תזונה הקטוגנית מצליחה מאוד אבל רק לקבוצות האנשים אוהבי הבשר, הדגים, ביצים,
ירקות עלים ירוקים בלבד, שהם דלי פחמימות .(כמו: חסה,כרוב,פטרוזיליה, תרד,
עלי סלק -"מנגולד", ועלי אנדיב "עולש",שגם הם דלי-פחמימות.)
בתזונה הקטוגנית צורכים מוצרי-חלב-שהם שומנים בריאים: חמאה,שמנת, וגבינות -שמנת עם אחוז שומן גבוה בלבד, וגם שמן זית, טחינה,אבוקדו. (כעת יש להשיג ברשתות -השווק "אבוקדו די מוצלח.)
לכן, אם אתה שייך לקבוצה זו ,הכוללת בשרים, ירקות ירוקים-עליים כנ"ל ,
(ללא גזר, ללא פילפל, סלק, ותירס, ללא לחם ,חיטה וללא אורז ,כוסמת ,קינואה ללא מוצרי מאפה מחיטה - וללא קטניות.) ולהפוך את תזונתך בדיאטה קטגונית - לדרך-חיים,(משימה לא קלה לאורך כול החיים - ללא כול מוצרי- הפחמימות הללו ), מי שיצליח לעמוד בכך ,הרי ברור שישיג תוצאה משמעותית מוצלחת בתזונה שכזו, וזאת רק במידה ויש משמעת עצמית- חזקה לתפריט ללא פחמימות לטווח חיים ארוך.
אבל,,
יש לקחת בחשבון כי דיאטה קטוגנית לא תתאים לכול אחד:
בעיקר לא תתאפשר לצמחונים או מי שנמנע מאכילת בשר -ודגים, וניזון ממוצרי -סויה ,דגנים קיטניות,ושפע סלטים צבעוניים ,מכיוון שבשיטה הקטוגנית יש לוותר על דגניים, ועל ירקות שורש,ועל ירקות המכילים-פחמימות.
יש לוותר על לחם, על אורז ,תירס ועל כול סוגי שאר קיטניות כמו עדשים -פול ,שעועית, טחינה -חומוס ושאר קיטניות -שעליהם יש לוותר.)
כמובן שהבחירה היא אישית בידי כל אחד, ועל פי יכולתו לעמוד במשימת ויתורים שכזאת, ולקבלם כאורח -חיים לטווח הארוך - זו דייאטה לכול החיים, ולא רק לחודש אחד בלבד.