מישהו מכיר רב?

אתי@

New member
מישהו מכיר רב?

תראו איזה מעצבנים ברבנות בראשון... הלכנו להירשם לנישואין והבאנו איתנו שם של רב שאנחנו מעוניינים שיחתן אותנו. מדובר ברב בית הכנסת שבו מתפלל אבא של רונן. ברבנות עיקמו פרצוף - משום שלא מדובר ברב של ראשון... הסברנו שאנחנו מעוניינים בו, משום שאנחנו רוצים לעשות כבוד לאבא של רונן (בזה שניקח את הרב שלו) ואבא של רונן עושה ככה כבוד לרב שלו. ידענו שהם יבינו את הבקשה שלנו. אולי לא כל אחד מבין את עניין ה"כבוד", אבל אצל הדתיים זה חשוב ואנחנו בסה"כ רוצים לגרום לקצת נחת להורים... הם אכן הבינו לליבנו ואמרו שהרב צריך לשלוח מכתב שבו הוא מביע את הסכמתו לחתן אותנו, והם כבר יאשרו. בקיצור - שלחנו מכתב ופתאום הם לא מאשרים את הרב הזה... מה מרגיז בכל העניין??? בא זוג עם ערכים, שרוצה לעשות קצת נחת להורים (יש דיברה "כבד את אביך ואמך"?) ובגלל כל מיני שיקולי בירוקרטיה הם מסרבים... כ"כ מרגיז
אז עכשיו אנחנו במשא ומתן איתם בתקווה לשנות את רוע הגזירה, אבל גם מתכוננים לחיפוש רב חדש... אז מישהו מכיר רב אורתודוכסי צעיר וחביב, ולא תאב בצע???

הילית*

New member
איך אני מצטערת לשמוע... ממש מגעיל

אולי תנסו לפנות לבנין שלם? אנחנו לקחנו רב שלהם מוטי שראל שהיה פשוט אגדה- צעיר ומתקדם ומאושר ע"י הרבנות... חוץ מזה, האם זה סופי? האם אין סיכוי שיאשרו לכם בכל זאת?

אתי@

New member
לא מאוחר מידי לבנין שלם???

יש עוד סיכוי קטן שהם יסכימו... בתקווה.

הילית*

New member
אנחנו התקשרנו אליהם פחות

מחודשיים לפני והיחס היה כ"כ אדיב ורוצה לעזור שזה היה ממש מדהים... תנסי, מה יש לכם להפסיד ? אולי באוקטובר יש להם פחות חתונות

אתי@

New member
עדכון

הם הציעו לנו, בזאת הלשון: "ננסה לדאוג לכם לקומבינה עם רב משלנו שיבוא ויעשה חלק מהברכות, והרב שלכם יעשה את השאר". קומבינה הוא הציע, לא פחות ולא יותר

dorlim

New member
חוצפה!!!!

בחתונה של חברה שלי היה הרב שמואל אהרון שעשה טקס לעניין - לא יותר מידי קשקשת ועם זאת מכובד מאד ובעברית שכולם יכולים להבין . הרב הוא אשכנזי (לא יודעת אם זה עקרוני לכם או לא...), צעיר יחסית וממש נחמד. למרות שהחתונה שלנו רק במרץ אנחנו כבר דיברנו איתו והוא כנראה יהיה הרב שלנו. הטל´ שלו - 459312-050 מקווה שזה יעזור לך. בכל מקרה, נראה לי שכדאי לראות איך הרב מנהל את העניינים ואם זה מתאים לכם.

אתי@

New member
תודה, רשמתי את המספר ואם לא

יאשרו לנו אחרי הבלאגן שאנחנו עוד נעשה להם, אז אני אתקשר...

שירי71

New member
אתי@!!מי הציע קומבינה?

אני עם העצבים שלי הייתי הולכת עם טייפ חסוי מקליטה אותם שולחת לאיזה מישהו!!!! איזה חוצפה! אני אבל באופן מעשי יותר ולפני שעושים מלחמות, מציעה לך ללכת ב"צניעות" לרב האחראי ברבנות של העיר שלכם ולדבר איתו אחד לאחד - רצוי שרונן יעשה את זה, מצד שני לשתף את הרב שלכם של אבא של רונן אולי יש לו הצעה, לדוגמא הוא יגייס לעזרה איזה רב ממונה מהישוב שלו והרב הממונה ידבר עם הרב הממונה של ראשון משהו כזה. הרי ברור שבכספים עסקינן אבל אם הממונים ידברו זה עם זה אז זה יפחית סבירות לשחיתות?

אתי@

New member
את הקומבינה הציעו ברבנות

ואת צודקת בכל מה שאת אומרת (שמתי לב שלפעמים יש ביננו טלפתיה). אנחנו ננסה לדבר איתם, אם זה לא ילך נערב את הרב עצמו ואת הרב הממונה עליו, ואם גם זה יכשל, אנחנו הולכים על שיטת הטייפ מנהלים
מה שבטוח, אנחנו לא נכנעים לקומבינות ולא נשלם שוחד לאף אחד...

אתי@, סליחה על התגובה שממש לא

עוזרת... אבל ידוע לך שזה רק בגלל שהם יודעים שהם לא יקבלו מזה שקל אחד... ככה זה רבנות- כסף כסף כסף (ערכים זה כבר ממזמן לא העניין שם).

אתי@

New member
ברור, אבל אנחנו לא רוצים להיכנע

לשחיטות הזאת! הם גם דרשו שנירשם בראשל"צ ולא בחולון בגלל שהם רצו את הכסף של דמי הרישום (בתואנה שאם החתונה בראשל"צ, אז צריך להירשם בראשל"צ), ואנחנו חששנו שיעשו לי בעיות עם התעודת רווקות אז כמו ילדים טובים הלכנו להירשם בראשל"צ. בדיעבד, היינו צריכים להירשם בחולון וככה גם למנוע את הבלאגן הזה וגם בעצם לעשות מה שנוח לנו .

למעלה