משהו בבקשה.
1. לדעתי צריך 2 שנות נסיון מקצועי כלשהו, בלי קשר לתעודות, אבל אני חושב שהם מתכוונים לעבודה מקצועית כלשהי, אם אתה מלצר אז כנראה זו לא הכוונה, אבל אם עסקת במקצוע טכני, ניהולי וכו', אז ייתכן שזה מספיק. 2. הגרין קארד נשלח בדואר. שים לב - בישראל אתה מקבל חבילת מסמכים חתומה אותה עליך למסור בנמל התעופה בו תנחת בארה"ב תוך 6 חודשים מרגע קבלת החבילה (שזה לא לוקח הרבה). אתה צריך גם לספק כתובת אמריקאית (!!!) אליה יישלח הכרטיס הקבוע, אינני זוכר אם צריך למסור את הכתובת הנ"ל אם אתה בארץ או בנמל התעופה בארה"ב, אבל כדאי שתתארגן עם קרוב משפחה/חבר שאתה סומך עליו -עדיפות לבעלי בתים ולא צעירים ששוכרים לופט במנהטן כי אתה מעדיף מישהו שלא יזוז לך - חבל לפספס. 3. ראה תשובה קודמת, תוך 6 חודשים. 4. לא נראה לי. אבל ברגע שאתה מגיע (תוך 6 חודשים), בנמל התעופה שתנחת בו, יחתימו לך בדרכון חותמת שמהווה גרין קארד זמני לשנה (עד שהכרטיס הקבוע יגיע אליך לכתובת האמריקאית), ואז בעצם אתה יכול לעזוב תוך ימים מספר - ובתנאי שתחזור לארה"ב תוך 6 חודשים (אפשר גם בין 6 חודשים לשנה, אבל עדיף פחות מחצי שנה). 5. אני חושב שהפקידות שם מדברות עברית, לא זוכר מה היה עם הקונסול. ברור שכדאי שתדע אנגלית (דרך אגב, אם אתה רוצה לנסוע לארה"ב נראה לי שלדעת אנגלית יהיה , איך לומר, קצת חשוב, אז במידה שתזכה, תתחיל לקחת שיעורים, ואפילו אם לא תזכה, זה חשוב). במידה ואתה יודע אנגלית ובן זוגך לא יודע, אז זה לא נורא, העיקר שאחד משניכם. אבל כאמור- אני לא חושב שזו דרישה, בכל זאת כל רעיון ההגרלה היה לתת סיכוי לאנשים שבמסלולים הרגילים (מסלול סטודנטים או H1) הם לא יכולים להגיע. בהצלחה ! דרך אגב - אם עדיין לא זכית, אז חבל על ההתעסקות, פשוט שלח טפסים ואם תזכה תתחיל לחשוב על זה.