כשלב ראשון?
אני מאמינה שמיסטיקה ורוחניות הולכים ביחד.
שבן אדם בשביל לא ללכת לאיבוד בתוך העולם המיסטי שאין ללא גבול (ראיתי דברים... הוא באמת ללא גבול) צריך להיות חזק רוחנית. חזק רוחנית אומר לחיות קודם כל בשלום עם עצמי וגם, ולא לשכוח, עם הבריות.

תראי כמה קל היה לערער בך את הביטחון שאיזה מישהו אמר לך שהעין השלישית שלך סגורה. האם זה שרואה רואה אמת? את יודעת כמה אנשים ניסו בעבר להגיד ולהראות לי שהם ברמה רוחנית יותר גבוהה משלי? ניסו להגיד לי מה לעשות ואיך לעשות, כשכל הדרך שלי היה לי מורה רוחני מדהים שהיה מגיע כל לילה ללמד אותי. ולפני כשנתיים הגעתי למישהיא שלא ידעתי שהיא מתקשרת והיא הסתכלה עלי בפליאה ואמרה לי ״אני מרגישה ממש כבוד שבאת לפה, בן אדם ברמה רוחנית כל כך גבוהה כמו שלך״ ויצא לי לדבר איתה על התקשורים, כי אני סוגרת את עצמי והיתה לי הרגשה שאני לא מצליחה להפתח שוב, והיא אמרה לי משהו מאוד יפה ״את לא מתקשרת כי אין לך בזה צורך, כי את יודעת להקשיב לסביבה וליצור את העולם שלך״ (דרך אגב היא לא היחידה שאמרה לי את זה, וכל פעם שאומרים לי את זה אני מופתעת מחדש, כי אני רואה בעצמי את האדם הפשוט, וזה מי שאני למרות כל מה שאחרים יגידו)
ולמה כל הסיפור הזה? בשביל להסביר לך שבעולם הזה של המיסטיקה יש אנשים, שהם בני אדם כמוני וכמוך, והם אומרים דברים, ולפעמים הם אומרים ועושים דברים כדי לשמור על המקום או הסמכות שלהם. קודם כל תכירי במי שאת קבלי את עצמך כמו שאת, ומפה תלמדי לקבל את הסביבה כמו שהיא על כל המגרעות שלה.

אני כן הייתי מנסה להתחיל לתקשר בחלום, למרות שהרבה יגידו שזה לא בטוח (פשוט אל תסגרי חוזים בחלומות) תכיני לך מחברת, בה תכתבי כל בוקר את החלום שלך, תנסי גם לפרש אותו, להבין את המסרים שמגיעים. חשוב לכתוב תחושות, ואם החלום הוא שונה מבחינת הראות שלו (האם החלום התרחש בתוך טלויזיה, האם החלום קפץ (כמו שהתדר בטלויזיה קופץ) האם הקולות של האנשים נשמעים מרוחקים? אחרי שבוע של חלומות תתחילי לזמן לך את המורה הרוחני שלך, תבקשי לדבר איתו, לעבור שיעור רוחני, אולי אפילו לבקש ממנו שיעזור לך לפרש את הסמלים בחלומות שלך (דרך אגב ככה אני הכרתי אותו, הוא הופיע לי בחלום מעליות שלי, והסביר לי על הנפילה והעליה החדות...)