מישהו ניסה לקבל ממכבי קלינאית תקשור

גילהבי

New member
מישהו ניסה לקבל ממכבי קלינאית תקשור

תקשורת אחרי גיל 9? ב"מכבי ללא הפסקה" אמרו לי שצריך ללכת לפרטית ומקבלים החזר של 100 שח לפגישה. אחרי שכבר הלכתי, בקופח בהחזרים קצת התבלבלו וכרגע זה בבירור. בגלל שהטיפול הוא לא טיפול בדיבור אלא ב"שיום ושליפה" לא ידעו אם להחזיר לי או לא. חשוב לי לדעת אם מישהו כבר קיבל פעם החזרים ממכבי בעניין זה. תודה

עד גיל 10 מקבלים החזר

אם יש לך מגן ומשלים וכו´. אני לא קיבלתי החזר בגיל כזה אבל ביררתי ממש אתמול לגבי מרפאה בעיסוק שאני צריכה לקחת לבן שלי ואמרו לי שעד גיל 10 נותנים החזר לטיפולים.

שגית 36

New member
לשאלתך ..אז

כן אני מקבלת ממש בימים אלה החזר עבור קלינאית תקשורת לילד בן 9 וחצי בגלל שהסיבה היא היגויי אשמח לעזור לך

תראו מה זה....

בני הבכור בן 10 ושלושה חודשים. בדיוק עכשיו נזכרה המורה להפנות אותי למרפאה בעיסוק ומכבי לא נותן החזרים. טוב, לא נורא, במילא אין בעירי מרפאה בעיסוק והייתי צריכה לנסוע במונית לעיר אחרת והייתי מוציאה את ההחזר של מכבי על מוניות. אז אני לא ממש מצטערת. אבל, שאלתי את הפקידה ממכבי, מה קורה אם אדם מבוגר צריך מרפאה בעיסוק? אז הוא הולך פרטי ענתה לי הפקידה. מוזר, לא?

דורי 7

New member
אני יודעת שהם לא מחזירים

אם הילד נמצא בחינוך מיוחד, כי אז הוא מקבל דרך המסגרת הטיפולית. ואני לא מצליחה להבין מה הקשר והאם לילד עם בעית שפה ותקשורת מספיק קלינאית פעם בשבוע. מה שיוצא בפועל שילד במסגרת חינוכית רגילה שלא יודע לבטא צ נכון מקבל קלינאית תקשורת יותר מילד בחינוך מיוחד שיש לו בעיה רצינית. נמאס שעל כל דבר צריך להאבק.

אמאשל א

New member
החזרים

אנחנו נתקלנו עכשיו בבעיה דומה הקשורה להחזרים עבור טיפולי הידרותרפיה. בתנו מטופלת כבר שנתיים ועד שמלאו לה 6 קבלנו החזרים כאשר המטפלת בה שלחה דו"ח להתפתחות הילד ובו היא ציינה עד כמה הטיפולים חיוניים והם תורמים לה הן פיסית והן תקשורתית. השנה כיוון שהיא עברה את הגיל היא היתה זכאית להחזר רק עבור חלק מן הטיפולים וכעת בכלל לא רוצים להחזיר לנו יותר. הרופאה ההתפתחותית טוענת שבמקרה שלה אין כל סיבה רפואית להמשיך את הטיפול.מצד שני אנו יודעים כמה שהדבר טוב לה. אינני מבינה מדוע אין החזרים עבור טיפולים כאלו.

doritmor

New member
החזרים לפי סל הבריאות

האם משהו יודע מה אומר חוק ביטוח הבריאות בנושא? האם סל הבריאות מגדיר כמה טיפולים זכאי כל ילד לקבל (גם ילד שלא בחינוך המיוחד) ומאיזה סוג (בקופ"ח אמרו לי שתרפיה באומנות זה לא כלול - עכשיו אני רואה שעל הידרו-תרפיה כן מקבלים החזר..- מה ההבדל?) ולגבי ילד שבחינוך המיוחד ולכן לא זכאי, מה קורה אם יש לו ביטוח משלים (כמו מכבי מגן זהב) האם הוא כן זכאי או שגם כאן "דופקים" אותו (בעצם המרכאות הן כן במקום).

