מישהו מכיר שימושים שונים לסויה?

C H 4

New member
מישהו מכיר שימושים שונים לסויה?

**למקרה שאתם תוהים, את ההודעה הזו העתקתי מהמקור שכתבתי בפורום צמחונות, אני פשוט ממש אשמח למצוא את הדרכים להכין את הסויה הזו כמו שטעמתי, בטוח שיש שיטה ורק צריך למצוא את מי שמכיר אותה, אז אם מישהו כאן מכיר, אנא שתפו..** שוב ביקרתי בארץ הנוראה שנודעת בשם ארה"ב, ושוב זכיתי להתפעל מהמטעמים שיש שם, בהנחה שמוצאים את 3 המסעדות שיש בהן אוכל לא בשרי, תשמחו לשמוע שאפילו טבעוני (מקלות צ'דר מטוגנים לא נחשב צמחוני) ואני רוצה לדעת איך עושים, אז אם מישהו יודע, זה הזמן לשתף. עדיין מחפשת הוראות הכנה למה שאכלתי בשנה שעברה- vegeterian chicken בפאסט פוד סיני, זה היה שבבי סויה מוקפצים עם ברוקולי גזר פיפלים.. ואורז. הירקות והרוטב פחות בעיה, מה שהרשים אותי היה ששבבי הסויה היו ממש מצויינים. היה להם מקרם ממש רך כזה, כמו של בשר (נראה לי) מבפנים, הרבה יותר רך ממה שאי פעם טעמתי בארץ, ואילו הבחוץ היה טיפ טיפה קראנצ'י (אם מישהו פעם נוסע לחורים בארה"ב אני אשלח אתכם לשם) פשוט מעולה. איך משיגים מרקם כזה??? בשום מקום אחר מעולם לא טעמתי אותם ככה.. הפעם זכיתי להתענג על סושי, ברח לי השם של המנה, היה בפנים משהו מבוסס סויה, מצפיה קצרה (אכלתי מהר וגם נאבקתי במקלות) אני חושבת שגם זה עשוי שבבי סויה, אבל אולי אולי זה היה משהו אחר (יש עוד משהו שדומה ויזואלית לשבבים?) לא כל כך שמתי לב למרקם אבל עשו להם משהו שעשה שיהיה להם טעם מתקתק, וזה בוודאות מהסויה ולא מהרכיבים האחרים במנה, אשמח אם מישהו יודע. עוד מקום מצויין שבו אכלתי היה מסעדה תאילנדית אוטנטית (לא כמו הזבל בשמן שמקבלים כאן) אכלתי מנה של טופו מוקפץ ברוטב קארי פיקנטי עם חלב קוקוס באזיליקום ואננס. אז קודם כל, אם יש כאן מישהו מוכשר (הכוונה במוכשר שאני מחפשת את הגרסה המושקעת ולא משהו כזה עם אבקת מרק ובלי תבלינים) שיודע איך מכינים את הרוטב הזה הוא מוזמן לספר לי ולעשות אותי שמחה עד הגג ואף יותר.. מה שהפתיע אותי במנה היה שהטופו היה ממש אורירי, הוא נראה כמו ספוג, ואני מנחשת שזה קשור בסוג הטופו וגם באיזשהו יבוש רציני שעשו לו. אתם יודעים איך משיגים את הספוגיות הזו? אני חייבת לציין שאני לא בטוחה שזה 'יותר' טעים מטופו נורמלי, אבל זה מיוחד ומגניב ונחמד לאכול דברים קצת שונים לשם שינוי..
 
רוטב הקארי

(מראש אגיד שאני לא יודעת לבשל כלום ולא ממני תגיע הישועה
) רוטב קארי אמיתי כזה זה אחד הגעגועים הכי רציניים שלי מהטיול לקמבודיה. בארץ הכי קרוב שטעמתי היה במנה במסעדה בפארק המדע ברחובות, אני אשאל את אמא מה היה השם. הרוטב אמנם הגיע במנה לא צמחונית, אבל אני מניחה שאפשר לבקש אותו במנה אחרת... המנה איתו היא של שרימפסים עם אורז. אמא הזמינה, אני טעמתי מהאורז עם הרוטב, ורציתי לקפוץ לתקרה מרוב שמחה שמצאתי את הרוטב של קמבודיה עוד פעם.
 

C H 4

New member
../images/Emo99.gif אחותי סחבה אותי למסעדה בכח

והבטיחה לי שלמרות שאין אופצית טופו בתפריט היא כבר חברה של כל העובדים שם אז הם יעשו את זה בשבילה. אין לי מושג אם עשו את זה בשבילה או כי הם תמיד עושים את זה, אבל אני אכולת קנאה בכל הקשור למגורי אחותי. הבית שלה נמצא במרחק הליכה מהסושיה מצד אחד ומהתאילנדית מצד שני ושתיהן מצויינות, שתיהן זולות יחסית ושתיהן מציעות מזון צמחוני, שזה בגדר נס באיזור ההוא. אני חייבת למצוא את המתכון לרוטב הזה!
 
געגועים לארץ רחוקה

טוב שאת מזכירה את רוטב הקארי מקמבודיה. בכלל האוכל שם מצויין ואפשר למצוא הרבה רטבים ומנות צמחוניות מצויינות (אני אלך לנסות את הרוטב שהזכרת, אני עוד שבועיים שם). בכלל - הקמבודים מתגאים בתוצרת החקלאית נטולת הכימיקלים שלהם, בניגוד לשכנים שמתשמשים ברעלים כאלה בחקלאות. יש שם פירות מצויינים וכל כך טעימים. אה, ושווה לטעום ממשקה האלים - TAKALOK - שזה כל הדברים הטובים במיקסר ואחרי זה בכוס.
 
הקמבודים מתגאים בזה?

כלומר, ממש מצאת קמבודי חקלאי שדיבר אנגלית וסיפר לך על מדיניות הגידול במדינה?...
 
למעלה