מישהו ניתקל/משתמש/נירשם/נעזר ב nextdoor.com ?

vinney

Well-known member
מקבל ספאם מהם באופן די קבוע, מנסה להתעלם

זאת רשת חברתית כמו מיני רבות לפניה. הפיצ׳ר המוכר של זאת הוא שה״מעגלים״ החברתיים מסודרים לפי כתובת וקרבה גאוגרפית. לפי מיטב הבנתי זה יכול להיות שימושי למי שכבר מעורב חברתית עם השכנים, אבל בתור מי שלא חובב רשתות חברתיות באופן עקרוני אני מנסה להמנע גם מזאת.

randomwinds

New member
רשת 'מרחק סיגריה'

אם כך אני מבין שנרשמת

בינות לפוסטים על חתולים שאבדו (נטרפו?) אני מוצא מידע שימושי מבלי להצטרך לדפוק על דלתות כל השכנים ולשאול "מי תיקן/התקין לכם את ה-מהשלאיהיה, עשו עבודה טובה?"

מצד שני יש ביקורות קוטלות ב BBB למשל על חסימת משתמשים. תהיתי אם אחרים מוצאים ברשת הזו שימוש ואולי זה תלוי באופי השכונה

מה שצד את עיני הוא פוסט

danakama10

New member
שימושי מאוד

משמש גם להתעדכן במה שקורה (כמו מה זה הרעש שהיה עכשיו), גם לגרום לעבריינים להפסיק ממנהגם הנלוז (אדם שנוהג לא לאסוף את הצרכים של הכלב ונתפס בעדשת מצלמה), גם עזרה הדדית (מישהו שצריך לשאול כסאות גינה עבור מסיבה), גם פרסום אירועים וחדשות מקומיות, כמובן שעזרה עם בע"ח שאבדו/נמצאו, המלצות מנסיון על נותני שירותים מקומיים, ועוד ועוד.

Boston Guy

New member
כן ניתקלתי. לא משתמש, לא נירשמתי, לא נעזרתי.

בגלל אופי האזור שבו אני חי, שמלא ב"טרנזיינטים" שבאים לכאן לשנים בודדות ואז זרם החיים סוחף אותם למקומות אחרים - רשתות חברתיות מסוג "נקסטדור" לא ממש עובדות כמו שהמתכנן התכוון.
למה?
כי יש לא מעט אנשים ש"נשארים בשכונה" בצורה וירטואלית גם שנים רבות מאוד אחרי שעזבו את השטח מבחינה פיזית. אז ה"שכונה" היא בעצם לא ממש שכונה.

randomwinds

New member
מה שצד את עיני זה פוסט שאולי היה ראוי לתפוצה 'מדינתית'

ויותר נכון התשובות שהפוסט קיבל. הפוסטים סובבים בדרך כלל סביב חתולים אבודים והמלצות על חשמלאים ודומיהם - זה היה קצת שונה.
אולי זה תלוי בשכונה. התשובות בדרך כלל מועילות כמו התשובות לפוסט הזה

הגברת לאמשנהמהשמה (תושבת MA) כתבה שרופא המשפחה תיאם לה heart ultrasound.
5 חדשים אחרי, היא קיבלה חשבון של $2000 מבית החולים בטענה שהיה עליה להציג הפניה מהרופא - אותו רופא שתיאם את הבדיקה.
חברת הביטוח היתנערה משום שהחשבון הגיע 5 חדשים אחרי הבדיקה. הם מטפלים בתביעות עד 3 חדשים. בית החולים דחה את הערעור שהגישה.

התשובות היו בערך כך:
  1. להגיד ערעור לחברת הביטוח (ולפנות גם למעסיק אם הביטוח דרכו)
  2. לפנות ל Massachusetts Division of Insurance
  3. אם כן קיבלת invoice מבית החולים תוך 3 חדשים אבל התעלמת - זבש"ך
  4. צרי קשר עם Denise Garelicks (נציגה בבית הנבחרים של MA) - היא עונה תמיד ויכולה להדריך
  5. צרי קשר עם TV stations consumer help lines כדי ללחוץ על חברת הביטוח (אבל ראי 3 למעלה)
  6. צרי קשר עם ה Boston Globe - יש להם מישהו שכותב ונילחם על בעיות כאלה
  7. צרי קשר עם ה Attorney General's office הם יעקבו אחרי מצב התלונה עד לפתרון (!) שלושה הציעו את זה. (אבל ראי 3 למעלה...)

