מישהו מתכנת על תחנת עבודה עם לינוקס?

user32

Well-known member
מנהל
אז ככה, לפני בערך 10 שנים עשיתי את המעבר המלא ונפרדתי סופית מווינדוס. לפני שנתיים בערך, הלפטופ שלי התחיל להתקע פעם ביום-יומיים באופן כזה שרק hard reset עוזר. המחשב פשוט קופא כולל העכבר. לפעמים היה הקדמה של כמה שניות שהעכבר התחיל לזוז ממש לאט (ברמה של פיקסל בשניה בערך) ואז הכל קפא.
חשבתי זה רק אצלי, החלפתי מחשב ומאז גם הגרסה שודרגה מ20 ל21 אבל זה עדיין קורה.

העניין הוא שאני עכשיו עם צוות גדול של מתכנתים ולכולם נתקע המחשב פעם-פעמיים ביום לפעמים אפילו יותר. אבל זה לא הכל, כל מתכנת הוא עם מחשב אחר: לנובו, דל, HP. כל אחד גם עובד בקונפיגורציית הפצה שונה: KDE, Gnom, ועם תוכנות שונות: פיירפוקס, כרום, Webstorm, דוקרים, Vscode ועוד.
אין לנו שום דבר כבד שרץ על המכונות, רק דיבאגרים של node ושל דפדפנים (כאמור דפדפנים שונים).
אה, וכולם עם 16 GB זכרון ומעבדי i7. וכל אחד כאמור עם חומרה אחרת ומן הסתם דרייברים אחרים, צ'יפסטים אחרים וכו'.

הדבר היחיד ש"פתר" את זה היה מעבר למקבוק. הבעיה שאפל מפנקים במחיר למי שצריך חיבור לשני מסכים (כל מתכנת לדעתי), וחוץ מזה לא כולם אוהבים מק.

טובי המוחות חיפשו באינטרנט. הבעיה שזה משהו רחב מדי linux freezes ויש כל כך הרבה דעות ורעיונות, ואף אחד מהם לא עזר. הקצה חוט היחיד הוא שלתחושתי זה התחיל איפשהו במעבר לאובונטו 19 או 20.
אם מישהו במקרה נתקל ופתר, אשמח לשמוע.

BravoMan

Active member
יש לי אובנטו על שלושה מכונות:
הנייח במשרד, הנייד של העבודה, והנייח הביתי.

שני האחרונים עם 21.10, והראשון עדיין עם 21.04.

לא חוויתי את מה שאתה מתאר...

עוד שני אנשים שעובדים איתי גם עם 21.10 וגם לא התלוננו על שום בעיה כזו.

אגב, הנייח בעבודה דולק רצוף חודשים, יש לו אפילו UPS.
הוא בד"כ עובר אתחול רק כשיש עדכון שדורש את זה, וגם זה לא תמיד מייד.

גם אני עשיתי את המעבר המלאה לפני יותר מעשור, ולפני זה כמה שנים עבדתי ב-dualboot.

אם אני זוכר נכון, נתקלתי בבעיה שנשמעת כמו מה שאתה מתאר לפני שנים רבות, אבל בסוף הסתבר שהיא נבע מכרטיס מסך שהלך והתפגר.
היות ואתה אומר שאתה נתקל בזה על חומרות שונות, כנראה זה לא המקרה אצלך.

מה שכן, לאחרונה שדרגתי את המחשב הביתי עם כונן Samsung QVO 870, ונתקלתי בתופעה שהכונן "מתנתק" אחרי כמה שעות עבודה.
בהתחלה המערכת מדווחת שגיאות ומנסה לעשות remount כ-read only ואז גם הקריאות לא מצליחות.

בהתחלה חשבתי שאולי נפלתי על כונן פגום, אבל SMART דיווח תקין, אז חיפשתי ברשת, ומסתבר שיש באג ב-firmware של Samsung בסדרה הזו, שהיא מדווחת באופן שקרי שהוכנן תומך בפקודה מסוימת שהוא למעשה לא תומך בה.
אם מוסיפים פרמטר kernel לאתחול שמבטל שימוש בפקודה הזו, הכל עובד תקין.
ראיתי גם שיש איזה עדכון FW מסמסונג לדגם הזה, אבל ה-image שהם נותנים להורדה לא מזהה את הכונן על המערכת שלי (כנראה לא אוהב את בקר ה-SATA שלי), אז בינתיים וויתרתי.

