מישהו מכיר

dark eyes

New member
מישהו מכיר

את עבודתו של שופן בכללי??? ובמיוחד בניוקטורן op.post 72/1 in E minor יש לי כמה שאלות אז מי שמכיר שיודיע לי בבקשה קובי

חמוד29תא

New member
שופן

יהיה הרבה יותר קל אם תשאל שאלות ממש ספציפיות - אז אני בטוח שהרבה (מקווה שגם אני) יוכלו לעזור לך

dark eyes

New member
ספציפי יותר

על היצירה:nocturne op.post 72/1 in E minor השאלה הראשונה שלי: 1. ישנו קטע של TRLLER ואחריו עוד שניים רצופים וזה אומר 3 TR רצופים איל זה אפשרי למשהו יש רעיון איך לנגן את זה שזה יהיה כמו שצריך??? 2. באותו קטע יש הרגשה של אילתור (לפחוצ ככה זה צריך להשמע) אבל בכל זאת למשהו יש רעיון איך לחלק את כל "העליות" לעומת יש שמאל????? תודה רבה קובי

חמוד29תא

New member
נוקטורן של שופן

1. אתה מתכוון בטח לתיבות 36-37. אז ככה: ה- TR הראשון הוא רגיל (אצבעות 1,2 או 1,3) , יש מעבר ל- TR השני ככה שאת השני אפשר לנגן באצבעות 3,5 או 3,4 [לפי דעתי הכי נוח יהיה אולי עם 2,4](כשאת ה- סי אתה מחזיק באצבע 1) , ה- TR ממשיך ל- TR השלישי (בלי להפסיק - אפילו שמתחלף תו) רק התו מתחת הוופך מ- סי ל- לה דיאז: הכי קל להחזיק גם אותו באמצע 1 (אפילו שבתוים [שלי לפחות] כתוב באצבע 2. 2. בהחלט זה מין אילתור - יש את זה הרבה אצל שופן. מצד שני זה אמור להיות די מדוייק ולא אילתור ממש חופשי. לא סתם הרבה מה- "אילתורים" ביד ימין הם דווקא 10/11/8 - כאלה שקשה לחלק אותם מול יד שמאל. המטרה היא שלא ירגישו שזה מסודר אלא אילתורי. בתיבה הזאת למשל (37) בדיוק אחרי הטרילרים: הכי טוב ל"חלק" ל- 3+4+4 כלומר: (3 תוים על ה- פה דיאז בשמאל) + (4 תוים על ה- פה דיאז הנמוך יותר) + עוד 4. עדיין - החלוקה צריכה להיות "כמו מוסתרת" מהמאזין.

dark eyes

New member
עזרת לי המון

המון תודות אני מבין שניגנת את היצירה לפי הידע שלך ביצירה לפי דעתי זה אחד הניקטורנים הכי יפים שלו ונגנתי כבר 7 (חולה על שופן). אבל בכל מקרה אולי תוכל להגיד לי איך הכי אפקטיבי יהיה להתאמן על ה-TR כי צריך להחזיר אותם הרבה זמן בהחלפות השונות שלהם אז איך כדאי להתאמן עליהם שייצאו מהר ויפה????????? תודה קובי

חמוד29תא

New member
נוקטורנים

זה אכן נוקטורן מאוד יפה! האמת שלא ניגנתי אותו עד שלא שאלת את השאלה שלך - אבל מאז אני מנגן אותו - בזכותך :) אני מאוד אוהב גם את מס´ 13 ו- 14 (דו מינור & פה דיאז מינור) (אופוס 48)הם ממש מדהימים. לגבי השאלה שלך - כדאי להתאמן עליהם בנפרד - קח רק את ידי ימין ותנסה להתאמן עליהם לאט (כך שתצטרך להחזיק את ה- TR הרבה זמן [זה כמובן קשה...] ולהחליף אצבעות כל הזמן). חוץ מזה תנסה אולי להזיז את פרק היד כשאתה ב- TR ולא רק את האצבעות - זה עוזר ל- TR לצאת טוב יותר. גם בתוך אותו TR - טוב להחליף אצבעות מדי פעם - כל קל יותר לא להתעייף.

dark eyes

New member
כל הכבוד לי ו...

אני מכיר את הנויוקטרנים שאמרת אני יעיז לנגן אותם גם אני. אבל הכי ממליץ זה על על הנוקטיורן מספר 8 אופוס 27/2 לי הכי קשה ולקח לי חצי שנה עד שסיימתי אותו אבל הוא שווה את זה. את 48/2 נגמתי גם הוא אכן יפה מאוד ומשום מה טרגי מעט כדאי להמשיך ולדפדף לניקטורן הבא מספר 16 אופוס 55/2 הוא אכן מהמם אבל את האמת כל אחד ואחד יותר יפה מהשני וכולם פשוט עוצרי נשימה הם מהממים וכייף לנגן אותם ולכן שופן הוא מספר אחד שלי

למעלה