מישהו מתעד?

Liron Samuels

New member
מישהו מתעד?

מישהי היום ביקשה שאני אגיע לזהות נחש שהיא מצאה בביתה והרגה. היא פחדה שזה נחש ארסי ושאולי יש עוד בבית שלה. מסתבר שזה היה בסך הכל זעמן זיתני קטנטן ומסכן. רציתי לדעת אם מישהו כאן עוסק באיזשהו מחקר או תיעוד וירצה לקבל פרטים כלשהם על הנחש הזה?

Liron Samuels

New member
כמה מדידות

הרגע צילמתי כמה תמונות ומדדתי את הנחש. אורך הגוף הוא 32 ס"מ ואורך הראש 1.2 ס"מ. לפי הערכה שלי הנחש כבן שלושה חודשים. (הם בוקעים בסביבות יולי, לא?)

naja

New member
אני תעדתי בעבר.

היה לי איזשהו רעיון למחקר לתואר שני וניסית לפתח את זה בהתחלה לאיזה פרוייקט קטן במסגרת התואר הראשון ותעדתי משהו כמו מאתיים נחשים במהלך השנה שעברה. בסופו של דבר לא עשיתי כלום עם הנושא מפאת חוסר זמן אבל אני עדיין שומר אצלי את הנתונים. אם אתה מתכוון להמשיך לתעד(רעיון לא רע בכלל) אני ממליץ לך להכין מחברת מסודרת עם טבלה ולהוסיף עוד מספר פרמטרים כגון:מקום לכידה, שעת פעילות, אורך זנב, משקל וזוויג. יכול להיות שיום אחד את תמשיך ללימודים באוניברסיטה המחקר הזה יהיה בעל ערך רב. בכל מקרה אחלה יוזמה.

Liron Samuels

New member
naja

ההודעה שכתבתי הייתה מופנית בעיקר אלייך כי זכור לי שאמרת פעם משהו על זה שאתה מתעד או תיעדת נחשים. :) בקשר לתיעוד - אני מאוד רוצה להמשיך (והפעם לתעד גם נחשים חיים...) ואני אוסיף את הפרמטרים שהצעת. מדדתי את מה שידעתי שמודדים ושמרתי הנחש (בהקפאה) כדי לברר מה עוד מודדים. זוויג ומשקל יהיה לי בעיה לבדוק אצל הנחש הזה כי אני לא בטוח שהמשקל שיש לי בבית, שהוא אומנם קטן ולמטבח, מספיק רגיש על מנת לבדוק את המשקל של הנחש. גם אין לי פרוב לבדוק את הזוויג... יש איזה שהם סממנים חיצוניים אצל זעמן זיתני כדי לבדוק זכר או נקבה? או איזשהי דרך לבדוק ללא פרוב? (עם כלי אחר אולי?)

naja

New member
שלחתי לך מסר..

בכל מקרה בקשר למשקל זה אכן בעייתי בנחשים קטנים. אני השתמשתי במשקל מאוד עדין שקיבלתי מהאוניברסיטה והחזרתי בסוף השנה. בקשר לזויג- אין סממנים חיצוניים אבל אם אתה מכיר את השיטה של הלחיצות-זה עובד ממש בקלות בנחשים מתים. וזו גם הזדמנות להתאמן על השיטה מבלי לפגוע בנחש. בקשר לגיל הנחש-הזיתניים הכי קטנים שמצאתי היו 22-24 ס"מ והם היו בני כמה ימים ולכן יש לדעתי שתי אפשרויות-הנחש שמצאת בקע שנה שעברה ולא הוסיף הרבה לגודלו או שהוא בקע מוקדם יחסית השנה (קשה לי להאמין כי היה אביב קר) וגדל מהר(הוסיף 30% לאורך בתוך כמה חודשים? אולי...)

naja

New member
שכחתי משהו.

אני משער שהבקיעות של הזעמנים מתחילות באמצע-סוף חודש אוגוסט כשהשיא הוא בספטמבר. אני נתקלתי בהטלות בחודש יולי.

Liron Samuels

New member
לפי הגודל

של הנחש אני בספק שהוא נולד בספטמבר. לפי המדריך לדו חיים וזוחלים של פנחס אמיתי ועמוס בוסקילה זעמן זיתני בוקע מהביצה בגודל של כ-20 ס"מ והנחש הזה הוא כבר 32 ס"מ. לפי דעתך, בן כמה הנחש אם הוא כבר גדל בכ-10 ס"מ?

למעלה