הייתי מנסה לשים איזה חלון בקדמה שכל הזמן מריץ dmesg או אפילו משהו ששופך אותו לקובץ, ולראות אם לפני שהמכונה קופאת יש אי אלו הודעות חשודות.

vinney

Well-known member
לא יכול לעזור עם הבעיה של הלינוקס (אני עובד על מכונת לינוקס כבר מעל עשור ולא היו שום בעיות כאלה), אבל מה העניין עם המסכים של המקבוק? יש לי מקבוק שמתחבר מצוין לשני מסכים (והמסך של המקבוק משמש למסך שלישי אם אני ממש רוצה).

user32

Well-known member
מנהל
אין בעיה עם מסכי מק.
ממה שהבנתי יש מקבוק שתומך במסך אחד ויש שתומך בשני מסכים והמחיר שלו קופץ בעשרות אחוזים. לדעתי אלה עם השני מסכים זה מעבד אינטל ולא של אפל. לא אני ולא העובדים רוצים מק, זה פשוט כי נמאס מכל התקיעות האלה ועדיף כבר לשפוך את הכסף המיותר בעיניי ולחזור לעבודה נורמלית.
החשד שלי נופל על משהו שקשור ב900,000 ספריות אנגולר על שלל הקומפיילר, דבאגרים, פלאגאינים, ספריות npm שמקומפלות נייטיב וכו'. למה אני חושב ככה? כי בעבודות פרונט המחשב נתקע הרבה יותר, ובתקופות שאני למשל לא עובד על פרונט אז כמעט ולא נתקע.

vinney

Well-known member
אולי הבעיה ניא בכלל בתאימות דרייברים לכרטיס מסך? זאת עקב אכילס של הרבה הפצות לינוקס כבר עשורים

user32

Well-known member
מנהל
האמת שזו היתה המחשבה הראשונה שלי. קצת זנחתי את הכיוון הזה בגלל השוני בחומרה אבל כשאני חושב על זה, העובדים עם השני מסכים נתקעים הרבה יותר ואולי זה גם קשור.
אני מתכוון לעשות ניסוי ולרכוש דגמים שהם אובונטו certified ויש לשמחתי הרבה כאלה. בעוד שבועיים אמורים להתחיל כמה חדשים אז זו הזדמנות לנסות.

וואו. העקביות של זה מרשימה.
ניסית לפתוח באג ב-launchpad? אולי שם יתנו כיוונים איך להוציא לוגים רלוונטיים וכדומה

user32

Well-known member
מנהל
לא פתחתי כי זה נשמע לי noob מדי לפתוח באג ש"המחשב שלי נתקע".

שמע, זה משהו עקבי, קורה בתכיפות לא מועטה, על פני מכונות שונות ועם סוגי שימוש שונים ובמשך תקופה מספיק ארוכה, שנראה לי שזה לגמרי מצדיק לפתוח באג כזה שמבקש שיציעו איך לחקור את הבעיה. זה חתיכת מכה לפרודוקטיביות דבר כזה. לא שווה את ההשקעה לכתוב שם?

user32

Well-known member
מנהל
טוב, אולי אני אנסה. זה פשוט יהיה משהו כמו (בתרגום חופשי):
להרבה אנשים, על הרבה מחשבים, עם הרבה סוגי תוכנות, בהפצות שונות ובגרסאות לינוקס שונות המחשב נתקע. בבקשה לתקן. תודה

Be1n

Member
מה הדברים המשותפים לכולם ?
תנסה באיזה רדיט לתאר את הבעיה, אולי זה בעיה בגרסא מסויימת / קומבינציה מסויימת של גרסאות..

נ.ב-
אולי זה לא קשור ללינוקס ?
אולי זו תוכנה שמותקנת במחשבים של כולם אבל לא נפוצה באופן כללי ?

רגע, חשבתי שאתה מדבר ספציפית על אובונטו ונגזרותיה. אם זה משהו כללי יותר, לא בטוח אם launchpad זה המקום (למרות שזה כנראה ידידותי יותר להתחיל שם או בדיווח הבאגים להפצה הספציפית מאשר לקפוץ ראש לרשימות התפוצה של הקרנל...).

וכן, זה בערך מה שכתבת, רק במקום "בבקשה לתקן" זה יהיה "איזה מידע נוסף אפשר לאסוף כדי לעזור בהבנת הבעיה?"

user32

Well-known member
מנהל
זה אכן אובונטו ונגזרותיה. אולי ננסה הפצה שהיא לא אובונטו ולא מבוססת דביאן בכלל. לא יודע.

Nuke1985

Active member
אם זה קורה בכל כך הרבה קונפיגורציות שונות זה באמת נראה בעיה באיזה תוכנה ספציפית.

פעם הבאה שזה קורה תנסה לעשות ctrl+alt+f2, ייכול להיות שזה גם f3 או כל כפתור f אחר, זה יפתח לך tty (אתה ייכול לנסות את זה עכשיו), ואז לבדוק אם יש תהליך שתקוע בעזרת htop (מיין בעזרת F6) או כל כלי אחר שבא לך לcommand line לבדוק אם יש תהליך עם 100% cpu. תחזור לגרפיקה בעזרת ctrl+alt+f1.

