מישהו מכיר?

מישהו מכיר?

הי! צריכה את עזרתכם.
קניתי לחמותי סכין לעוגה שהידית שלו נראית כמו עוגה. צרפתי לו גם צנצנת של דובדבני אמרנה.
חשבתי להכין עוגה דומה ורציתי לשאול אם מישהו יודע איך עוגה כזו נקראת או איך לחפש מתכון לדבר כזה.
אולי זה יעזור: קניתי את הסכין בחנות של מוצרים מסיציליה, אז אולי זה איזו עוגה מסורתית סיציליאנית.
המון המון תודה!

נ.ב צריכה תשובה מהירה, המתנה והעוגה למחר לכבוד השנה החדשה :)

bali

New member
מנהל
אין לי בראש מתכון שאני מכירה

אבל ממבט על הידית הזו נראה שמדובר בעוגה שעשויה הרבה שכבות של בצק תופין כמו של רולדה או כזה שמכיל גם אגוזים (כמו בעוגת דובוש הונגרית למשל), ביניהם קרם קצפתי ונילי (סתם קצפת עם קצת וניל או עם קצת אינסטנט פודינג וניל או מייצב קצפת, או אם רוצים להשקיע אז קרם פטיסייר שמעורבב עם קצפת) ומעל ציפוי של פירות יער (אפשר קפואים) שמבשלים עם קצת מים וסוכר למרקם ריבתי ומורחים מלמעלה.

אולי מישהו מכיר עוגה כזו, אם לא, אפשר לעזור לך להרכיב גרסה משלך.

יצורה

New member
לא בטוחה שזו עוגה מסורתית

יכול להיות שהעיצוב לא קשור למתכון קיים. אני בכל מקרה לא מכירה עוגה איטלקית כזו.
אם את רוצה לוודא - הייתי שולחת מסר לגולשת בכינוי MAGIG, האשה היא אינציקלופדיה של אוכל איטלקי, יכול להיות שהיא תזהה.

נראה לי שמצאתי!

תודה רבה על התשובות המקצועיות והמושקעות!
אבל נראה לי שמצאתי בדיוק מה שאני מחפשת. מדובר אכן בעוגה מסורתית, אבל דווקא אחת שנולדה ברוסיה ונקראת מדובניק.
http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_9904.html?m=1
וזה מסתדר לי בול, המשפחה של בעלי היא רוסית ונראה לי שהם ממש יתרגשו לקבל ממני, העירקית-סורית, עוגה כזו לחגיגת השנה החדשה :)

שוב המון תודה!

bali

New member
מנהל
איזה יופי
נראית טעימה

ובטוחה שהמשפחה של בעלך תשמח מאד לעוגה כזו.

עידכון :)

וואו! איזו הצלחה! באמת היה מרגש.
מתכון מעולה שממש קל וכיף להכין (בכלל אוהבת בצק רבוך)
ממליצה על התוספת שלי של דובדבני האמרנה, שלא מופיעים במתכון, וכן להוריד קצת סוכר מהתערובת של השמנת, זה יוצא מתוק מידי.
ושוב תודה :) סנווים גודים!

bali

New member
מנהל
איזה יופי! יצאה מקסימה!

וכייף שגם טעימה
אין ספק שדובדבני אמרנה משדרגים כל קינוח בו הם נמצאים.

נתת לי רעיון לעוגה שאם ארצה להפתיע חברה שלי, היא תתרגש. רושמת לעצמי.

למעלה