם בכיריים ביתיים אין צורך בעצמת וגודל להבה משתנים ובעצם אפשר להכין את כל סוגי האוכל על הכירה הגדולה בעוצמתה המירבית. אני מכיר כמה שפים שיחלקו על דעתך.. אינני מתכוון למידע מפורומים שונים אלא מהתכתבויות עם מספר מוכרים ונציגי חנויות מטיילים (אני לקוח מציק) אשר החזיקו יותר מפירמה אחת. בכל חנות שהחזיקו MSR ופירמה נוספת המליצו לי על הפירמה השניה (פרימוס או אופטימוס, לא חברות אחרות) בטענה שהם מקבלים הרבה יותר פניות בקשר לאחריות בMSR וכן מוכרים הרבה יותר משאבות וחלקי חילוף. ההגיון שלי מקשר את העובדה הנ"ל לכך שיש יותר בעיות וכשלים עם המשאבות שלהם מאשר לאיזה צורך של בעלי MSR להחזיק מספר סטים של משאבות. אני לא מכיר את הבנזיניה שלך ולכן קשה לי להתייחס אבל גם בהוראות הרכבה של הדגמים השונים באתר של לפידות (היבואן) נראה שישנם יותר חלקים בדגם הדרגונפלי לדוגמה, גם ביחס לוויספרלייט וXGK. נוסף על כך, אל תשאל אותי איך (במקריות, במקריות), אבל הגעתי לשלושה סרטונים של אנשים שמדגימים פירוק של הבנזינייה שלהם ותחזוקה שלה (מדהים מה שניתן למצוא ביו טיוב) ומצפייה נראה שיש יתרון כלשהו לטובת השוודיות. אגב, זה גם צוין באחד המבחנים שנעשו לאופטימוס במגזין BACKPACKER. לא טענתי שהן לא עמידות בקור, אלא שעמידותן ככה"נ פחותה ביחס למתחרות בעלות משאבה מאלומיניום וזו ע"ס מספר לא מבוטל של ביקורות של בעלי בנזיניות. כמובן שיש המון ביקורות מעולות אך ענין המשאבות הנשברות היא תופעה שלא ראיתי באף התייחסות לאחת משתי השוודיות. לצורך הענין, ענין הנזילות מהחיבור לבקבוק הופיע בביקורות מדי פעם בכל שלושת החברות ולכן לא ראיתי צורך לציינו. ומילה לגבי ענין המשלחות הארקטיות- כנראה שאתה צודק אבל אחד הדברים היפים בנו הישראלים הוא הצורך שלנו יהיה את הכי טוב. רוב הציבור לא באמת צריך ג'יפ שטח ב400 אלף שח (כשהשימוש העיקרי שלו יהיה מקסימום לעלות על המדרכה מול הגן של הקטנה) או אופנוע ספורט בעל יחס משקל של יותר מ1 כ"ס לקילו, מתלים כמו יציקת בטון ונוחות כמו סד עינוי (כשעיקר השימוש בו יהיה לעבודה ומדי פעם לאיזה פס בנס הרים) ופנס ראש שנועד לטיפוס הרים אלפיני ו... הבנת את הרעיון. אנחנו אוהבים לדעת שאם נרצה, נוכל לרדת לשבוע במדבר, לפרק כל מכונית ספורט בתאוצה מהרמזור ולקרוא לבטמן מהמצח אם נרצה.. קצת מעליב שאחרי כל הטיעונים שלי בטלת אותם ככה בהינד עפעף, רק בגלל שלא מצאת את הקישור למוצרים..

natyh

New member
לא ביטלתי

התיחסתי לו היתה בעיה כפי שאתה כותב אורז שנשרף וכולי במשך השנה וחצי הייתי נתקל באחת מהבעיות הללו. אין לי ספק שהמוצרים שציינת טובים רק הטענות כלפי ה MSR לא נכונות בעליל מניסיון ארוך שנים אם אתה מעונין אפשר להיפגש ולערוך מבחן השואתי מצולם , בכל האספקטים שצינת: בישול ניקוי פירוק הרכבה משקל ונראה . אין חכם כבעל ניסיון !

למעלה