אתה גם ייכול לנסות באמצעות rocky לראות אם זה באמת בעיה באובונטו.

לחברה שמייצרת את אובונטו (canonical) יש גם חוזה תמיכה , אם אתה מבזבז כזה הרבה זמן וכסף אולי כדאי ללכת לכיוון הזה (פחות סיכויי שאף אחד לא ישים עליך אם תדווח).

user32

Well-known member
מנהל
עדכון: אז היום הגיע מישהו לראיון ומלמל משהו על זה ששוב מחליפים לו לפטופ בגלל שיש לו "freeze" באובונטו.
מבירור קצר מסתבר שהוא החליף כבר פעמיים לפטופ, וניסה אובנטו ומינט (שזה לא ממש חכם כי מינט עצמה מבוססת אובנטו). בכל מקרה, קיבלנו היום אחד כזה שנראה מבטיח:
https://ksp.co.il/mob/item/176617
מגיע עם אובונטו מותקן כברירת מחדל, 3 שנות אחריות בבית הלקוח, מופיע באתר של אובונטו כcertified. מאוד מקווה שלא יהיו בעיות עם זה.
אעדכן כמובן.

user32

Well-known member
מנהל
היי כולם, הסאגה נפתרה והפתרון כרגיל היה מתחת לאף וכולם אצלינו פספסו.
שמתי לב שהזכרון SWAP שלי מלא ונמצא ב100%. וכן, רואים את זה בtop ובכל כלי אחר, וכן, התסכלנו על CPU וRAM והתעלמנו מהסוואפ.

בקיצור, אובונטו מגדיר 2GB בדיפולט שזה ממש מעט ביחס ל16GB או 32 שיש בRAM של מכונות הפיתוח.
ואלה שעברו למק "כי שם הכל עובד תמיד" אכן יש שם 10GB לפחות באחד המקבוקים פה שבדקנו מדגמית.

אז אחרי הגדלה משמעותית ל8 GB, הSWAP תופס במצב עמוס 3-4GB וכל הלפטופים כבר למעלה משבוע בלי תקיעות ובלי בעיות.
מדהים כמה דברים שטותיים כאלה מקבעים תודעה ומגדירים מותג כביכול "איכותי" הרבה יותר.

העיקר שהכל תקין עכשיו. מקווה שזה יעזור למישהו.

ואני מרגיש פחות מפגר אחרי שבחיפושים מצאתי את הפוסט הזה בSSO שמתאר בדיוק את מה שהיה לנו ונותר ללא מענה:

d70

Well-known member
היי כולם, הסאגה נפתרה והפתרון כרגיל היה מתחת לאף וכולם אצלינו פספסו.
שמתי לב שהזכרון SWAP שלי מלא ונמצא ב100%. וכן, רואים את זה בtop ובכל כלי אחר, וכן, התסכלנו על CPU וRAM והתעלמנו מהסוואפ.

בקיצור, אובונטו מגדיר 2GB בדיפולט שזה ממש מעט ביחס ל16GB או 32 שיש בRAM של מכונות הפיתוח.
ואלה שעברו למק "כי שם הכל עובד תמיד" אכן יש שם 10GB לפחות באחד המקבוקים פה שבדקנו מדגמית.

אז אחרי הגדלה משמעותית ל8 GB, הSWAP תופס במצב עמוס 3-4GB וכל הלפטופים כבר למעלה משבוע בלי תקיעות ובלי בעיות.
מדהים כמה דברים שטותיים כאלה מקבעים תודעה ומגדירים מותג כביכול "איכותי" הרבה יותר.
יפה שנפתר הבאג. מוזר מאור שהגודל קבוע. למיטב זכרוני ה SWAP ב WIN מוגדר כדינמי. מפתיע שלינוקס לא עובדת ככה. לפחות לקבוע את ה SWAP ביחס לגודל זיכרון המערכת.
שנית, מדוע אין התרעה למשתמש שה SWAP מלא?

העיקר שהכל תקין עכשיו. מקווה שזה יעזור למישהו.

ואני מרגיש פחות מפגר אחרי שבחיפושים מצאתי את הפוסט הזה בSSO שמתאר בדיוק את מה שהיה לנו ונותר ללא מענה:
מקווה שיעזור למישהו? - הייתי מצפה שאתה או מישהו מהצוות כבר שם patch לריוויו ,מינימום לפתוח באג :p :)

BravoMan

Active member
מעניין מאוד!

אבל האם באמת יש טעם להחזיק swap על מכונה עם 32GB זיכרון?
למעט suspend to disk יש צורך אמתי בזה, ובמיוחד שאתה כותב שעדיין הגדרתם swap קטן יותר מהזיכרון הפיזי?

למעלה