מישהו מעצבן בעבודה

רייקונן

New member
מישהו מעצבן בעבודה

אני עובד בחברה מאד גדולה ומפורסמת בתחום הרכב . בסניף בו אני עובד ישנו מנהל ושני אנשי מכירות ,שאני אחד מהם . הנציג מכירות השני פשוט לא נותן לי לחיות, בימים האחרונים אני קיבלתי סמכות על נושא מסוים והוא לא (יש לי ניסיון קודם בתחום ולו לא) ומאז הוא כל הזמן כועס וצועק ומתעלם מעצם העובדה שהוא תלוי בי בחלק מהדברים . זה מכניס אותי למצב של אי נוחות מעצם זה שאני קיבלתי את התפקיד, מעבר לזה תמיד יש הרגשה של יתר תחרותיות , וקנאה מטורפת כלפי ,הוא כל הזמן מנסה שאני יעשה טעות ואז הוא רץ למנהל להגיד לו. הוא כל הזמן רוצה להוכיח שהוא טוב ממני . אנחנו כל פעם רבים ולא נעים לי לתת למנהל שלי כל פעם להתעסק במריבות. בעקבות זאת אני חוזר הביתה מתוסכל , עצבני , לא רגוע , וכל הזמן מרגיש שאני מתעסק בשטויות . עלי לציין שאני מאד אוהב את המנהל שלי, ואת התחום, ומקום העבודה שלי, אך בעיה זו שעולה כל פעם בנושא חדש בעקבות הקנאות שלו מערערת אותי וגורמת לי לרצות לעזוב . אני ישמח אם תיעצי לי איך להתמודד עם הבעיה כיצד אני לא יגרר ל"מלכודות " שלו ? האם עלי לעזוב את המקום? וכיצד להתנהג כלפיו ?

הזוייה

New member
מה פתאום לעזוב

ככה אתה מוותר בכזו קלות. קנאים תמיד יהיו מסביבך בכל מקום שתהייה בו. למה, כי יש אנשים לא בשלים להיות מנהלים, והם שקועים במסע ארוך ומייגע להשפיל את זה שכן קֻדַּם. מה עושים, עוברים לגישה הסמכותית. קיבלת מעמד, זכית בו בגלל המיומנויות האישיות שלך, האשראי האישי והמקצועיות. אל תיתן לזוטות כגון קולגה ממורמר בעבודה להשפיע על ההתנהלות שלך. אתה אחראי שלו כעת, יופי קח אותו לשיחה ותעביר לו מסר ברור מאד, או שיחייה איתך בשלום, או שילך. השיחה לא צריכה להיות עם אגו, עם אינטריגות, אלא שיחה שבאה מתוך גישה שלרצון להימנע ממשחקים ילדותית ולהתעסק במקצועיות לשמה. תעלה בפני המנהל הבכיר שלך את העניין שיש מאבק בינך לבין העובד כדי שיגבה אותך. בדיוק בימים אלו אני מתעסקת עם מנהל שקֻדַּם, והאחראים שלו בחרו בדרך ילדותית וקטנונית להתנכל לו, במקום לעזור לו להצליח. המנכ"ל שלי מעורה בכל התרחיש ומגבה את המנהל שקֻדַּם. תתחיל להימנע מלפרש כל הערה מטופשת שלו, תתמקד בעבודה שלך ותעשה אותה על הצד הטוב ביותר, תוך השארת חותם. אם זה תפוצת נטו באימיילים, אם זה עדכון של המנהל הבכיר שלך על פועלך. כי אם לא הראית לאחרים מה שעשית, זה כאילו שאתה לא קיים.

תשארי

רק אם את מרגישה ישרה ולא עשית שום דבר רע והלכת בתלם אין מה להסתכל על השני

למעלה