This is situation: my PCP scheduled heart ultrasound after finding some irregularities with my heart.
I had an ultrasound done and 5 month after I received bill for $2,000.
The hospital states I should have had referral from my doctor.
I didn't know that test which doctor scheduled for me should have had referral from the same doctor.
I asked hospital to rebill my insurance with referral in place, but insurance refused to pay because they can be rebilled within 3 month after the test and after 5 month they wouldn't pay.
I submit an appeal to the hospital which was rejected.
So I got stuck with $2,000 bill because of some clerical negligence and mistakes.
Please advise what can I do to fix the situation. Thanks to everybody for advise.

vinney

Well-known member
אני רואה פוסטים כאלה כל הזמן ברשימות תפוצה שונות...

תפוצה "מדינתית"? למה? כך המערכת עובדת. אין פה משהו חדש או יוצא דופן, זאת פשוט השיטה.
&nbsp
אמריקאים "אסלים" שדנהקמה כל כך אוהבת פשוט לא מכירים שום דבר אחר, אז זה נראה להם הגיוני. לנו זה נראה לחלוטין הזוי, אז את חושבת שזה צריך להיות בתפוצה "מדינתית", אבל לא - זה עניין שבשגרה וכולם מכירים את זה.

randomwinds

New member
קורה לכולם כל הזמן אבל הדרך להתמודד שונה ממדינה למדינה

danakama10

New member
אצלנו זה דווקא עובד

אנשים שעוברים, מישהו אחר עובר לבית שלהם. אם הם לא טרחו בעצמם לנתק אותם מהכתובת לאחר שעברו, הדייר החדש מדווח, ואז מסירים אותם והוא עצמו נרשם.

Ani15

New member
יש רשת חברתית בשביל זה???

בישראל לכל שכונה/ יישוב יש קבוצת ווטסאפ (או כמה) לעניינים אלה. מי שעוזב את השכונה לרוב ייצא מהקבוצה עוד בטרם יצא את גבולות היישוב יען כי תכיפות ההודעות בזה עצומה ומציקה בטלפון (בכלל נשגב מבינתי איך הסתדרנו עד עכשיו בלי ווטסאפ).

KallaGLP

New member
אנחנו ברשת, היא מצוינת.

אנשים נעזרים בה הרבה להמלצות, חיפוש עבודה, עזרה בקהילה ועוד.

xbuffalomen

New member
עולם הרשתות החברתיות כל כך זר לי שזה מביך ...

"שיא התיחכום" שהגעתי אליו זה וואטסאפ ...וגם זה רק עם האנשים שחשובים לי , אין הרבה כאילו ...

איי ל

New member
מנהל
השכונה שלנו הייתה אחת ההצלחות הראשונות של נקסטדור

עד כדי כך, שלמיטב ידיעתי הם שמרו של קשר רציף עם האדמין (lead) של השכונה שלנו כדי ללמוד מה גרם לכל כך הרבה משתתפים ופעילות בשכונה שלנו.
מדובר בשכונה סגורה עם 180 בתים. דעתי האישית היא שחברת הניהול הקודמת הייתה כלכך גרועה, שהדבר שגרם לפורומים לתסוס היה התלונות על חברת הניהול (HOA).
מאז, חברת הניהול הוחלפה, אבל התלונות נשארו.
לדעתי זו סתם רשת מיותרת.

Midriff

New member
כן, בשימוש פה באיזור

זה שימושי אם יש משהו חשוד או פריצות באיזור מסויים. וגם טוב לקבל המלצות לבעלי מלכה שונים באיזור - הרבה פעמים יותר שימושי מהפייסבוק האיזורי/עירוני

למעלה