מישהו מפה זכה בגרין קארד?

roniway1

New member
מישהו מפה זכה בגרין קארד?

היי , שלום לכולם רציתי לדעת אם יש פה כאלה שקיבלו גרין קארד לאחר שזכו בהגרלה ויוכלו לספר על הריאיון שעברו , מה הם נשאלו? והאם היו בעיות בקבלת הגרין קארד , הייתי רוצה לדעת ,ואני בטוח שיש רבים שרוצים לדעת איך זה הולך מרגע הזכייה ,( למרות שהסיכוי עצמו לזכות הוא די קלוש...).

כן, אני זכיתי

יש לי גרין קארד מההגרלה. מכיוון שהסיכוי לזכות הוא באמת יחסית נמוך (בעיקר אם אתה יליד ישראל עקב שיטת ההגרלה), אז לא צריך להיות מוטרד כל כך לפני הזכייה. אבל למקרה שתזכי/ה: מקבלים בדואר הזמנה לראיון בשגרירות ארה"ב עם פירוט של כ 10 מסמכים שצריך לייצר, והחשובים שבהם: 1. תעודת יושר מהמשטרה - זאת אומרת שאם יש לך רישום פלילי די הלך עליך. 2. בדיקה רפואית - הם נותנים כתובת של רופא פרטי שלהם שעושה לך בדיקה, כולל בדיקת דם לאיידס ושולח אותך לצילום חזה, הם לא מכניסים אותך אם יש לך מחלות מסוימות. 3. תעודות נישואין (אם אתה נשוי - כי כל התא המשפחתי זוכה איתך- בן זוג וילדים). 4. תעודות המעידות על השכלה (בגרות או תואר אקדמי) או/ו הכשרה מקצועית ו/או ניסיון מקצועי (מכתב מהמעביד). הראיון הוא יחסית קצר, הקונסול רואה אותך דרך אותו חלון זכוכית בשגרירות, הם רוצים לדעת שאתה לא מתכנן להיות מקרה סעד וכן אתה צריך לשכנע אותם שתהיה "אזרח יצרני". המלצותיי: 1. לבוא עם מסמכים מסודרים יפה, כי אתה עומד עם ערימה ענקית ואתה צריך לשלוף אותם לפי סדר. 2. לענות מאד יפה, אם יש משהו שאתה לא רוצה, זה להרגיז את הפקידה (שלפני הפגישה עם הקונסול עוברת איתך על החומר - ולרוב שולחת אותך להשיג עוד תעודה ודוחה את הפגישה עצמה ליום אחר), הם ידועים ביכולתם לשלוח אותך משם. 3. אם יש לך בית בישראל, תביא את החוזה (אני אפילו תרגמתי את שלי לאנגלית, אמנם בלי נוטריון אבל זה הספיק להם) - תראה להם שיש לך יכולת כלכלית. 4. אם יש לך כסף בבנק, גם להציג יתרות וכו' יכול לעזור - אם כי הם למדו שהמוח היהודי ממציא פטנטים - אנשים מפקידים מאות אלפי שקלים, מדפיסים דפי יתרה ומחזירים. 5. השכלה מקצועית - אם יש לך מקצוע, זה מאד מאד עוזר. סך הכל התהליך לא מסובך במיוחד וזה לא תהליך דרקוני, אחוז הפסילה הוא לא גדול (בהנחה שקראת את דף ההגרלה ואתה עומד בקריטריונים). שאלות נוספות?

roniway1

New member
תודה רבה!!! - ועוד משהו בבקשה

תודה רבה על התשובות , ברשותך יש לי עוד כמה שאלות: 1.יש לי 2 תעודות מקצוע בענף הבנייה , ובנוסף , במקום עבודתי הנוכחי הנני עובד כ-7 שנים (לא במקצועי) האם תעודות המקצוע יעזרו לי? 2.האם הגרין קארד מונפק במקום או ששלחו לך בדואר? 3.בתוך כמה זמן צריכים לעבור לארצות הברית? 4.האם ניתן לבקש דחייה בכניסה לארצות הברית? 5.האם הריאיון לקבלת הגרין קארד הוא באנגלית או בעברית? אשמח לשמוע ממך , ושוב תודה רבה על התשובות

משהו בבקשה.

