מישהו ניסה לערבב פתיונות?

מישהו ניסה לערבב פתיונות?

כלומר, לשים ביחד כמה סוגי פתיונות, כדי לתפוס כל דג שבסביבה. לא חשבתי על קומבינציות ספציפיות, אבל מה לגבי בצק עם גמברי? תולעים? קלמארי? יש למישהו מושג, אם שמים כמה פתיונות ביחד, האם זה דוחה את הדגים או שברגע שהדג מרגיש שיש כאן *גם* משהו שהוא אוהב, אז הוא הולך על זה?

paluta

New member
צריך להבין מה יש מתחתך במים

בדרך כלל אין טורפים ואוכלי בצק \ צמחים באותו מקום שאתה זורק אליו את הפתיון כי בדרך כלל טורפים אוכלים את "הצמחוניים" אז עליך לדעת אילו דגים נמצאים מתחת לרגליך וזאת בהנחה שאתה דג עם בוס (זה נכון גם לדייג ברולר). בקרבת סלעים ולצורך הדוגמא בלבד ישנם למשל גם ארסים וגם סרגוסים שניהם יאכלו בצק אולם הסרגוס יעשה זאת רק כשהוא ממש רעב או ממש צעיר ומבולבל לעומת זאת הסרגוס יעדיף גמברי ויעוט עליו לכשיזדמן לו אבל הארס גם הוא לפעמים אוכל גמברי כי זה דג שלא כל כך מבחין מה יש סביבו העיקר לאכול ז"א שלא כדאי לעשות זאת זה לא יוביל לשום תוצאות מיוחדות ודרך אגב אם זה במקום שיש בו בורי אז נוכחות פתיון "בשרי" תבריח אותו מהמקום

לייזר

New member
פילוטה ידידי אוך אתה כותב דבר כזה?

שבת שלום פילוטה אל תפחיד לי את כל הבוסניקים אני דג אם בצק ויש קרסים יפים לא צעירים ולא מבולבלים.ואתה יוע מה ? גם בלילה ודוקא אם הבצק הרך .אולי הוא באמת אוהב יותר גמברי אז מה .גם בבית לא נותנים לנו כל יום רק מה שאנחנו אוהבים יותר ואנחנו צריכים לאכול אז אוכלים .תמיד אני אומר ששאין דיג אז מתחילים .אולי הסוג הזה של הבצק או הגמברי לא מתאים אולי צריך פיתיון אחר ? אבל שהים טוב כמו אחרי סערה הם טורפים ויכול לעמוד אחד אם גמברי לידך והוא לא מבין איך אתה מוציא דגים אם בצק .אני דג מידי פעם בצפון לא מזמן הייתי מול כפר הנופש אם בצק שעשיתי מפיתה אחרי הררס הראשון שנתתי לדרוזי לידי הוא אמר לי בוא אני ישים לך משולשים וקח עשב אמרתי לו תודה ונכון הוא הציא יותר ממני אם המשולשים אבל לעומת זאת אני הוצאתי גם ערסים וגם קרסים.דגתי שם שעה(אני בהפסקה מהעבודה)והוצאתי כמות לא רעה משני הסוגים שבת שלום וטוב לדוג אם בצק וייאלה בי.....

רציתי לכתוב זאת גם ../images/Emo26.gif

אמנם נסיוני מועט בהרבה משל שניכם, גדי ולייזר, אך יצא לי כבר להעלות על החכה סרגוס של חצי קילו על בצק דליל... אני גם מאמין שהדג כשהוא רעב יאכל הכל. אני כיום, הכי אוהב בצק דליל מכל הפתיונות. כל הדגים שאני רוצה לתפוס ברגע זה (חוץ מהטורפים אם מוציאים את הסרגוס מהקטגוריה הזו) יאכלו את הבצק הזה ובשמחה (בורי, סרגוס, ארסים גדולים, כחילות וכו´...) והוא הכי נוח להתעסק איתו (שמים על האצבע ומלפפים, פשוט ונוח). שיהיה לכולנו דיג טוב.

seafox

New member
אני דווקא עשיתי.

כאן באילת הדגים הם אוכלי כל. חוץ מהטורפים...אבל הטורפים רודפים את האוכלי כול מן הסתם (מי אמר שמין זה סתם?) בכל מקרה יצא לי לשים בצק ואחרי זה שניצל, גמברי ואחרי זה סרדין-הפיק תוצאה יפה אגב... תנסה הכל...אל תשכח שאם יהיה משהו שהדגים הקטנים אוכלים ומשהו שהגדולים אוכלים אז הקטנים יאכלו,ימשכו את הגדולים ואלה יאכלו את הפתיון לגדולים.

seafox

New member
אני תופס באילת:

דניסים,בורים,יש לברקים (אני עדיין לא תפסתי),מרמירים,סרדינים,בלופישים,לוקוסים,קאלאמרי,סבידות,ברקודות,אריצ´ולות,אנטיאסים,טרולוסים,סרגוסים,אבועיונים...וואי וואי וואי...הרשימה עוד ארוכה...להמשיך?

סרגוס

New member
בקיצר אותו דבר

חשבתי יש שם דגים טובים באמת כמו איזה רק סרגוסים ודניסים אז מסתבר שיש את כל הזבל מהים התיכון: מרמירים ערסיים....... וגם בורים? זה חדש לא שמעתי שמעתי גם שיש הרבה דגי חרב זה נכון?

seafox

New member
דגי חרב? האם הכוונה היא

למרלינים או למפרשונים? יש כאן מפרשונים,גם דגי דולפין ראיתי, שחו שני מטר מהסירה. ויש כאן עוד כל מיני דגים...אני באמת שלא רוצה לרשום את כולם...יש כ"כ הרבה...

פילוטה עם גמברי ../images/Emo26.gif

שני חברים דייגים שלי הלכו לפני כמה זמן לדיג ולקחו פילוטה וגמברי ושמו חתיכת גמברי על הקרס ושמו איכשהו גם פילוטה מעל או מסביב, לא ידוע לי בדיוק איך, אני פשוט יודע שהם שילבו את שתי הפתיונות על הקרס. באותו יום הם חזרו עם 30 קרסים וכל אחד - קרס !

למעלה