דורי 7

New member
יש לנו מכבי זהב

והוציאו לנו את הנשמה עד שהחזירו לנו על הקלינאית תקשורת. באיזה שלב התייאשתי ועכשיו אני אוספת קבלות ולא עושה איתם כלןם מחכה שמשהו ישתנה...

doritmor

New member
הילד בגיל 3-6

מכבי נותנים החזרים בסופו של דבר. אבל עושים מלא בעיות וגורמים בדרך להמון תסכול. בהתחלה הם נותנים 27 טיפולים ("לפנים משורת הדין") וא"כ עושים טובה לפעמים- ונותנים עוד 13. סה"כ 40 טיפולים. באתר האינטרנט שלהם כתוב שילדים בגיל הזה זכאים לעד 60 טיפולים (אם מטופלים במקצוע אחד) ולעד 70 אם מטופלים משני מקצועות. (מדובר על ילדים שיש להם מכבי מגן כסף או זהב). ואלו טיפולים שמקבלים לאחר מיצוי הזכויות בסל הבריאות. לפי מיטב ידיעתי, סל הבריאות מדבר על 27 טיפולים בכל מקצוע (סה"כ 54 טיפולים בכל המקצועות). אבל אין לי מקור מוסמך (הפניה לחוק ממש). אבל אם זה נכון, מדובר לדעתי על 27+60 = 87 טיפולים לילד המטופל במקצוע אחד. ו- 54+70=124 טיפולים לשנה לילד המטופל בשני מקצועות. שונה לגמרי מה- 40 שהם נותנים לאחר ויכוחים, מכתבים, פגישות, דמעות ועצבים אין סוף. הבעיה - איפה זה כתוב בחוק? משהו יודע?

אפשר לשאול בפורום נכים - זכויות

מי שמנהלת את הפורום היא אתי אברהמי ויש לה ידע לא רגיל על כל הזכויות של הנכים. אם מישהי מקבלת תשובה שתשלח לכולנו קישור.

נונינה

New member
לא מחזירים כאשר הילד בחינוך מיוחד

כי הם מעבירים כספים לחינוך המיוחד - לפחות ככה היה אצל בני. משום שהגן תוקצב גם ע"י קופות החולים הילד כבר קיבל את התקצים שלו שם.

דורי 7

New member
לא שמעתי אף פעם שהחינוך

המיוחד מתוקצב ע"י קופ"ח. הם עושים איזה שהוא הקשר עקום שיש לו כנראה גם גיבוי חוקי, ולטעמי עושים טעות איומה , ואני חוזרת על כך שבעצם ילד עם בעית היגוי או כל בעית שפה קטנה מקבל החזר מהקופה וילד שיש לו בעיה קשה קופ"ח מתנערת ממנו בזה שהוא בחינוך מיוחד. הכסף לחינוך המיוחד הוא ממשרד החינוך. הנושא הזה מטריף את דעתי.....אבל למי יש זמן וכוח לצאת למלחמות אנחנו צריכים לעבוד כדי שנוכל לחיות ולשלם על כל הטיפולים... לימים טובים יותר ולמדינה מתוקנת יותר

דורי 7

New member
דרך אגב

חברה שלי בקופ"ח כללית מקבלת החזרים ללא בעיה (הבן שלה בחינוך מיוחד) אבל מכבי קופ"ח הנפלאה והמתקדמת מערימה קשיים בלי סוף.

נונינה

New member
מדובר בגן ספציפי - של העמותה לילדים

בסיכון. - שם אמרו לנו שהקופה משתתפת בעלויות ההפעלה. אולי כדאי לבדוק את זה שוב........

doritmor

New member
אין אחידות

כמו שאת רואה, אנחנו כן קיבלנו החזרים ממכבי למרות שהילד בחינוך מיוחד. הייתי רוצה לראות את החוק הזה שאומר שאנחנו לא זכאים. ובמיוחד לדעת מה קורה לגבי הביטוח המשלים וילדים בחינוך המיוחד.

גילהבי

New member
אני עוד לא יודעת - זה עדיין בבירור

ביתי לא בחינוך מיוחד, וגם כך לא ברור אם אקבל את ההחזר או לא הקבלה הועברה לרופא המנהלי ותשובה עדיין אין............ כשתהיה אעדכן

גילהבי

New member
אז יש תשובה ואני פה בשביל לעדכן

אחרי בירור שנמשך כמה ימים... אמרו לי במכבי (בשונה לגמרי ממה שאמרו לי שבוע קודם) שהילדים זכאים לקלינאית תקשורת דרך מכבי עד גיל 10 ולא עד גיל 9. רק שבקופה אמרו לי שצריך להעביר כרטיס אצל הקלינאית ולשלם השתתפות עצמית של 20 שח, והקלינאית לעומת זאת, אומרת שצריך לשלם אצלה 120 שח כל טיפול ואח"כ לקבל החזר ממכבי. טוב, אראה, היום אהיה אצלה ונראה מה יסתדר בסוף (ומה עם ה200 שח שכבר שילמתי לה על טיפול אחד!) האינפורמציה החשובה זה שהזכאות היא עד גיל 10.

למעלה