1. לדעתי צריך 2 שנות נסיון מקצועי כלשהו, בלי קשר לתעודות, אבל אני חושב שהם מתכוונים לעבודה מקצועית כלשהי, אם אתה מלצר אז כנראה זו לא הכוונה, אבל אם עסקת במקצוע טכני, ניהולי וכו', אז ייתכן שזה מספיק. 2. הגרין קארד נשלח בדואר. שים לב - בישראל אתה מקבל חבילת מסמכים חתומה אותה עליך למסור בנמל התעופה בו תנחת בארה"ב תוך 6 חודשים מרגע קבלת החבילה (שזה לא לוקח הרבה). אתה צריך גם לספק כתובת אמריקאית (!!!) אליה יישלח הכרטיס הקבוע, אינני זוכר אם צריך למסור את הכתובת הנ"ל אם אתה בארץ או בנמל התעופה בארה"ב, אבל כדאי שתתארגן עם קרוב משפחה/חבר שאתה סומך עליו -עדיפות לבעלי בתים ולא צעירים ששוכרים לופט במנהטן כי אתה מעדיף מישהו שלא יזוז לך - חבל לפספס. 3. ראה תשובה קודמת, תוך 6 חודשים. 4. לא נראה לי. אבל ברגע שאתה מגיע (תוך 6 חודשים), בנמל התעופה שתנחת בו, יחתימו לך בדרכון חותמת שמהווה גרין קארד זמני לשנה (עד שהכרטיס הקבוע יגיע אליך לכתובת האמריקאית), ואז בעצם אתה יכול לעזוב תוך ימים מספר - ובתנאי שתחזור לארה"ב תוך 6 חודשים (אפשר גם בין 6 חודשים לשנה, אבל עדיף פחות מחצי שנה). 5. אני חושב שהפקידות שם מדברות עברית, לא זוכר מה היה עם הקונסול. ברור שכדאי שתדע אנגלית (דרך אגב, אם אתה רוצה לנסוע לארה"ב נראה לי שלדעת אנגלית יהיה , איך לומר, קצת חשוב, אז במידה שתזכה, תתחיל לקחת שיעורים, ואפילו אם לא תזכה, זה חשוב). במידה ואתה יודע אנגלית ובן זוגך לא יודע, אז זה לא נורא, העיקר שאחד משניכם. אבל כאמור- אני לא חושב שזו דרישה, בכל זאת כל רעיון ההגרלה היה לתת סיכוי לאנשים שבמסלולים הרגילים (מסלול סטודנטים או H1) הם לא יכולים להגיע. בהצלחה ! דרך אגב - אם עדיין לא זכית, אז חבל על ההתעסקות, פשוט שלח טפסים ואם תזכה תתחיל לחשוב על זה.

hope2drive

New member
אני אמנם לא נרשמתי להגרלה, אבל

בזמנו התעניינתי וקראתי באתר הרשמי של הגרלה, והתשובות שהובאו כאן מפתיעות אותי מאוד. אני הבנתי משם שמי שזוכה בהגרלה מקבל גרין קארד ללא כל תנאים נוספים (בהנחה שהוא עומד בתנאי ההרשמה להגרלה). לא היה כתוב שם כלום על דרישות לשנתיים ניסיון במקצוע כלשהו, או להוכיח שיש לך יכולת כלכלית, וגם לא על כך שחייבים לעבור לארה"ב תוך זמן מסויים מהזכייה (למעשה אני כמעט בטוחה שהיה כתוב שם במפורש שאין חובה להגר לארה"ב.) אז אתה אומר שבעצם ההגרלה לא מבטיחה כלום, ומי שאין לו "נתונים" (כסף ומקצוע) אין לו טעם בכלל לנסות? מדוע הם לא כותבים את כל זה? מהאתר של ההגרלה ניתן היה להבין שכל אחד יכול.

