מישהו מכיר שימושים שונים לסויה?
**למקרה שאתם תוהים, את ההודעה הזו העתקתי מהמקור שכתבתי בפורום צמחונות, אני פשוט ממש אשמח למצוא את הדרכים להכין את הסויה הזו כמו שטעמתי, בטוח שיש שיטה ורק צריך למצוא את מי שמכיר אותה, אז אם מישהו כאן מכיר, אנא שתפו..** שוב ביקרתי בארץ הנוראה שנודעת בשם ארה"ב, ושוב זכיתי להתפעל מהמטעמים שיש שם, בהנחה שמוצאים את 3 המסעדות שיש בהן אוכל לא בשרי, תשמחו לשמוע שאפילו טבעוני (מקלות צ'דר מטוגנים לא נחשב צמחוני) ואני רוצה לדעת איך עושים, אז אם מישהו יודע, זה הזמן לשתף. עדיין מחפשת הוראות הכנה למה שאכלתי בשנה שעברה- vegeterian chicken בפאסט פוד סיני, זה היה שבבי סויה מוקפצים עם ברוקולי גזר פיפלים.. ואורז. הירקות והרוטב פחות בעיה, מה שהרשים אותי היה ששבבי הסויה היו ממש מצויינים. היה להם מקרם ממש רך כזה, כמו של בשר (נראה לי) מבפנים, הרבה יותר רך ממה שאי פעם טעמתי בארץ, ואילו הבחוץ היה טיפ טיפה קראנצ'י (אם מישהו פעם נוסע לחורים בארה"ב אני אשלח אתכם לשם) פשוט מעולה. איך משיגים מרקם כזה??? בשום מקום אחר מעולם לא טעמתי אותם ככה.. הפעם זכיתי להתענג על סושי, ברח לי השם של המנה, היה בפנים משהו מבוסס סויה, מצפיה קצרה (אכלתי מהר וגם נאבקתי במקלות) אני חושבת שגם זה עשוי שבבי סויה, אבל אולי אולי זה היה משהו אחר (יש עוד משהו שדומה ויזואלית לשבבים?) לא כל כך שמתי לב למרקם אבל עשו להם משהו שעשה שיהיה להם טעם מתקתק, וזה בוודאות מהסויה ולא מהרכיבים האחרים במנה, אשמח אם מישהו יודע. עוד מקום מצויין שבו אכלתי היה מסעדה תאילנדית אוטנטית (לא כמו הזבל בשמן שמקבלים כאן) אכלתי מנה של טופו מוקפץ ברוטב קארי פיקנטי עם חלב קוקוס באזיליקום ואננס. אז קודם כל, אם יש כאן מישהו מוכשר (הכוונה במוכשר שאני מחפשת את הגרסה המושקעת ולא משהו כזה עם אבקת מרק ובלי תבלינים) שיודע איך מכינים את הרוטב הזה הוא מוזמן לספר לי ולעשות אותי שמחה עד הגג ואף יותר.. מה שהפתיע אותי במנה היה שהטופו היה ממש אורירי, הוא נראה כמו ספוג, ואני מנחשת שזה קשור בסוג הטופו וגם באיזשהו יבוש רציני שעשו לו. אתם יודעים איך משיגים את הספוגיות הזו? אני חייבת לציין שאני לא בטוחה שזה 'יותר' טעים מטופו נורמלי, אבל זה מיוחד ומגניב ונחמד לאכול דברים קצת שונים לשם שינוי..
**למקרה שאתם תוהים, את ההודעה הזו העתקתי מהמקור שכתבתי בפורום צמחונות, אני פשוט ממש אשמח למצוא את הדרכים להכין את הסויה הזו כמו שטעמתי, בטוח שיש שיטה ורק צריך למצוא את מי שמכיר אותה, אז אם מישהו כאן מכיר, אנא שתפו..** שוב ביקרתי בארץ הנוראה שנודעת בשם ארה"ב, ושוב זכיתי להתפעל מהמטעמים שיש שם, בהנחה שמוצאים את 3 המסעדות שיש בהן אוכל לא בשרי, תשמחו לשמוע שאפילו טבעוני (מקלות צ'דר מטוגנים לא נחשב צמחוני) ואני רוצה לדעת איך עושים, אז אם מישהו יודע, זה הזמן לשתף. עדיין מחפשת הוראות הכנה למה שאכלתי בשנה שעברה- vegeterian chicken בפאסט פוד סיני, זה היה שבבי סויה מוקפצים עם ברוקולי גזר פיפלים.. ואורז. הירקות והרוטב פחות בעיה, מה שהרשים אותי היה ששבבי הסויה היו ממש מצויינים. היה להם מקרם ממש רך כזה, כמו של בשר (נראה לי) מבפנים, הרבה יותר רך ממה שאי פעם טעמתי בארץ, ואילו הבחוץ היה טיפ טיפה קראנצ'י (אם מישהו פעם נוסע לחורים בארה"ב אני אשלח אתכם לשם) פשוט מעולה. איך משיגים מרקם כזה??? בשום מקום אחר מעולם לא טעמתי אותם ככה.. הפעם זכיתי להתענג על סושי, ברח לי השם של המנה, היה בפנים משהו מבוסס סויה, מצפיה קצרה (אכלתי מהר וגם נאבקתי במקלות) אני חושבת שגם זה עשוי שבבי סויה, אבל אולי אולי זה היה משהו אחר (יש עוד משהו שדומה ויזואלית לשבבים?) לא כל כך שמתי לב למרקם אבל עשו להם משהו שעשה שיהיה להם טעם מתקתק, וזה בוודאות מהסויה ולא מהרכיבים האחרים במנה, אשמח אם מישהו יודע. עוד מקום מצויין שבו אכלתי היה מסעדה תאילנדית אוטנטית (לא כמו הזבל בשמן שמקבלים כאן) אכלתי מנה של טופו מוקפץ ברוטב קארי פיקנטי עם חלב קוקוס באזיליקום ואננס. אז קודם כל, אם יש כאן מישהו מוכשר (הכוונה במוכשר שאני מחפשת את הגרסה המושקעת ולא משהו כזה עם אבקת מרק ובלי תבלינים) שיודע איך מכינים את הרוטב הזה הוא מוזמן לספר לי ולעשות אותי שמחה עד הגג ואף יותר.. מה שהפתיע אותי במנה היה שהטופו היה ממש אורירי, הוא נראה כמו ספוג, ואני מנחשת שזה קשור בסוג הטופו וגם באיזשהו יבוש רציני שעשו לו. אתם יודעים איך משיגים את הספוגיות הזו? אני חייבת לציין שאני לא בטוחה שזה 'יותר' טעים מטופו נורמלי, אבל זה מיוחד ומגניב ונחמד לאכול דברים קצת שונים לשם שינוי..