roniway1

New member
כמה תיקונים

אז כמה תיקונים ברשותך: 1.יכול להיות שאולי לא שמת לב ,אבל דורשים השכלה של 12 שנות לימוד או שנתיים עבודה במקצוע מסוים. 2.לא צריך להיות "עשיר" כדי לזכות ,צריך רק להוכיח יכולת להתפרנס בכבוד , הם לא רוצים שאנשים יהגרו ויהיו מובטלים ולמעשה יחיו על חשבון משלם המיסים האמריקאי. 3.לפי מה שנאמר לי ,חובה לעזוב לארצות הברית חצי שנה מרגע הזכייה , וכמובן שחייבים להגר לארצות הברית, גרין קארד= ויזת עבודה ומגורים ללא הגבלה. לאחר 5 שנים מקבלתו ,ניתן להגיש בקשה לאזרחות אמריקאית. מקווה שעזרתי.

hope2drive

New member
OK,

12 שנות לימוד או שנתיים עבודה - זה כבר משהו אחר... ולגבי חובת ההגירה: אני זוכרת שהיה כתוב אחרת, אבל אם אתה אומר (חבל שהם הורידו את האתר ואי אפשר לחזור לבדוק). בכל מקרה תודה על התשובה.

roniway1

New member
ועוד משהו ,

אם את חושבת בכיוון של השתתפות בהגרלה , מומלץ שתשמרי תלושי משכורת ,כך תוכלי להוכיח בבוא היום את הוותק שלך , ולגבי ההגירה , כבר שמעתי על מקרים שגרין קארד נשלל ממי שלא הוכיח שהוא מתכוון להשתקע בארצות הברית. הגרין קארד לא נועד לטיולים ,אלא פשוטו כמשמעו: לעבוד ולגור. אם תחליטי להגיש - שיהיה בהצלחה!!

odedee

New member
תגיד, אתה לא מתבייש?

אתה שואל את אותן שאלות על הגירה לאנגליה, לארה"ב, לקנדה, לאוסטרליה... התייאשת מישראל? חייב לעבור לארץ אחרת? שב, פתח אטלס, חפש באינטרנט מידע על הארצות השונות ותראה איפה בכלל אתה רוצה לגור. אחרי שתחליט איזה ארץ מתאימה לך תתחיל לבדוק את הליכי ההגירה ולשאול שאלות יותר ספציפיות. מה זה רלבנטי תוך כמה זמן צריך לעבור לארה"ב ובאיזה שפה מתנהל הראיון אם אתה אולי בכלל לא יכול להגר לארה"ב? או שאולי בכלל תעדיף לנסות את אוסטרליה? זה כמו לשאול איזה ברזים יש בדירה שעומדת למכירה בת"א כשעוד לא החלטת אם אתה רוצה לגור בחיפה, בת"א או באילת, וגם לא בטוח שיש לך כסף לדירה הזו. האנשים שעונים לך בפורומים השונים לא מקבלים שכר על הזמן שהם משקיעים בתשובות, הם עושים זאת מרצון טוב. השאלות שאתה מפזר בכל מקום מראות רק חוסר רצינות וחוסר אכפתיות למאמצים של הזולת.

roniway1

New member
מי שם אותך להטיף מוסר?

מי אתה בכלל שתטיף מוסר לאחרים? מה קרה? נהיית שגריר רצון טוב של המדינה? זה ההבדל בין ישראלי לבריטי או אמריקאי או כל מישהו אחר בעולם , להם יש את הנימוס והתרבות והסבלנות , דברים שעבור ישראלים זה כמו מילה גסה , וחוסר התרבות שלך מעיד על כך! בפורומים בינלאומיים עונים בצורה מנומסת וחברית ,ולא עושים מעקב אחרי הבן אדם איפה הוא היה קודם. אם אין לך משהו חשוב לומר אז אל תגיב! אתה ודאי מכיר את הפתגם "סייג לחוכמה - שתיקה"

roniway1

New member
"חוכמתך כי רבה היא"

מעניין אם מחלקת ההגירה האמריקאית לא מוסיפה דרישה לתרבות ונימוסים לפני קבלת האזרחות או הגרין קארד.

מעניין אם אתה נוהג לתקוף כל

את כל מי שמשקיע ומסייע לך ועונה לך בסבלנות בפורומים.

roniway1

New member
מעניין

מעניין אם בפורומים אחרים עוקבים אחרי הרגלי גלישה של אחרים.

amits6

New member
אני לא מבין למה אתם תוקפים אותו

הבן אדם יש לו זכות לשאול כמה שאלות שהוא רוצה ודרך אגב יש הרבה אנשים ששואלים אותם שאלות ומעוניינים בתשובות הללו.אם אתם לא רוצים לענות לו אל תענו אבל זה לא לעניין לתקוף אותו בלי סיבה (ולא הייתה שם סיבה).זכותו של האדם לבדוק אפשרויות הגירה ולהיות מוכין לכל תהליך ומידע שעליו לדעת.ובטח במדינה כמו ישראל זה לא לעניין לעקוב אחר הרגלי גלישה ולאן הוא גולש.וזה נכון שכאן באמריקה אף אחד לא יעקוב אחריך (רק בעניינים ממשלתיים !!!) זכות הפרטיות היא הכי חשובה כאן בארה"ב אז תכבדו את הפרטיות שלו לשאול שאלות.ועודדי לאדם כמוך שמכיר את המנטליות האמריקאית לתקוף בלי סיבה.ודרך אגב אני מכבד מאוד את העזה שלך בפורום הנ"ל.

odedee

New member
עמית

אתה ודאי יודע שאני עונה להרבה שאלות של הרבה אנשים. לבן אדם אולי יש זכות לשאול מה שהוא רוצה, אבל אין לאף אחד חובה להשיב לו. אדם סביר שמתחיל לשקול מעבר לארץ מסוימת ישאל הרבה שאלות כלליות לפני שהוא נכנס לשאלות מפורטות ביותר. במקרה הזה, הבחור שואל על פרטי פרטים (באיזה שפה הראיון של הגרין קארד? אם אתה חושב להגר לארה"ב אתה צריך להיות מסוגל לעבור ראיון באנגלית, דחילאק!) למרות ש: - הוא לא החליט לעבור לארה"ב, הוא בודק את כל הגלובוס. - גם אם הוא יחליט לעבור לארה"ב, לא ברור שהוא יכול להוציא גרין קארד. - גם אם הוא יכול להוציא גרין קארד, הראיון שלו כנראה לא יהיה בקרוב. בעיני זה חוסר נימוס, גם אם האיש סבור שמגיע לו תואר בנימוסים והליכות (ואני בספק, לאור ההתנסחויות שלו בהמשך). הגינות מינימלית כלפי הגולשים שעונים לשאלות שלו היא ללמוד קצת, רק טיפה, לפני שיגור הודעות משוכפלות לכל פורומי ההגירה שנכנסות לפרטים שכרגע הם לגמרי לא רלוונטיים. ואני לא "עוקב אחרי הרגלי גלישה". אני נוהג להסתכל על כרטיס אישי של מי שאני עונה לו, וכל אחד יכול לבחור לא להראות את ההודעות האחרונות שלו.

amits6

New member
אני מסכים לכל מילה (ואתה צודק) אבל

כידוע לך בארה"ב לא שופטים אדם אחר ולא חשוב מה התוכניות שלו ובמקרה זה אחרי שעקבתי אחרי השאלה הספציפית הזאת של גרין קארד אתה תקפת אותו ראשון (לאחר שהוא לא תקף אף אחד אחר ותבדוק אם אני טועה).וזה בסדר לא לענות אם אתה לא רוצה לענות (גם אני לא תמיד עונה כאשר אני עונה לראשונה ובן אדם שואל אותה שאלה בפורום הקיים או בפורום אחר) בכל מקרה שיהיה לך אחלה יום ותמשיך לעזור.

doronf65

New member
מנהל
../images/Emo45.gif תומך בעמית

עודדי, גם אם ההוא היה מפורט מדי לטעמך בשאלות שלו, אני חושב שתקפת אותו קצת מעבר לפרופורציה ובלי יחס ל"פשעו". לא רוצה - אל תענה לו! דורון

למעלה